Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał:

Młody jesteś, wszystko przed Tobą a marudzisz jak przed emeryturą

Bo mentalnie to tak mam z 65 lat jak nie lepiej. Jakiś zmęczony jestem po dzisiaj, popołudniu akcja Posejdon, jeszczem się u somsiada chwilę zasiedział wieczorem... Choć na trzeźwo.

+15, zaczyna kropić i wieje chwilami dość mocno.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

FB_IMG_1591013292662.jpg

Kiedy żeś mi to zdjęcie zrobił? 😋

5 godzin temu, Karol6130 napisał:

To nie dobrze, bo Ty bogaty i butelkę musisz sąsiadowi postawić żeby chłopa pocieszyć 😂

Jo somsiad złodziej maxxumem i mchale się wozi, jemu nie ubędzie 😂

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

I jak pryskałeś?

Ja tak, jęczmień zimowy i jary.

Z rana troszeczkę do póki nie wiało i teraz pod wieczór idealne warunki. Ja do tyłu z zabiegami teraz T2 jak tylko pogoda pozwoli 

• Like 1
Opublikowano

U mnie w maju trzeba się łapać za kieszeń, 19stego jeden chrześniak, 23go drugi, 25go siostrzenica, a 26go kobita 🙆 

Noo i szwagier zakała rodziny 21go.

Chrześniak 6lat zapowiedział, że jak mam mu zamiar coś kupować to tylko quada, a jak nie to głupot nie kupować tylko kasa bo zbiera na quada 😂

Opublikowano
53 minuty temu, pedro2 napisał:

Wszystkiego dobrego 👍

To i ja się dołączam 22 maja 

To powoli uzbieramy miesiąc.

Kto w maju urodzony jest... 🤣🤣🤣

4 minuty temu, pedro2 napisał:

Noo i szwagier zakała rodziny 21go.

Doprecyzujmy - nie jestem Twoim szwagrem🤭🤭🤭

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Agrest 

Co drugi dzień ma?   O.o  A sorry miał mięć.    :P

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

To powoli uzbieramy miesiąc.

Kto w maju urodzony jest... 🤣🤣🤣

Doprecyzujmy - nie jestem Twoim szwagrem🤭🤭🤭

A czemu tylko w maju. Meldować się po kolei.

Wszystkiego dobrego jubilatom.

Opublikowano

Wiem.   :P  Wszystkiego Najlepszego Pani.  :D  Pierwszy.   :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v