Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

A no podjadę. Może w piątek albo w sobotę jak będzie chwila. Znając życie to jak krzyknie sumkie to mnie z gumowców wyrwie

Wschodnie ceny takie są 

Słomy dobrze napchaj w gumowce i nie wyskoczysz 😂

32 minuty temu, bratrolnika napisał:

z miesiąc temu, może trochę lepiej na 50 zdjął mnie bo miałem 57🤷‍♂️ i mi mówi że panie kierowco ciut za szybko, popatrzyłem się na niego jak na debila, i tylko upomniał i kazał jechać

2005 prawie w tym samym miejscu za 45 dostał bo ograniczenie do 40.

Ryki to bardzo niebezpieczne miasto dla piratów 😂

Opublikowano
16 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

@stempos1980 Czy papryka dziś zasiana w grunt da jakieś owoce czy lepiej rozsadę kupić?

O tej porze siew papryki i to do gruntu?

Puknij się w czoło młotkiem takim że 25 Klio.

Rozsadę kup

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

PANY 

PILNA POMOC

Czym pryskają dynie

Bo sąsiad kropił i nagnało na owies i białofioletowy

On uschnie czy zregeneruje się

Nie miałem tel by fotkę zdobić. 

Aż zobaczę u siebie mieszankę bo sąsiad też ma dynie. Jakiś środek za 75zl/2ha sąsiadka znalazła. Mocno śmierdzący,po siewie i 3 dni się utrzymuje zanim wejdzie w glebe. Tak mi znajomy mówił ale nazwy to nie pamiętał,możliwe że coś nie zarejestrowane w dyni.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ładniejszy jak ursus i fetor😁😂🤣

W komentarzach tam piszą że i małym rolnikom się opłaca produkować. Ciekawe jak to jest

Opublikowano

Może być,mam tylko kawałek upalony. Najlepsze że w tym miejscu na granicy rosną dzikie śliwy i przez nie przeszło,a dalej w pustym już nie ma tak dużo. Ale.widac że tam nie żałowali bo wypalone wszystko jak nigdy teraz mają bo pierwszy rok dynie posiali.

Tak zawiewalo że doleciało nawet w tak miejsce gdzie bym nie podejrzewał,między oborę a stodołą,a to od pola z 40 metrów 

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Wschodnie ceny takie są 

To chyba w Siemiatyczach nie byłeś. U nas na każdej drodze wjazdowej stoją a jak nie to mają BMW nie oznakowane i czyszczą równo. 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

A mówią że te auta na tym silniku to muły 😂

@danielursus3p stoi jakiś pryskacz, jedź oglądać, weź grosz więcej bo i żółtek jakiś stoi 

A no podjadę. Może w piątek albo w sobotę jak będzie chwila. Znając życie to jak krzyknie sumkie to mnie z gumowców wyrwie

weź wiązane..

Opublikowano
artek27 napisał:

2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Wschodnie ceny takie są 

To chyba w Siemiatyczach nie byłeś. U nas na każdej drodze wjazdowej stoją a jak nie to mają BMW nie oznakowane i czyszczą równo. 

Zapraszam na dk8 odcinek Białystok-Augustów. kilka nieoznakowanych radiowozów to u nas norma. akurat w mojej okolicy czeszą równo. średnio 2-3 auta na godzinę zatrzymują. co i raz syrenę słychać.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Umnie to z 10m prawie całe białofioletowe a listki to i na 15 mają białe plamy

Jak padnie to 1.5 zbiornika kombajnu w plecy 

Najpierw wezwij delikwenta na dywanik .

Kup Asahi i opryskaj .

Przeżyć przeżyje ale plonu to już nie będzie

• Thanks 1
Opublikowano

U nas było podobnie na DK 14 niby cisnęli przełożeni o statystyki fakt byli pierwsi w województwie pod względem wystawionych mandatów. Za jakiś czas wyszło że "dorabiali" od 5 do 50 tys. miesięcznie. 

Opublikowano
VonVegans napisał:

Bananek a znajdź w Siemiatyczach to KRUS.to dopiero k**wa hardkor

ja swoją placówkę terenową krus zlałem ciepłym moczem. sprawy związane z tą instytucją załatwiamy w Białymstoku. tu kultura, doradzą, a w placówce terenowej najczęstszą odpowiedzią jest: nie da się. sołtys48 też coś o swojej placówce opowiedzieć może.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v