Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, skorpion2021 napisał:

ŚCIERWO I OSZUST  do dziś za krowę mi nie zapłacił a z 10 lat już będzie

Dlaczego siejesz mowę nienawiści? 
jak masz fakturę to trzeba bylo uderzyć od razu do komornika. Dostaniesz z odsetkami 

Edytowane przez PartyzantTK
  • Confused 1
Opublikowano

Ostatnio jak zawoziłem byka do rzeźni to mial może z 0.5% gówna w stosunku do tego belga. Dosłownie po 3 latki na stronę.  pan weteryniosz powiedział że następnym razem mi takiego nie przyjmie...chłop se u nas otworzył rzeźnie rolniczą i za każdym razem 3-5 weterynarzy do kontroli jest. Do kilku sztuk bydła. Dramat...

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, PartyzantTK napisał:

Dlaczego siejesz mowę nienawiści? 
jak masz fakturę to trzeba bylo uderzyć od razu do komornika. Dostaniesz z odsetkami 

Dlaczego siejesz brak wiedzy (głupotę)? Od kiedy z niezapłaconą fakturą idzie się do komornika?? A gdzie sąd, wyrok, klauzula wykonalności...

• Like 4
Opublikowano

A na koniec jeszcze komornik musi  miec z czego zabrac. Przewaznie tacy sa przygotowani i nie posiadaja nic. Ostatnio w tpr byl artykul z mojej okolicy ze komornik nie mial z czego sciagnac i jeszcze poszkodowany zaplacil za akcje komornicza:d

• Like 5
Opublikowano

Nowa firma czy nowa spółka i czysta kartka. Długi slynnej spółka dwóch braci, piini bef, kani i innych elementów nie do odzyskania. Żeby chociaż im dali dożywotnio zakaz prowadzenia działalności gospodarczej to by coś dało a tak zmieni nazwę i wojewodztwo i dalej szaber. 

Jaktam najazd pejsatych wkrótce czy jeszcze odpoczywają?

Opublikowano
9 godzin temu, makowiaczek napisał:

Dlaczego siejesz brak wiedzy (głupotę)? Od kiedy z niezapłaconą fakturą idzie się do komornika?? A gdzie sąd, wyrok, klauzula wykonalności...

Miał na to zaledwie 10 lat a sprawa dla sądu mało skomplikowana

Opublikowano
21 godzin temu, AdamRo napisał:

5,5 - 6 netto. W zależności od wagi.

U nas max 5.20 netto, na poubojową 350+ 12.40, co 20 kg w dół 20 groszy mniej. Na korzyść pierwszej ceny handlarz płaci gotówką, pokojowo zakład do 2 tygodni, zwykle 14 dnia.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

12,4 to minimum za 320+.

Powyżej 350 kg zupełnie inne ceny :)

Adam 700 kg netto na wadze starczy za tłuste krowy żeby dostać 6 netto ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v