Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Myśl mnie taka wzięła z rana. Może by jeszcze z parę ha dobrał🤔 

Gorąco dziś. 

Opublikowano
Uziu92 napisał:

w tamtym roku po 20 i 15 zł trochę sprzedałem. Może uda się w tym roku na kurniki wstawić

z holubli zabierało 2 kilka sezonów

gdyby było bliżej to 300 bel bym kupił

jak by było gdzie to brałbym 😁

Strongman napisał:

przewodówki nie masz?

Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

U was nic tylko brać i siać 

Jeszcze jest trochę możliwości. Jeden zakancza produkcję. Habanina jak nie wiem ale z 8 ha będzie.  

Opublikowano
2 godziny temu, pafnucy napisał:

ja w truskawkach nie robię. inni się z tym męczą.

turlanie ma być, ale na razie trochę autkiem muszę pojeździć.

gorąco od rana, aby burz nie było.

@Rolnik1973 jaki oprysk na stonkę dajesz? muszę opryskać.

Oprysk jeszcze w sklepie, narazie pojedyńcze sztuki to nie pryskam, jak nie będzie wysypu to może cyperkilem prysnę zostało ze zboża, a jak będzie dużo to co tam polecą w sklepie dobrego.

Ale gorąco aż po targu się długo nie chciało chodzić.

Opublikowano

Gorąco, wiatr deczko chłodzi. Coś o burzach na popołudnie nadają.

Opublikowano
43 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jak na dobrych warunkach to brać 

Może się cyknie, zobaczym.

Opublikowano
25 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Oprysk jeszcze w sklepie, narazie pojedyńcze sztuki to nie pryskam, jak nie będzie wysypu to może cyperkilem prysnę zostało ze zboża, a jak będzie dużo to co tam polecą w sklepie dobrego.

Ale gorąco aż po targu się długo nie chciało chodzić.

W tej temperaturze 24 h dla stonki to jak dla ciebie rok życia.

Opryskałem w piątek dursbanem, spadło może ze 20%. Wczoraj konieczna poprawka bo już oszkieletowane badyle sterczały. Poszedł mospilan, ale nie byłem zobaczyć. Zresztą on jakoś powoli działa.

Na cyperkil nie ma temperatury, chyba że po 23.

Opublikowano
13 godzin temu, stempos1980 napisał:

Pewnie pan młody na poprawinach się wachoł😂🤣😂 

Pan młody o 18stej zgonował. 

A tak szybko po bo o 22gej ruszałem w trasę 

Opublikowano
16 minut temu, PAN88 napisał:

Pan młody o 18stej zgonował. 

A tak szybko po bo o 22gej ruszałem w trasę 

Łe to i nie podrynkowałeś 

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

Przed deszczem by pasowało dać azotu na qq bo pod korzeń za mało dałem.

I w sumie po robocie w polu do żniw czasem zarazę psiknąć lub stonkę trzeba budowlanko się zająć.

Masz firmę budowlana? 

Opublikowano
42 minuty temu, danielursus3p napisał:

Łe to i nie podrynkowałeś 

Wiesz jak jest.

Na weselu było tyle że wczoraj cichy dzień był

49 minut temu, stempos1980 napisał:

Młody o krótkich kiszkach ? 

Kiedyś miał dłuższe.  Teraz chyba chce się teściówi pokazać. Bogato się ożenił 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v