Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 godziny temu, cinek1808 napisał:

Dziś sprzedane po 9.5 plus VAT. Z tego co mówił handlarz największa cena ma być pod koniec roku i nie zanosi się aby spadła

Jak to nie farmer pisze do końca roku i spadek.. myślę że wcześniej też może to nastąpić

• Like 1
Opublikowano

Teraz mam na handel 4 byki. Dwa poszły w wadze 870 kg każdy dwa są małe a że paszy mam opór a jeszcze wiek pozwala to siedzą. Znajomy ma na handel 20 szt i mówi że trzyma do grudnia bo wtedy najlepsza cena. Myślę że jak ktoś ma to teraz ucieka z towarem bo cena super. 

Opublikowano

dziś się wydaje cena super, a jutro Ci inflacja kasę zeżre

rzepak się wydawało 2400 cena super już się słyszy 2900

pszenica była 850 super, na razie stoi 1000

patrzyłeś może na ceny nawozów, paliwa, nie ciekawi Cię jakie będą podatki gruntowe niebawem?

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, KarolaKarotka napisał:

patrzyłeś może na ceny nawozów, paliwa, nie ciekawi Cię jakie będą podatki gruntowe niebawem?

Dlatego sprzedać byki i kupować , jeden tu radził złoto , inny dzieła sztuki  :ph34r:

Opublikowano
4 minuty temu, KarolaKarotka napisał:

Owszem pszenica już 1150 , ale konsumpcyjna.  Statki stoją już długi czas i nie ma czym zapełnić, pełne auta wracają do właścicieli

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Dlatego sprzedać byki i kupować , jeden tu radził złoto , inny dzieła sztuki  :ph34r:

można też Zetora...

Opublikowano

Wiem co to inflacja bo trochę znam rynek. Jeszcze pół roku temu za metr mieszkania można było kupić po 4-4.5 teraz nawet 6 tys. Auta 20 tys w górę. 

Wiem też że koszty produkcji rosną. Szczególnie nawozy poszły w górę. Ale jeszcze nie tak dawno byki były po 7 zł z groszami. Ceny warzyw poniżej kosztów produkcji na giełdzie całe alejki pomidora i brakuje kupca. Najlepiej w tych czasach nie trzymać kasy tylko od razu inwestować.

Opublikowano
Dnia 18.09.2021 o 21:24, radekz200 napisał:

Gierej to jest z sadownego 😛😛

Dnia 18.09.2021 o 21:31, pedro2 napisał:

A dzie to? 🤔

Sadowne to pogranicze powiatu węgrowskiego i ostrowskiego. 15 km od Ostrowi Mazowieckiej w kierunku Mińska Mazowieckiego. 7 km mam do Giereja, ode mnie bierze teraz wszystko, nie narzeka jak chłop, że za biały, za czerwony itp. Z kasą też nie ma problemu.

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, bieniek_88 napisał:

Sadowne to pogranicze powiatu węgrowskiego i ostrowskiego. 15 km od Ostrowi Mazowieckiej w kierunku Mińska Mazowieckiego. 7 km mam do Giereja, ode mnie bierze teraz wszystko, nie narzeka jak chłop, że za biały, za czerwony itp. Z kasą też nie ma problemu.

jakie on ma ceny na teraz

Opublikowano

Pod 17 netto za o. Chyba trzeba coś wgonic. Koniec starej kukurydzy a nową pod koniec tygodnia może koszenie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v