Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U nas gosc ma renault mascota wywrotkę, bierze niedrogo, więc praktycznie z niej nie wysiada, z robotą nie wybrzydza, trzeba przywieźć piasku, przywiezie, trzeba jechać po drewno na opał-nie odmówi. Akurat na takie tereny podmiejskie jak u mnie to takie coś małego lepsze jak duza wywrotka, działki małe, wjazdy wąskie, dużym się nie wywiniesz. 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

51 minut temu, DANDYS napisał:

dobrze ze ja nie mam takich problemów, po 1klasie gimnazjum ani łyka kurła 😎

Tez kiedyś tak mialem ze nawet kropli nie wypiłem przez pewien czas

To były najgorsze dwa dni w moim życiu🤣

dodaj, że to były twoje pierwsze dwa dni w życiu. 😀

Opublikowano
pawel885 napisał:

ochwatu żeś dostał? kumpel jak na ognisku dał w palnik w wieku 15lat i w niedziele rano leżał nietomny w rowie przykryty rowerem i podziwiała go cała wieś w drodze do kościoła tak już 20 lat ani łyka piwa nawet 😎

3 minuty temu, DANDYS napisał:

dobrze ze ja nie mam takich problemów, po 1klasie gimnazjum ani łyka kurła 😎

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

No bardziej rodzinnych ode mnie to chyba nie ma 🤔 nie uznaje rodziny mojej narzeczonej i tyle 

Uważaj bo w końcu bańka pęknie- dla bab siostry i mamusia to rzecz święta nawet jeśli tego nie pokazują 😎

I wyszedł na ludzi ten chłopak? 😅😅😅😅

Opublikowano
2 godziny temu, akooo napisał:

Nie ja juz się przekonałem parę razy. Ogólnie to mało pije napewno mniej niż średnia krajowa ale jak wypije kieliszek to już opór u mnie leci zawsze do nieprzytomności się upijam i czemu to tak jest? A pije rzadko

prawdziwy polak katolik😜

piekne slonce 10 do slonca ale wieje ostro.

Opublikowano

Nie mieszaj wyznania z jawnym problemem alkoholowym kolegi😜

Opublikowano

Wstydu se narobilem ale dobrze bo pewne sprawy przemyslalem

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Pany nie ma tu kogo spod Leszna?

Co kierowcy potrzebujesz?

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Tego waszego, czy tego naszego???

Naszego

7 minut temu, szymon09875 napisał:

Juz wiesz jaki kultywator będzie dobry? 

Co potrzebujesz ?

Towarzystwa 😁

3 minuty temu, HF86 napisał:

Co kierowcy potrzebujesz?

Ja

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, akooo napisał:

I wyszedł na ludzi ten chłopak?

No niby tak ale taki jakiś inny 

49 minut temu, bratrolnika napisał:

U nas gosc ma renault mascota wywrotkę,

i jeszcze na B zarejestrowany? U nas jak jebneli iveco kiper +hds  to 2 busy i jakiś mały typu kangoo przyjechały po towar żeby dalej jechać mógł . Najlepiej to mieć dwa, mały i duży, małym rozwozisz po działkowiczach a dużym zwozisz towar do siebie lub wozisz dużym klientom . Do tego żniwa rzepak, zboże, QQ, kruszywa na drogi, ziemia, wapno itd i ciągle jest co robić 

Opublikowano
2 godziny temu, akooo napisał:

Ale się nachlałem wczoraj. Alkohol chyba nie jest dla mnie trza dać se spokoj

Taki wstyd

A to taki wstyd jak dla kobyły jak wóz przewróci,    :P  rzadko pijesz i takie są skutki picia wódki.   :D

Opublikowano

Bierz tą 4oske to te bele porozwozisz po Polsce i sprzatniesz podwórko 

Opublikowano
18 minut temu, soltys48 napisał:

Naszego 

No to nie pomogę🤷‍♂️

17 minut temu, pawel885 napisał:

i jeszcze na B zarejestrowany? 

Tego nie wiem, w papiery mu nie zaglądałem

Za przewóz 13,5t piasku, za trzy kursy wziął 90zł

Opublikowano
DANDYS napisał:

dokrec z wyczuciem i tyle , i tak są blaszki zagniatajace, a ta obudowę też delikatnie bo to alu

https://www.facebook.com/groups/221378211615757/permalink/1190070688079833/ coś wspominałeś

Opublikowano
43 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dysponuje który książka do. 3p? Potrzebne mi momenty dokrecenia koła zamachowego i obudowy uszczelniacza wału 

koło zamachowe 108Nm podają w książce, ja tam na oko zawsze skręcam jedynie głowica na klucz dyn. 

Opublikowano
2 godziny temu, farmtrac8244 napisał:

Na siłę by zrobił 05czy 07 ale jak później to odchorować , Chociaż dezynfekcja organizmu też jest wskazana

Nie pij badziewia, to nie będziesz chorował. Konkretnie przegryźć, rano śniadanko porządne i tyle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v