Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
slawek74 napisał:

na pewno ma 😁🤪

Bananek napisał:

6465 napisał:

U mnie szwagier gliniarz na emeryturze, brat cioteczny gliniarz i siostry ciotecznej mąż gliniarz. A mnie jakoś to nie kręciło. Wolę swój zawód. I rolnictwo.

A księdza masz w rodzinie?

może i biskupa 😁

I dupa biskupa 😀

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

po prostu za wysokie emerytury om dają i jeszcze prawie każdy na takiej emeryturze dopiero zaczyna lody kręcić...

E tam dobrze, choć mam gdzie kasę pożyczyć😁😁

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

A w wojsku to jest najlepszy zespół stresu pourazowego😂

Zależy do jakiej jednostki się trafi. Szwagier np. to tam odpoczywa syn w sekcji sportowej.

Opublikowano

Wszystko wyjebane, gmina Zabierzów. Nawet nie chce mi się iść do pola, a kolejna chmura nadciąga.

SAVE_20210709_141408.jpg

Opublikowano
35 minut temu, 6465 napisał:

Myślisz że tylko to było przyczyną jego załamania? Przecież tam żeby się dostać przechodzi się badania psychologiczne . A jeśli to było przyczyną targnięcia na życie to był słaby psychicznie.

Do służb specjalnych to są konkretne badania, a tu to przedszkole 

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Siedzę w cieniu i się chłodzę bo przypieka na zewnątrz

IMG_20210709_141919.jpg

Rysiek żeby ci do wieczora paliwa starczyło😁😁

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Siedzę w cieniu i się chłodzę bo przypieka na zewnątrz

IMG_20210709_141919.jpg

Nie jest źle, bo wiaterek jest. 

Alert przysłali  

Opublikowano
27 minut temu, Bananek napisał:

A księdza masz w rodzinie?

I urwę 😂 taki dziadek znajomy mawial"ja to z policją, urwami i księdzem nie chce mieć nic wspólnego. Bo to wszystko jednym ujem robione"

• Haha 2
Opublikowano

Na wschód i na zachód ode mnie potężne chmury  raczej się do siebie zbliżają jak się połączą to na północ ode mnie będziecie mieli prze...

Opublikowano (edytowane)

Tak może być😟 już mi się 4 miesiąc zaczął. A końca nie widać. W domu spędziłem dwa tygodnie i dwa dni.

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Cza musi najpierw swoje uturlać. Strach zostawiac na walkach

Opublikowano
11 minut temu, pafnucy napisał:

Alert przysłali  

Nie dopytał

O upale

Czy burzach

?

10 minut temu, bratrolnika napisał:

W kumbajnie takie zegary????😉

Gdzie tam w kombajnie

Tam klimy niema to darme siedzenie.

• Like 1
Opublikowano

Wieje deszcz w poziomie pada prądu nie ma pioruny biją jak wściekłe przez chwilę nawet zasięgu nie było zboża pewno położy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v