Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lancia to typowy Włoch któremu najbliżej do Alfy Romeo. Katastrofalna elektryka i wszedobylska korozja. Nie polecam choć wyposażenie zacne. 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

@gregor1284

Też jeździłem polonezem, caro plus 1,6 gsi

Kolegi ojciec ma caro z 1992 i caro plusa  z 2002 ładne zadbane egzemplarze w ciągłej eksploatacji. 

Brata szef ma 10 podków, wszystkie sprawne, wsiadać i jechać 

Te 1.6 to mi nie podchodziły. Musiałbyć zadbany egzemplarz żeby to siłę miało. Mieliśmy kiedyś takiego plusa ze stolycy z prokuratury, ten to j**any miał kopyto. Pistacje taka z pierwszych Łap 1.6gli to też ślicznie chodził, mam caro z przebiegiem koło 100tys i po przeglądzie przeze mnie silnika to możesz wódkę nalewać na obudowie filtra powietrza i nie porozlewa się 

2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Lancia to typowy Włoch któremu najbliżej do Alfy Romeo. Katastrofalna elektryka i wszedobylska korozja. Nie polecam choć wyposażenie zacne. 

O i takiej opini mi trzeba  było, czyli uj z nią. Chociaż jakby jakieś benzyniaki z kątami były to może może. Ładne t4 chłopacy stamtąd ostatnio kupili. Tylko nie pamiętam co za silnik, zaprawka na jednym progu i tyrają po lesie. A przebieg coś około 160tys, to jak na takie auto to można uznać ze ledwo dotarty 

5 minut temu, donweter1989 napisał:

A murzyńskie czy tam po nowoczesnemu afroamerykańskie też są?

No coś Ty. Toć białe i zielone to w zależności od tego jakiej puszczy mieszkańcami byli 

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Te 1.6 to mi nie podchodziły. Musiałbyć zadbany egzemplarz żeby to siłę miało. Mieliśmy kiedyś takiego plusa ze stolycy z prokuratury, ten to j**any miał kopyto. Pistacje taka z pierwszych Łap 1.6gli to też ślicznie chodził, mam caro z przebiegiem koło 100tys i po przeglądzie przeze mnie silnika to możesz wódkę nalewać na obudowie filtra powietrza i nie porozlewa się 

O i takiej opini mi trzeba  było, czyli uj z nią. Chociaż jakby jakieś benzyniaki z kątami były to może może. Ładne t4 chłopacy stamtąd ostatnio kupili. Tylko nie pamiętam co za silnik, zaprawka na jednym progu i tyrają po lesie. A przebieg coś około 160tys, to jak na takie auto to można uznać ze ledwo dotarty 

No coś Ty. Toć białe i zielone to w zależności od tego jakiej puszczy mieszkańcami byli 

Aż se musiałem coś o Kurpiach poszukać i znalazłem 😁

Opublikowano
39 minut temu, Agrest napisał:

Żeby Radek taboreta nie szukał do wymiany żarówki🤭🤭🤭

A to Radzio z tych co to nie muszą się schylać żeby krowę pod dojarke podłączyć??? 

39 minut temu, donweter1989 napisał:

To ten co w kosmos miał lecieć?

Tak, ten sam. W sumie to o jego przygodach to można byłoby książkę napisać, jak np. miał magnetyczną zupę

38 minut temu, radekz200 napisał:

Majster a na ile powinno być? 😛 

No tak żeby się nie chylać przechodząc 

16 minut temu, gregor1284 napisał:

Te 1.6 to mi nie podchodziły. Musiałbyć zadbany egzemplarz żeby to siłę miało. Mieliśmy kiedyś takiego plusa ze stolycy z prokuratury, ten to j**any miał kopyto. Pistacje taka z pierwszych Łap 1.6gli to też ślicznie chodził, mam caro z przebiegiem koło 100tys i po

Na złomie polonezów skasowałem z dwie setki, ale jeden szczególnie mi w pamięć zapadł, 92r, 1.5, kumpel go ze Skierniewic przyprowadził, a ostatnie 500m przypchal, bo mu wachy brakło. Ale kazał go zalać i odpalić, bo czuć że żwawy silnik. No i okazało się że na dwójce kapcia palił, wściekły niesamowicie był

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, donweter1989 napisał:

opowiadaj

Ze o magnetycznej zupie??? 

To była prosta historia, q pracy żyliśmy w tak dobrej komitywie że każdego dnia jeden był oddelegowany żeby ciepły obiad ugotować, była zrzuta na produkty. No i tego dnia była zupa, każdy miał swoją miske, a Andrzej miał metalową. No i siadamy do stołu, każdy już ma zupę w swojej misce, a siedzący koło mnie kolega Paweł wyciąga z kieszeni magnes i wrzuca Andrzejowi do zupy. Miska metalowa, łyżka metalowa, przy pierwszym zaczerpnięciu zupa znalazła się na spodniach Andrzeja...

• Haha 3
Opublikowano

Nie, z pod Łowicza 

A teraz ciekawostka, polatalem sobie po Warszawie Yamahą FZ6S, wersja 98KM, i już wiem że to nie jest motocykl dla mnie

2 minuty temu, donweter1989 napisał:

Z Plutyczy ten Andrzej przypadkiem nie był?

Opublikowano
bratrolnika napisał:

7 minut temu, donweter1989 napisał:

opowiadaj

Ze o magnetycznej zupie??? 

To była prosta historia, q pracy żyliśmy w tak dobrej komitywie że każdego dnia jeden był oddelegowany żeby ciepły obiad ugotować, była zrzuta na produkty. No i tego dnia była zupa, każdy miał swoją miske, a Andrzej miał metalową. No i siadamy do stołu, każdy już ma zupę w swojej misce, a siedzący koło mnie kolega Paweł wyciąga z kieszeni magnes i wrzuca Andrzejowi do zupy. Miska metalowa, łyżka metalowa, przy pierwszym zaczerpnięciu zupa znalazła się na spodniach Andrzeja...

Humor spod budki z piwem

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Nie, z pod Łowicza 

A teraz ciekawostka, polatalem sobie po Warszawie Yamahą FZ6S, wersja 98KM, i już wiem że to nie jest motocykl dla mnie

Dlaczego nie dla Ciebie?

Opublikowano
gregor1284 napisał:

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

@gregor1284

Też jeździłem polonezem, caro plus 1,6 gsi

Kolegi ojciec ma caro z 1992 i caro plusa  z 2002 ładne zadbane egzemplarze w ciągłej eksploatacji. 

Brata szef ma 10 podków, wszystkie sprawne, wsiadać i jechać 

2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

5 minut temu, donweter1989 napisał:

A murzyńskie czy tam po nowoczesnemu afroamerykańskie też są?

A w zwykłym Caro tak koło 1992 roku chodził ten 1.6 czy nie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v