Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to można zrozumieć, ale nadcinać przy drodze i zostawiać? psychol jakiś.

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Kiedys chłopaki wycieli w nocy drzewo na którym kumpel się zabił 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

chyba psychiatrii. 😉 toć ja istny świr. 😀

łeee to nie kver.

No to co? Też czerwono zielony😂

Ale kver lepszy podobno. 😀 większość af owiczów Ci to powie.

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

jak będę już miał kopulować to zadzwonię po wskazówki. podpowiesz na bieżąco co i jak 😀

Tylko nie chce wideorelacji! Albo jak po te prosiaki się wybierzemy to Ci zaprezentujemy 🤔

1 minutę temu, pafnucy napisał:

to można zrozumieć, ale nadcinać przy drodze i zostawiać? psychol jakiś.

Jak władze nic nie robią to co? U nas na jesieni walczyli z tymi straszydłami. Ale według mnie to powinno być tak. Zabrałeś drzewo, zabierz i karpe. Przez taka karpe mało brak a by mnie tu nie bylo

Opublikowano

Ale kver lepszy podobno. 😀 większość af owiczów Ci to powie.

Jak miałbym się sugerować tym co kto mówi to dalej bym c360 jeździł albo VW passatem b5 w tedeji 🤔

Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

uderz w stół...

Taka prawda- nie porównuj do siebie odmiennych charakterów i odmiennych stylów życia.

Dalej -1, może jakim śniegiem sypnie bo zachmurzone, przyda się trochę śniegu na przyszło tygodniowe mrozy. Kurła muszę jakiejś samiczki królika w pobliżu poszukać bo mi się moje coś nie pomnożyły, na zeszły tydzień terminy były a młodych brak...

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Ty z Pawłem? który będzie z tyłu? kurła, nie. nie chce tego widzieć.

Nie no materiały do ćwiczeń chyba zapewnisz? 

będziesz dosiadał prosiaka od tyłu? tego też nie chce widzieć.

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

A tam od razu świr. Pokręcony lekko z mocno wykręconym poczuciem humoru. Ale ogólnie to spoko :D 

Opublikowano

Panie Michalee, śniło mi się dzisiaj żem B231 w ładnym stanie dla Ciebie ogarnął, żółty był jak ten banan z avataru , ani jednego spawu , nowe redliczki , wałki podwójne i to porządne , nawet myślałem żeby go dla siebie wziąć a Tobie mojego opchnąć , i żem się kurła obudził 😕. Ale może to był proroczy sen🤔😀

Opublikowano
Kallina86 napisał:

11 minut temu, Bananek napisał:

A tam od razu świr. Pokręcony lekko z mocno wykręconym poczuciem humoru. Ale ogólnie to spoko :D 

daleko masz do miejscowości przystajne?

Opublikowano
14 minut temu, Bananek napisał:

toć ja istny świr. 😀

Szajba CI do głowy odbija jak się bananów objesz?🤔

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

Panie Michalee, śniło mi się dzisiaj żem B231 w ładnym stanie dla Ciebie ogarnął, żółty był jak ten banan z avataru , ani jednego spawu , nowe redliczki , wałki podwójne i to porządne , nawet myślałem żeby go dla siebie wziąć a Tobie mojego opchnąć , i żem się kurła obudził 😕. Ale może to był proroczy sen🤔😀

kurła, ale żeś zbudował napięcie. myślałem, że naprawdę coś ustrzeliłeś. 😠

Kallina86 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

daleko masz do miejscowości przystajne?

6km. A dlaczego pytasz?

kilka lat temu kupiłem tam zgrabiarkę. zajefajne tereny.

jak ja kurła odpowiedziałem na post poniżej? 🤔

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

Jak ktoś lubi w spokoju i ciszy odpocząć a przy okazji zobaczyć coś innego niż u siebie to tereny gminy Przerośl, Filipów, Wiżajny, Bakałarzewo, Gołdap szczerze polecam. Agroturystyki pod dostatkiem, więc można rezerwować na wakacje. 

Opublikowano

Kiedyś się wybiorę na mazury, wstyd się przyznac ale jeszcze nie byłem. Bałkany i inne bzdety zwiedzilem A polskich Mazur nie 🤔

Opublikowano

Czego się tu wstydzić, ja na przykład za granicą Polski dwa razy w życiu byłem, łącznie przez 4 dni... Nad morzem nigdy, w górach częściej.

Opublikowano

No tylko na mazury mam dobre 3,5h drogi to blisko, A nie byłem 

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Któremu krowy uciekły i teraz chodzą po Parku Biebrzańskim?

było w tv, że jakiemuś wiźniokowi.

Kallina86 napisał:

6 minut temu, Bananek napisał:

Jak ktoś lubi w spokoju i ciszy odpocząć a przy okazji zobaczyć coś innego niż u siebie to tereny gminy Przerośl, Filipów, Wiżajny, Bakałarzewo, Gołdap szczerze polecam. Agroturystyki pod dostatkiem, więc można rezerwować na wakacje. 

mnie tego mówić nie musisz. toć to rzut beretem i objazd tej części Mazur to obowiązkowy punkt wakacji.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v