Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, danielursus3p napisał:

Chłopacy łycha do tura około 220-230 cm do zboża by się mnie przydała na euroramke. Ma ktoś może taką?

@soltys48

miał kiedyś, ale to spory czas temu.

Opublikowano

Gdzieś tu bliżej by pasowało. Jest w okolicy ale chce jak żyd za matkę. 

4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Sąsiad ma, stoi za stodołą to sobie bierz😂

2 ha zboża

Przyfilujeta mnie w nocy jak będę kradł, znając życie się wpierdole w pokrzywy albo inny oset krzyku narobie to się pół wsi zleci🤣

Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Po alko to jeszcze, ale upal się dobrym ziołem i pomyśl że fajka nie dyga 😂 gumę w pannie kiedyś w ten sposób zgubiłem 

i nie znalazłeś??🤔

Opublikowano
42 minuty temu, Bananek napisał:

bo to prawda.

nie dlatego. nie jest tajemnicą, że to dobrowolne postanowienie, które zrodziło się na wiadomość o tym, że drugie dziecko jest w drodze. nie jest też tajemnicą to, że swoje w życiu wypilem i wystarczy na moją karierę.

ja to mam taki charakter, że jak coś postanowie to nie ma uja we wsi żeby to zniweczyć. palenie rzuciłem z dnia na dzień (2 paczki dziennie) alko odstawione i nie czepiam... tylko żreć przestać muszę tyle

To Ty wszystko na "P" rzuciłes czy ta trzecia rzecz jeszcze uprawiasz😂

Opublikowano
58 minut temu, Bananek napisał:

Makaron nie był aldente

Ja 18

To ty po pierwszym rzucił bo się pozygal i się chwali silną wolą 😉

Opublikowano

robie boks dla psa se pomyslałem poszukam szczeniaka na olx  a tam nic za darmo jakies psy po 6 tys , w ubegłym roku patrzyłem maltanczyka do domu to po 1 tys . były a teraz 2,5 tys ,  owczarki po 2,5 tys  kto to kupuje ?

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

by se wspominali przy ognisku. 🤔

To by była cudowna rodzina 🤣

2 minuty temu, jarecki napisał:

robie boks dla psa se pomyslałem poszukam szczeniaka na olx  a tam nic za darmo jakies psy po 6 tys , w ubegłym roku patrzyłem maltanczyka do domu to po 1 tys . były a teraz 2,5 tys ,  owczarki po 2,5 tys  kto to kupuje ?

Ja swojego kupiłem za 3 metry jęczmienia od kolegi, z rodowodem psisko. Ale prawdę mówiąc 2.5 tyś za psa bym nie dał. 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

Do schroniska jedz. Z biedy uratowany, wiecznie oddany. 

Opublikowano

Dokładnie. 

Miałem kilka dni temu przemyslenia o kupnie kombajnu, po tym jak tym lexionem wpadł mi się odechciało pierdzidla małego :D

2 minuty temu, HF86 napisał:

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

Ja zrobiłem ostatnio budę, psiak już jest, szczeniak po moim psie i suce od brata

Na olx kiedyś @stempos1980 mi znalazł psa, dzwoniłem 15 minut od wystawienia ogłoszenia, godzina 20 wieczór, a gosc mówi że już wszystkie zarezerwowane i dziś mają się po nie ludzie zgłosić

20210719_183140.jpg

3 minuty temu, HF86 napisał:

I wiecznie przestrachany, niestety. W dodatku te ich wymogi, zygac się chce jak się słyszy ich wymagania

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

W dodatku te ich wymogi, zygac się chce jak się słyszy ich wymagania

mam psa ze schroniska kilka km od Hf86. wziąłem go jako szczeniaka. co za wymogi? nawet chipa mu nie zakladali.

Rolnik1973 napisał:

Kurła jesień

Lampy na szosie się zaświecliły.

U mnie w lato też świeciły. zapalają się od czujnika zmierzchu i świecą do 23. potem rano chyba od 5 i gasną od czujnika zmierzchu. fakt, że o 5 rano to widno więc się nie zapalają chyba jeszcze. kurła, nie wiem bo śpię.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v