Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Oj tam tam handlarz sprowadzi za darmo wysuszy i sprzeda w Polsce kilku letni jak  z salonu .

Ślad napewno gdzieś zostanie. Jak nie w tych miejscach to na ścianie grodziowej, w bagażniku. Robiliśmy ludziom te topielce 🤦‍♂️ pamiętam taka śliczna rav4 była po strzale w sarnę. Zderzak zdjąłem patrzę na 3/4 wysokości chłodnicy  odznaczone jak w wodzie stała 🤦‍♂️ no to zaglądam pod nią o Panie 🙉 miała być wymiana zderzaka a jak poruszyliśmy to gówno to czyszczenie całego podwozia i konserwacja, wąchacże, wszystkie tulejki, zaciski, tarcze klocki. Makabra 

Opublikowano
13 godzin temu, gregor1284 napisał:

Tak dumam ze nie ma dobrego piwa 🤔

Łomża jasna pełna w ostatecznosci

Okocim. Porter 🤮

Kozel. 🤮

Książęce pszeniczne 🤮

Te k**ewskie, tatry i reszta to nie mam odwagi próbować. 

Perla co tak w miarę podchodzi i ta ciemna Łomża 

Tego se spróbuj

IMG_20210716_110454.jpg

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Tak, zatarlo sie koło i scielo sruby i tu musialo gubić cisnienie...

po co to wogóle jest? chyba że śruby przeciągnięte i poszło, bo to w oleju chodzi to jak mogło się zatrzeć

Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

Pafnucy mogę wieczorem przeprowadzić się do ciebie? Może będzie trochę spokojniej 

2DB093FA-BABA-4E48-9D36-7F6464265F4B.jpeg

Eeeee, no co Tyyy? 😲

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Po chłodnicach idzie poznać i jak boczek drzwi zdejmiesz to znać jak głęboko w wodzie stał 😂

Źle ubezpieczone jak tak. Większość ma ubezpieczone stodoły ale bez mienia 🙊

Ładnie olsznikiem, papierek ścierny,klin wzdluz i 2 w poprzek z twardego drewna na klej i jak klej wyschnie to w wodę. A jak Ci się nie chce to przewierć młotek i śrubę jaka daj przez trzonek 

Jaki ten klej?

Opublikowano
2 minuty temu, starybudnik napisał:

Północne Mazowsze w lipcu już 165mm. Kurczę pierwszy raz napiszę tak. Ale już trochę tego deszczu za dużo 😜

Czyli żniwa w powiecie mlawskim zapowiadają się ciekawie 🤔

Opublikowano (edytowane)

bardzo ładna dziewczyna i z dobrego domu sobie pamietam klej wąchała  kiedyś , osobiscie jej nie znałem tylko tak z widzenia ale wiem żę nie była głupia też , potem się ogarneła 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Cejs puma lubelski pszenżyto kosił

Zajechałem zobaczyć pszenicę to trzeszczy tylko.

Trzeba palić kumbajn i kosić.

Daj znać kiedy zaczniesz kosić, podjadę tam to moment germanca zlokalizuje na Rossoszowych ziemiach 😎

Trza Agrobiznesa obejrzeć, może coś Puda da

Edytowane przez marulekk
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v