Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, debrzyna napisał:

Teraz jest super cena, płaciłem w zeszłym tygodniu po 43 za m2 blachodachówko To jakaś kpina 

Mi dziś zaśpiewali za trapezowke t35 z kondensatem, z gwarancją niby na 30 lat 53 zł m2. To jakaś kpina.

Opublikowano
stempos1980 napisał:

22 minuty temu, akooo napisał:

kosiarczka kupiona😊

Jeno biegiem pokazuj

Chętnie ale na tel jestem i nie bardzo wiem jak tu fotkę wrzucic @pafnucy 1.65 z178 czy jakoś tak. cichutko chodzi nozyki tylko sobie nowe dokupilem. Trzydziestka daje rade a mam trochę pagorkow i krótkie dystanse jak to na sądzie a trawa gesta po maskę była idzie jak przecinak.

Opublikowano
7 godzin temu, lukasz20 napisał:

Z daleka widać że robot koszący😂 kurła u nas niektórzy trawniki tak koszą a tuwidzę taka technologia na łąki zawitała 🙆‍♂️

Taaaaa a tu koś pokrzywy i inne na tyle starą 7

Opublikowano
4 minuty temu, debrzyna napisał:

Jakiej grubości ta t 35

Dachówka kosztuje nie dużo więcej

Nie mniej niż 0.5. Na budynki gospodarcze wole trapezowa niż blachodachówka.

Opublikowano
11 minut temu, akooo napisał:

Chętnie ale na tel jestem i nie bardzo wiem jak tu fotkę wrzucic @pafnucy 1.65 z178 czy jakoś tak. cichutko chodzi nozyki tylko sobie nowe dokupilem. Trzydziestka daje rade a mam trochę pagorkow i krótkie dystanse jak to na sądzie a trawa gesta po maskę była idzie jak przecinak.

Jak piszesz to na dole jest napisane 

Kliknij aby wybrać pliki

Opublikowano

Ceny usług też są różne.

Za zdjęcie eternitu i łat, położenie nowych łat, blachy i obróbki blacharskie wołają do 25zl za m2 do 55zl i mam na myśli cenny netto. W najgorszym wypadku cena z blachą przekracza 100zl M2. 

Opublikowano
2 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

To u mnie jak taki jeden sąsiad łąkę skosi to od razu dwa tygodnie deszczu 😅

Idź powiedz niech kosi to bym azotu na trawy rzucił co ma stać w baksach 😉

1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Wygniesc to to wygniesć.  Ten to złapie w gębę i biega po całym podwórku. Na tę część podwórka co jest dom to tylko ze smyczą już, za drogo wychodzi matce kwiatki odkupować🙉 

Mój laborator też kwiatki lubi 😋  trawę wpiernicza jak krowa pełną gębą. A najlepsza zabawa to siatka po beli 😂 wpadnie do stodoły z worka weźmie i rodeo po podwórku... Teraz zmysłów nabiera, daję mu wodę w dużą miskę 5L, kładzie się przed miską, łapy do środka i podskakuje chlapie na siebie 😉 młode to pocieszne

Opublikowano
1 godzinę temu, Kwiatek25 napisał:

Ktoś się orientuje czy spadną ceny i kiedy blachy? Mam zamiar zmienić pokrycie dachowe. Lepiej teraz czy poczekać do jesieni lub do przyszłego roku?

Skąd jesteś. Szwagier ma hurtownie budowlana  i ogarnia przeważnie dachy. Pisz priv to ci wyceni.

Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

Idź powiedz niech kosi to bym azotu na trawy rzucił co ma stać w baksach 😉

Mój laborator też kwiatki lubi 😋  trawę wpiernicza jak krowa pełną gębą. A najlepsza zabawa to siatka po beli 😂 wpadnie do stodoły z worka weźmie i rodeo po podwórku... Teraz zmysłów nabiera, daję mu wodę w dużą miskę 5L, kładzie się przed miską, łapy do środka i podskakuje chlapie na siebie 😉 młode to pocieszne

Raz to przeszedł samego siebie. Miałem w zamiarze płyn hamulcowy wymienić w aucie, odkrecilem korek i zakręcilem tak na słowo honoru, obracam się a pies już w gębie ten płyn ma, scisnal opakowanie i się tak sączyło i rura po całym podwórku, calusienka kostka upierdolona  w płynie 🤦‍♂️ płyn cały poszedł w pizdziec i na dodatek pół dnia się mordowalem myjka żeby kostke domyc... 

Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

Dobrze ze następca już rośnie 😛

2FDBF82A-A5A6-49BA-B19C-F8BB601BBDA3.jpeg

Ale fajny 🙃 👍 bardzo dobrze, niech od mału wie skąd się biorą piniąszki. Cegłę do wózka mu kładłeś? 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

Raz to przeszedł samego siebie. Miałem w zamiarze płyn hamulcowy wymienić w aucie, odkrecilem korek i zakręcilem tak na słowo honoru, obracam się a pies już w gębie ten płyn ma, scisnal opakowanie i się tak sączyło i rura po całym podwórku, calusienka kostka upierdolona  w płynie 🤦‍♂️ płyn cały poszedł w pizdziec i na dodatek pół dnia się mordowalem myjka żeby kostke domyc...

Nie miałbyś kostki to nie miałbyś roboty z myciem 😋 wsiąkło by i po sprawie 😀

Opublikowano

Musowo było zrobić. Na wiosnę się wjechać na podwórko nie dało 

Opublikowano

Dokończyłem pryskane którego wczoraj dokończyć mi się nie chciało. W powietrzu totalny bezruch ciepło lekko pochmurnie.

A tymczasem na forum

Aż myślałem że stronę zblokowało, zero powiadomień

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v