Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Agrest napisał:

17 minut temu, XTRO napisał:

Czyli nie wiadomo jak. U nas pół nocy prądu nie było a tel mi się rozładował i nie miałem jak sprawdzić/naładować 

Ładowarka w samochodzie😉

klapek na nodze 😉

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

18 litrów w nocy. Ale piorunowało. na szczęście bez szkód. zaraz do szkoły ostatni raz w tym roku szkolnym. świętujecie dziś?

To jeszcze wpier..l i wakacje 🙄

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Pierwszy dzień, a ma padać, ciekawe czy zmoknie 

IMG_20210625_082354.jpg

Wczoraj się ocielila to jeszcze nie obsechl a już deszczem dostał cielok 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Ursus932 napisał:

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/czechy-tornado-uderzylo-w-poludniowe-morawy-sa-setki-rannych-nagranie/wyhs4kv

@6465 Tomek a ta żmijka na dole nie ma skrętnych kół , i łatwo się tym manewruje ?

Nie ma trochę ciężko ją planowałem założyć ale kosz by sporo poszedł do góry. Koła już mam. Jak jest na 8 metrów to kosz się robi lekki i spoko się nadrzuci. A jak skróciłem na 6 to sporo ciężej.

Opublikowano
11 minut temu, pafnucy napisał:

a trza iść w prasie pogrzebać....

Tak z ciekawości co się zepsuło? 

FB_IMG_1623914420973.jpg

8 minut temu, Karol6130 napisał:

Gazety będzie przeglądał 😜

To już mu tylko patrzenie pozostało? 🙄🤨

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

FB_IMG_1623914420973.jpg

To już mu tylko patrzenie pozostało? 🙄🤨

Z anonsami 😂

1 minutę temu, slawek74 napisał:

a po co? 😁 rodo 😎

O to to, później będą dzwonić 

Opublikowano (edytowane)

Jak my mielibyśmy dokładać z jakiejś kasy spoza gospodarstwa żeby to się kulało to uj nie interes. Dawno by łąki w ekologi były i konie by spacerowały 

4 minuty temu, slawek74 napisał:

nie znata chłopa jeszcze by was obu przeskoczył 😁😜

Z jednej kieszeni to by nas obydwu kupił 

Edytowane przez gregor1284
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tak z uprzejmości. Nic. Bo uprzedzam awarię i wymieniam zapobiegawczo. 

Opublikowano

Mnie to pewno już dawno przeskoczył, ale wiem po sobie że się pracowało i wypłata szła na to samo konto co i z gospodarstwa. I żeby jakoś za dużo było to nie zauważyłem.

Ale to może wina h*jowej wypłaty i jeszcze gorszej gospodarki.🤔

• Haha 2
Opublikowano

Co raz bardziej jestem przekonany że nie ma żadnego. 

Jeszcze tylko żniwa zebrać i qq sprzedać. A od wiosny wszystko w dzierżawę puszczę. I na etat. Jak będzie bida to maszyny będę handlował i co rok wakacje pod palmami.

Opublikowano

Siać coś wysokobiałkowego byle dla oka było i zbierać talerzówką. Śpisz spokojnie bi nie martwisz się o warunki atmosferyczne a dopłata wpada. Jak nie masz bydlakow to i certyfikat eko jakiś i dodatkowa kasa. 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał:

Co cicho? Trzeba pisać jak jest😁 

Nie robię nic kosztem czegoś innego, wygod czy innych tego typu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v