Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

+1°, 🌤

Siwek na trawie.

Rysiu nie siej owsa kilka dni ciepło nadają a potem znów zimno i przymrozki nocne akurat zejdzie owies i będzie się męczył

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, gregor1284 napisał:

Wszystko przez pracę na roli. @Cebuljposłuchaj młody wilku starego wilka. Daj się na spokój z tym gospodarstwem, lepiej idź na suwnice czy koparkę 

Tam to jeszcze gorzej na dworzu ciepło klimatyzacje wlaczysz i gotowy chory czlek

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Ehh Kurna deszcz pada i cały misterny plan w pizdziec... 

zastosuj plan B.

Opublikowano
59 minut temu, marulekk napisał:

A kto mu doradzał aby siał 🤷

Taki słowny jest. 

Wracając od koleżanki koło 23tej  termometr samochodowy pokazywał -1. Od rana niby pada deszcz ale kostka brukowa nie bardzo mokra.  Siew trzeba będzie przełożyć na środę lub czwartek. 

25 minut temu, stempos1980 napisał:

Panowie odmiana Rikardo dobra jest do jedzenia?oczywiście to jest biały  nie żółty

On z czasem smak łapie. Teraz robi się najlepszy.  Jakbyś chciał ukopać na obiadw lipcu czy sierpniu to trochę rzadki.  No i dłużej od irgi się gotuje.  Lux przechowuje.  Wiem bo w piątek przerzucałem sadzeniaka bo miałem klienta.  Na 2500 kg może z z 10 kg odrzuciłem zgnitych lub i to nie  bo nie warzyłem

Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Podstawa to znieczulenie bo nerw jest na wierzchu bo się wykruszył.

Ta dentystka do robienia zębów nie jest zła ale do wyrywania jej nie polecam

Ja znowu znieczulenia nie chciałem bo zle znosze. Wszystko na żywca robił.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Jak robotę zrobił o czasie, to po co z obcą babą leżec 🤔 chyba że drugie i trzecie okrążenie wchodzi w grę 🤔

🤭

1 godzinę temu, marulekk napisał:

A kto mu doradzał aby siał 🤷

Mnie korci jęczmień siać😯

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Jak robotę zrobił o czasie, to po co z obcą babą leżec 🤔 chyba że drugie i trzecie okrążenie wchodzi w grę 🤔

A kto na jednym poprzestawał za kawalerki. teraz co prawda zdrowie już nie te, ale czasem zdarzy się i dublet. 😉

kiedyś słyszałem tylko, że: nie jest nawet w macho mocy dziesięć razy w ciągu nocy... Tak więc do 9 śmiało można😉

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Widzisz panie Bananie, jakby z takiego towaru łożyska, ślizgi robili to fabryki by poupadały 🤔

to racja, teflon się chowa...

gregor1284 napisał:

Widział któryś ostatnio @6465

kurła, zastanawiające🤔 obaj z rolnikiem200598 przepadli mniej więcej w tym samym czasie...

Opublikowano

kupiłem 50l specair z castoramy i mi wystarczy. Ale ja to tylko przy drobnicy sobie dlubie.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

3 minuty temu, Kallina86 napisał:

Nie :(

Czy któraś* no to dwóch ich zaginęło

Może jakaś panne poznał to co będzie ze zgredami na AF o siewnikach rozprawial😊😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v