Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

1400 to tanio, wczoraj dzwoniłem to bartex ekogroszek na składzie 1560zł, w obi 1520 

Waham się czy kupić z tone, czy nie??? Będzie jeszcze drożeć??? Mówią że będzie

CR na takiej miksturze pojedzie???

Nie znam szczegółów ale jeżdżą 🙆‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Nie musi 

Ale po próbach zasypywania pieca różnymi innymi ten mi najbardziej podszedł, najmniej piec zasyfia, i najmniej z niego popiołu jest, a u mnie to akurat ważne, bo ja popiołu za stodole nie wyniose, ani dziur w drodze nim nie zasypie. Wcześniej i stosunek jakości do ceny był dobry. 

A Bartex to nie jest polski 😁 się tam jeździło to się wie 😁

Opublikowano
7 minut temu, donweter1989 napisał:

@gregor1284 wiesz co. Wujek całe życie białe solne stosował a gdy ja przejąłem interes to stosuje dalej. Tyle, że ja kupuję te multiwitaminowe i se tak po cichu wmawiam, że tym uzupełniam niedobory witamin. A jak jest to nie wiem. 

U nas to jak w gratisie do paszy przywiozą to się im powiesi na pastwisku i mają. Tak w niedzielę im do obory przyniosłem to jak głupie lizały i dumałem te podstawki im kupić i na 2 stanowiska niechby ta lizawkę miały 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Kot z Kurpi nie dałby się przejechać! 

Przejechałem kiedyś takiego.

Chociaż kot na rowerze to rzadkość 🤔😁

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

U nas to jak w gratisie do paszy przywiozą to się im powiesi na pastwisku i mają. Tak w niedzielę im do obory przyniosłem to jak głupie lizały i dumałem te podstawki im kupić i na 2 stanowiska niechby ta lizawkę miały 

Te plastikowe zielone podstawki są do d*py jak by co. Ty mechaniczny to sam lepsze uspawasz. 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, danielursus3p napisał:

Ze 3 lata temu tak się wjebał w okolicach Ramzesa w łąki z mlekiem w proszku 😂

3 minuty temu, donweter1989 napisał:

Przejechałem kiedyś takiego.

Chociaż kot na rowerze to rzadkość 🤔😁

Te plastikowe zielone podstawki są do d*py jak by co. Ty mechaniczny to sam lepsze uspawasz. 

Tylko jest jedno ale, chęci kurla. A od dłuższego czasu ich nie mam. Z litości to coś tam komuś zrobię jak sobie mam coś zrobić to Uuu 🤦‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

w łąki z mlekiem w proszku

fajne takie łąki...

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ze 3 lata temu tak się wjebał w okolicach Ramzesa w łąki z mlekiem w proszku 😂

Tylko jest jedno ale, chęci kurla. A od dłuższego czasu ich nie mam. Z litości to coś tam komuś zrobię jak sobie mam coś zrobić to Uuu 🤦‍♂️

No i czasem tak bywa, że gdyby się tak chciało jak się nie chce to cho cho

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Śmieciarze u was popiołu nie odbierają?

Odbierają, koszt zasypie do pełna, jak za dużo to w workach wystawie, ale też wygarniac co chwilę to mi się nie chce

44 minuty temu, radekz200 napisał:

To  po ile teraz eko groszek i węgiel?

Ponad 1500 za ekogroszek w mojej okolicy

11 minut temu, GRZES1545 napisał:

Nie znam szczegółów ale jeżdżą 🙆‍♂️

Ale w tym golfie to chyba common raila nie mają

9 minut temu, danielursus3p napisał:

A Bartex to nie jest polski 😁 się tam jeździło to się wie 😁

Nie wiem skąd 

Xhyba że mówisz tak jak pongo że Śląsk to nie Polska już

Opublikowano

no tak napisałeś.

łoj dobra. chciałem pożartować, ale jak nie to nie...

Opublikowano
Przed chwilą, donweter1989 napisał:

No i czasem tak bywa, że gdyby się tak chciało jak się nie chce to cho cho

Czasem to czasem, ale nie cały czas 😂 komuś jak mam coś robić to najpierw mam $$$ przed oczami. Jak mały profit to odpuszczam. Najlepiej to się siłowniki robiło, np nowy siłownik blisko 1000, gość niedaleko robił po 700, no to ja po 600.ze swoimi kompletami naprawczymi 🙊

Przed chwilą, pafnucy napisał:

no tak napisałeś.

łoj dobra. chciałem pożartować, ale jak nie to nie...

Pamiętasz jak John Pawlak chciał pożartować co się stało? 🙊

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Odbierają, koszt zasypie do pełna, jak za dużo to w workach wystawie, ale też wygarniac co chwilę to mi się nie chce

Ponad 1500 za ekogroszek w mojej okolicy

Ale w tym golfie to chyba common raila nie mają

Nie wiem skąd 

Xhyba że mówisz tak jak pongo że Śląsk to nie Polska już

Nie w tym rzecz. Ze wschodu patelki do bartexu w bartexie w worki i ruła z dystrybucją. 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Pamiętasz jak John Pawlak chciał pożartować co się stało? 🙊

a co? też się zakopał na łące z mlekiem?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Shirley Gladys Wright się zrodziła. 🙊

Tyż Pawlaczka.   :P Ino czekoladowa. 

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Znaczy się teraz w nas taka sama siła jak i w nich 😂

Ciekawe jak taka czekoladowa smakuje jakby ją polizał.   xD

Opublikowano
3 minuty temu, debrzyna napisał:

To jakieś podwodne jastrzębie chyba łapią 

Albo goleviarzy 🙊 żaden przy tym zapachu nie przejdzie obojętnie 😂

6 minut temu, deSilva napisał:

Ciekawe jak taka czekoladowa smakuje jakby ją polizał.   xD

Za mocno rasistowskie poglądy mam na takie czyny 🙊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v