Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, damianos95 napisał:

Daj jakis link do tego warto kupic czy tak srednio ? Moze lepiej jakies witaminy do paszy ?

Np tu jest 

https://mitros-barglow.pl/produkt/lizawka-krazek-dla-cielat-grow-salt-8kg/

Czy warto?Zobaczymy,ja dopiero ją stosować zacząłem.

Z pobieraniem witamin jeszcze u małych jest różnie.A to coś tam liznie.

Ale dopiero za jakiś czas stwierdze czy to trafny zakup

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, wojak1986 napisał:

Fajna prosta wiata. Myślałeś zakładać poidło czy wanna mniej awaryjna😁?

Przez 5 lat nie miałem awari wanny!😁 w zimę dwa razy na dzień wystarczy wody, latem trzeba 4 razy nalać. Ta utrzymuje 80 sztuk. A z poidłami to zawsze kłopot przy takich misiach,  bo zawsze znajdą sposób żeby je rozwalić!

Edytowane przez Zdzinio
Opublikowano

A tak bo podałeś skład na którym czasem robię zakupy. 

zapomniałem. doba intetnetu, paczkomatow itp. 

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

po ile mogą mieć kilo?

Na moje oko średnia 800 powinna być będzie z 6 pod 900 i że 4 ponad 700 ale to trudno na luzie wyliczyć  ostatnim razem liczyłem na 750 średnio A wyszło 830 .

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś czyta tygodnik rolniczy , ale przejrzałem na szybko i zastanawiam się skąd oni biorą tych niektórych półgłówków w stylu Grzesia z gry o plon . Zmieniają Gałęzie produkcji bo w bydle opasowym to jest pinionc

Opublikowano
2 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Nie wiem czy ktoś czyta tygodnik rolniczy , ale przejrzałem na szybko i zastanawiam się skąd oni biorą tych niektórych półgłówków w stylu Grzesia z gry o plon . Zmieniają Gałęzie produkcji bo w bydle opasowym to jest pinionc

Oni czują w byku pinionc!

Opublikowano

no jak uj. jest jeszcze piniadz z bydła kupionego w zeszłym roku. co to za odsadka jakiegoś ncb się placilo jak za cielaka teraz. do września też wszystkie cielaki fakt że większość hf i parę mieszanki to po 400 zł średnio wyszły za tygodniowego. teraz podobno uj wie skąd przyjeżdżają i mokrego na beczkę za 800 bo kasa będzie 😂

Opublikowano

Tym bardziej pan prezes Jacek nakręca spiralę mówiąc że będzie tylko lepiej. A jak będzie czas pokaże. Na razie trzeba się cieszyć że mamy najdroższą wołowinę w Europie.

Opublikowano

A kto powiedział że mamy najdrożej w Europie? my nawet średniej pewnie dalej nie dotykamy. 

Opublikowano
13 minut temu, HF86 napisał:

no jak uj. jest jeszcze piniadz z bydła kupionego w zeszłym roku. co to za odsadka jakiegoś ncb się placilo jak za cielaka teraz. do września też wszystkie cielaki fakt że większość hf i parę mieszanki to po 400 zł średnio wyszły za tygodniowego. teraz podobno uj wie skąd przyjeżdżają i mokrego na beczkę za 800 bo kasa będzie 😂

Na olx w moich stronach cielaki sprzedają się jak poje...ne. dziś wskoczyło ogłoszenie cielak 2 tygodnie SM/hf cena 1450 😱

Opublikowano
8 minut temu, AdamRo napisał:

Tym bardziej pan prezes Jacek nakręca spiralę mówiąc że będzie tylko lepiej. A jak będzie czas pokaże. Na razie trzeba się cieszyć że mamy najdroższą wołowinę w Europie.

Ta najdroższą... A paliwo najtańsze, a dopłaty najwyższe i niech żyje prezes! Danusia to Ty? 🤣🤣🤣

Opublikowano
17 minut temu, HF86 napisał:

A kto powiedział że mamy najdrożej w Europie? my nawet średniej pewnie dalej nie dotykamy. 

Nie wiem ile w tym prawdy , ale podobno wyprzedziliśmy już Niemców 

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, maczopestka napisał:

Na olx w moich stronach cielaki sprzedają się jak poje...ne. dziś wskoczyło ogłoszenie cielak 2 tygodnie SM/hf cena 1450 😱

Wszystko jest tyle warte ile inni chcą za to zapłacić ja kilka dni temu sprzedałem byczka 9 dni waga około 65 kg LM/HF za 1600zl

• Confused 1
Opublikowano

To już bym wolał mamki na oborze trzymać w czystej rasie niż tyle za materiał płacić 

14 minut temu, HF86 napisał:

A to jak tak to znowu trzeba redukować stado 🤔

Jak cena znacząco spadnie to będę tu zaglądał tylko z ciekawości 😜

Opublikowano

niedługo z całej junji cielaki będą przywiezione do Polski i będziemy się taplac w tym gnoju. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v