Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

ciężki dzień...

a co tam?

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

to bliżej Garwolina ma szwagierkę w Twojej gminie

Może u mnie na wiosce??? 

Przed chwilą, pafnucy napisał:

a co tam?

A tak o. Jakoś tak. Ze wszystkim pod górę. 

Opublikowano
Przed chwilą, cinek1808 napisał:

@danielursus3p jak ciężki dzień to trzymaj. 

girl-beer.gif

Piwko to już sobie pije. Kobity dziś nie będzie i tak smutno 

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

A tak o. Jakoś tak. Ze wszystkim pod górę. 

to jak już do szczytu doszedłeś , to teraz już z górki. 👍

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

to jak już do szczytu doszedłeś , to teraz już z górki. 👍

Ja u stóp góry nawet nie jestem kurła 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mniej dałem, ale rama nie omknieta ani nic. Ktoś się trafi to coś przytulę i sprzedam

To jest ten nowy biznes co wspominałeś, handel rowerami???

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Kobity dziś nie będzie

Zeby tylko do "rękoczynów" nie doszło😉

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

weź tak nie pisz. ojca mi dziś zaszczepili

Mi mają w przyszłym tygodniu szczepić ojca i babkę. Ojciec bo strażak i chciał a babka sama z siebie. Się mocno martwię. Się im zachciało....

Opublikowano
4pakplus napisał:

A u was to miedze macie czy se tak oracie na oko

na oko to chłop w szpitalu wiadomo co 😉

gregor1284 napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

weź tak nie pisz. ojca mi dziś zaszczepili

Tu seniorów zaszczepili obydwoje i jak to wnuczek ich powiedział. "po dziadku ziemia nie zdąży się ulezec" 

nie strasz człowieka 😕

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Daj pan spokój. Zaczęło się że pies ledwo na łapach się słaniał (8 kleszczy) uj wie skąd mała psina, a później to już tylko gorzej.... 250 zł za zastrzyki dla psa dalem aby się wylizał bo już sie trochę z nim zżyłem

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

To bym musiał triathlon cygansky uprawiać żeby z rowerów wyzyć 🤔 albo żeby chociaż to satysfakcjonowało 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Mi mają w przyszłym tygodniu szczepić ojca i babkę. Ojciec bo strażak i chciał a babka sama z siebie. Się mocno martwię. Się im zachciało....

nic im będzie.

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

zastrzyki dla psa dalem aby się wylizał bo już sie trochę z nim zżyłem

Moj na jesieni się trutki na szczury nażarł, dostal zastrzyki w d*pę to dwa dni po piasku d*pą szorował, a jak go puścić to dalej tam biegl gdzie trutka była, bo ma widać zasmakowało

Psiak u nas już prawie 10 lat 

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

nic im będzie.

Oby. Różne przypadki poznałem.

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Moj na jesieni się trutki na szczury nażarł, dostal zastrzyki w d*pę to dwa dni po piasku d*pą szorował, a jak go puścić to dalej tam biegl gdzie trutka była, bo ma widać zasmakowało

Psiak u nas już prawie 10 lat 

Ten mój 4 miesiące u mnie. Ale jest jak powinien być. Dla swojego ziomal a na obcego warczy. Ustawia wszystko po kątach i tak ma być  

2 minuty temu, 4pakplus napisał:

Teraz to lepiej cudzej baby nie ruszać. Lepsza własna rączka jak cudz rzeżączka.

Jak to mówią ojciec się ożenił z matką dziadek z babka tylko "ja" muszę z obcą babą

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

A skoro na psy rozmowa zeszła, nadal szukam szczeniaka w typie labradora nie za tysiące złotych

@gregor1284 ty kiedyś pisałeś ze może coś 

Byłem dziś u sąsiadki na usłudze to tam mają różnych rasowcow, ale to raczej do dzieci się nie nadaje. Amstafy, pitbule, owczarki środkowoazjatyckie i inne wynalazki.o labradorach nie wiem noc 🤔 ja mam takiego mixa z labradorem 

• Thanks 1
Opublikowano

Po winie mam zgage, wódki w samotności nie pijam. Piwo  :) 

Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał:

Piwo, wino czy wódka ;) ?

z Tobą wszystko.

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Byłem dziś u sąsiadki na usłudze .

Jeszce Ci mało w domu???

Ależ sie dziś urobiłem.......

N2 na jęczmień i część pszenic posiany, saletrosan na pastwiska też. Trochu zboża pohandlowane , mała usługa i jeszcze pomoc koledze zaliczona.....normalnie jak za cały tydzień

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v