Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

No ile tego jest ? .. nawet na olx 3 - 4sztuk na całe podlaskie w tej cenie... Mówię że ja mogę dać darmo takiego padaka  i niech potem pisze taki ze na podlasiu dają za darmo... 

Na olyxie to teraz chyba trzeba płacić za ogłoszenie to już całkiem dokładka do padliny 😂 kontakty bezpośrednie, poczta pantoflowa, nie wiem jak, wiem że kupują bo się nie kryją. 

Ja raz trafiłem do takiego bambra asa co 6 szt w kojcu leżało za$ranych po uszy i całe nogi goła skóra. Prędzej spieprzałem niż obejrzałem. "Panie daj 500 i zabieraj" 

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

9.2 brutto dobra cena za tego wariata? 730 kg ważył 

B6E987D4-0FA1-484F-B9E1-79B3CC5A799D.jpeg

Panie to i waga i cena pierwy sort. Razem z tą jałówką na wagę poszedł? 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

9.2 brutto dobra cena za tego wariata? 730 kg ważył 

B6E987D4-0FA1-484F-B9E1-79B3CC5A799D.jpeg

Nawet chyba bdb. Też może coś wrzucę na rynek wołowiny wkrótce. Kukurydze muszą zjeść do końca bo nie mam nowego miejsca na pryzme. 

Opublikowano
39 minut temu, pedro2 napisał:

Panie to i waga i cena pierwy sort. Razem z tą jałówką na wagę poszedł? 😁

Jałówkę to za 7 miesięcy będę doił 😂😂 to dobrze ze udało się wytargować dobra cenę 

Opublikowano

No z tego foto to na biedę on wygląda, na pewno nie na ponad 700kg. Zła perspektywa zdj 😋

Kuźwa u mnie jałówka wymię coś jakby odpuszcza, a ulana rowek na plecach... miała iść zaraz na mięso, muszę weta zawołać bo wymacać nie moge po boku. Może tylko tłuszcz wali, ale co tydzień to większe 😋

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

ale Radek napisał to tak jak by miał wage a to troche koliduje z ceną 9,2 zł .       u mie za takiego 7,5 netto  nikt by nie dał chyba 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał:

No z tego foto to na biedę on wygląda, na pewno nie na ponad 700kg. Zła perspektywa zdj 😋 

Handlarz się pomylił. Nacisnął nie ten guzik na pilocie i zamiast odjąć 100kg to dodał 100kg😂

Z drugiej strony może wysoki i długi to kilogramów naleciało 

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał:

Kuźwa u mnie jałówka wymię coś jakby odpuszcza, a ulana rowek na plecach... miała iść zaraz na mięso, muszę weta zawołać bo wymacać nie moge po boku. Może tylko tłuszcz wali, ale co tydzień to większe 😋

Na jaka biedę 😛 byk wielki jak koń 😛😛

Opublikowano

Tak sie chwalicie cenami cieląt to i ja sie pochwale wczorej 2tygodznie byczek mieszaniec insyminowany piemontese po matce hf+an 500zl i zamówione od tego samego juz 2 cielaki byk i jalowka cale rude rasa polska czerwona po krowie hf po 250zl za sztukę widzialem je na zywo 2godziny po urodzeniu jak odbieralem tego piemontesa i powiem tak nie jest źle a przytrzyma z tydzien je żeby odpoic i wtedy odbior.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, AdamRo napisał:

Ważyłeś przed sprzedażą ? Wygląda na więcej niż 730 kilo.

Też mi wygląda na większego 🙄 

Opublikowano
16 godzin temu, Ursus932 napisał:

@AdamRo rzeczywiście byk poszukiwany i cena do góry ?

To jest po to by zachęcić tych co mają puste chlewnie by po przerabiać a potem zniszczyć i te chodowli.w Brazylii się zaczęło BSE ..zrobią jak z asf .takie chlewnie bo dwa tys.miescily świń.stoja puste a jest u nas takich sporo. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v