Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
19 minut temu, radekz200 napisał:

Ale najpierw dopłać mi do tych 2 tys 😛

Zapomnij 🤣

15 minut temu, pedro2 napisał:

ABP Tykocin.

Jo czystorasowe HO 🤭 kupne, jakieś mieszańce, ale ładnie nabrały. Średnia z ogólnej jak pisałem 920kg brutto i od tego liczone wbc. 

To na pewno te ziemniaki 👍 dajesz do oporu dla tego takie okrągłe 😛 

Lepiej podaj nam skład treściwej. Chyba wolę do Ciebie przyjechać i dać 2tys za cielaka niż u @radekz200 dać 300 😂

Opublikowano

Kartofelki od święta dostawały może z miesiąc na wiosnę. Nie będę pisał bo zaraz znowu gównoburza będzie jak z HF w U klasie 😉 z kupnych od roku tylko witaminy i kreda. 

Już niedługo sezon dopłatowy się zacznie, jak cena się utrzyma to będę sprzedawał młodziaki. 25zl kg to chyba uczciwie 🧐

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

No nieźle 😁 na rekolekcjach byłem, akurat SMS z banku przelew ponad 45tys 🙆 z początku nie wiedziałem za co to. 4 szt byka.  Tak to można hodować. Średnia 60% wybicia U klasa

Wstawi Pan rozliczenie bardzo ładnie to wyszło i tym bardziej że sprzedane jak czytam bez pośrednika na wbc tylko prywatnie ?

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Opisz całe menu.

M

E

N

U

Opublikowano

ABP Tykocin.

Jo czystorasowe HO 🤭 kupne, jakieś mieszańce, ale ładnie nabrały. Średnia z ogólnej jak pisałem 920kg brutto i od tego liczone wbc. 

Tykocin nie robi żadnych potrąceń za tak dużą wagę mięsa?

Opublikowano
32 minuty temu, Bananek napisał:

A co dajesz? Opisz całe menu.

Co tu opisywac. U mnie chow ekstensywny. Siano, sianokiszonka, siano ew.2x sianokiszonka, 1x siano,pomiędzy 2x sruta pszenżyto,żyto,owies,Lizawki solne+ od jakiegoś czasu kreda od święta bo nie mam nerwów na nią bo za bardzo nie jedzą jej a zarazem śruty. Wiadomo latem to trawę kosze i woze a jalowki i krowy na łąkach...

Opublikowano
10 minut temu, Michal014d napisał:

Ok pół szklanki czyli ok 100ml wody a ile jest gram jest tej kredy w połowie szklanki to nwm.

Mniej daj. Najpierw kieliszek, potem dwa, trzy i tak dalej. Spróbuj delikatnie je przyzwyczajać, bo innego pomysłu nie mam na tą chwilę.

Opublikowano
46 minut temu, Dzikusss napisał:

Wstawi Pan rozliczenie bardzo ładnie to wyszło i tym bardziej że sprzedane jak czytam bez pośrednika na wbc tylko prywatnie ?

Tutaj każdy równy, na Pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze. 

Nie mam. Dzwoniłem. Bez pośrednika. 

15 minut temu, Karle91 napisał:

Tykocin nie robi żadnych potrąceń za tak dużą wagę mięsa?

Nie. Za byka w cenniku jest jak się nie mylę od 380kg mięsa, górnej granicy nie ma.

9 minut temu, Michal014d napisał:

Spróbuje

Kup im jakieś witaminy, nie muszą być z najwyższej półki, aby tylko zapach był. Może wtedy.

Opublikowano (edytowane)

ABP Tykocin.

Byki z luzu ? Wiek ?

Cena netto ?

Edytowane przez AdamRo
Opublikowano
47 minut temu, pedro2 napisał:

Nie. Za byka w cenniku jest jak się nie mylę od 380kg mięsa, górnej granicy nie ma

Mylisz  się od 280 kg bez potrąceń

Masz tabelę po drugiej stronie umowy

A u mnie to wszystko szybko się odbywa wczoraj kupione żeruny po 1700 zł i 150 kilometrów jazdy dzis juz jeden nogę złamał i pewnie w przyszłym tygodniu posłuży do podgrzewania wody w mieście 

Opublikowano
51 minut temu, pedro2 napisał:

Łańcuch 19,2 netto

Cena jak za U klasę może nie rewelacyjna, ale wszystkie inne składowe się zgadzają więc wyglada to na uczciwe rozliczenie 

Opublikowano
52 minuty temu, marijusz napisał:

Mylisz  się od 280 kg bez potrąceń

Masz tabelę po drugiej stronie umowy

A u mnie to wszystko szybko się odbywa wczoraj kupione żeruny po 1700 zł i 150 kilometrów jazdy dzis juz jeden nogę złamał i pewnie w przyszłym tygodniu posłuży do podgrzewania wody w mieście 

Dzięki za poprawkę 👍 źle pamiętam, rozliczenia nie mam jeszcze to i nie ma gdzie zerknąć.  

Jaka waga?

21 minut temu, Karle91 napisał:

Cena jak za U klasę może nie rewelacyjna, ale wszystkie inne składowe się zgadzają więc wyglada to na uczciwe rozliczenie 

Prawda. Ale ABP zawsze w tyle z ceną, za to wybicie zawsze ładne. Nie raz mówiłem, u wuja O klasa by była pewno.

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, pedro2 napisał:

Dzięki za poprawkę 👍 źle pamiętam, rozliczenia nie mam jeszcze to i nie ma gdzie zerknąć.  

Jaka waga?

Prawda. Ale ABP zawsze w tyle z ceną, za to wybicie zawsze ładne. Nie raz mówiłem, u wuja O klasa by była pewno.

Wagę masz swoją gdzie warzysz na żywo bo Tykocin chyba nie wstawia żywej wagi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v