Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Kurna gdzie ten @6465, może poszedł palmę sądzić jak to oni mają w zwyczaju i przepadł? 🤔 @bratrolnika masz misję, do teściów będziesz jechał to zajdź tam z piwem do niego i się dowiedz czy chłop żyje. 

Nie jade do tesciow

Do Tomka wczoraj SMS pisałem, ale nie odpisał. 

Opublikowano
8 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Gregor za co tę palmę będzie sądził🤔

Kto mieczem wojuje od miecza ginie, patrzę nauka nie idzie w las 🤔

9 minut temu, pawel885 napisał:

A może to @6465 sprzedał siewnik rolnikowi i razem oblewają? 

Aż tak by poszli w tango 🤔

Opublikowano
gregor1284 napisał:

8 minut temu, Piotrek1975 napisał: Gregor za co tę palmę będzie sądził🤔 Kto mieczem wojuje od miecza ginie, patrzę nauka nie idzie w las 🤔

Nie idzie ale to nie po złości, wybacz😉😎

Opublikowano
bratrolnika napisał:

1 godzinę temu, HF86 napisał:

Wczoraj wieczorem też ludzie na mszy a my z Braciakiem serwis koła w przyczepie żeby z trasy zjechać 

To jeszcze nic. Znajomy opowiadał ze kiedyś mial pole w sąsiedniej parafii, w której odpust zawsze był w dzień kiedy wypadal, nawet w środku tygodnia. No i z ojcem uradzili ze gnój będą wozić na to pole, naladowali, i jedzie. Droga na pole idzie zaraz przy kościele, on dojeżdża, a tu akurat odpust🤦‍♂️ ludzie z kościoła na stragany wychodzą, a on przez środek tego wszystkiego trzydziestką z rozrzutnikiem jedzie🤦‍♂️

Myślicie ze nie mogło być gorzej??? Owszem, mogło, po środku tego całego bałaganu wystrzeliła mu opona przy rozrzutniku🤣 jeszcze dwie msze odprawili zanim im się udało stamtąd odjechać

u nas w parafii jak.jest.odpist.to zawsze musi jakiś kombajn przejechać oczywiście z chederem albo inny ciągnik. oczywiście ludzie wtedy zamiast sluchać księdza to patrza kto to jedzie, kiedyś jak Fendt jechał to nawet ksiądz przestal mówić na chwilę 🤣

Opublikowano
4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Skąd ja to znam😀

Wczoraj z sąsiadami robiliśmy przy kapliczce i sąsiad pyta czy do mnie ktoś przyjeżdża i mówię że nie. On mówi że do nich trochę gości przyjedzie,trochę się bał widocznie. Jak robili wesele w domu to nikt nie dzwonil na policję to i teraz może być spokojny.

Ona przypadkiem nie rozerwana?bo tak wygląda na jednej kostce 

Opona ok, dziury trzeba poszukać w dętce

Opublikowano
2 godziny temu, Piotrek1975 napisał:

A jakoś, wypić nie ma nawet z kim😣 Jutro może podskocże do kolegi to coś się cyknie😉 A jak.

Toś są awatara syne pierdyknął🤔

To jedziemy na tym samym wózku, tylko tyle że ja to nawet nie mam chęci tego wypić 

Opublikowano

Toż co to za zięć, że nie ma ochoty🤔😁

Spoko spoko na córkę to mam 🤔 a Ty stary cwaniaku! Zięcia napoić żeby córce dał spokój?! Przejrzałem Cię 🤣

• Haha 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Toż co to za zięć, że nie ma ochoty🤔😁

Spoko spoko na córkę to mam 🤔 a Ty stary cwaniaku! Zięcia napoić żeby córce dał spokój?! Przejrzałem Cię 🤣

Rozszyfrowałeś mnie😁😎

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Na tvp3wawa o kurpsiach mowzio 

A go Was można ciekawego się dowiedzieć?

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

🤣🤔 chyba na mnie pomału czas przychodzi 

😋😋😋

Opublikowano

Sołtys już chyba po "kolacji" bo mu literki uciekają. Te te kochaś, ja Merlin zabieram ze sobą do grobu 🤣 o nas czegi można się dowiedzieć?! A no tego że pierwszy bursztyniarz zarejestrowany w Polsce z wacha pochodził i takie tam. Mówią że kurpie to najlepsza i najzyczliwsza część kraju, dopoki ktoś ich nie zechce w przysłowiowego uja zrobić. Mówili jeszcze żeby uważać na centusiow z pyrlandi, ale nie wiem gdzie ta pyrlandia jest 🤔

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Porównał bym Kurpie do Kaszubów

Szczepionkę alkoholową przyjął, post minął, mogę czasem się odezwać, więc pytam - co masz do mojej śp. chrzestnej po mężu Kaszuba??? No może po za kłótliwością - yyyy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v