Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, radekz200 napisał:

Ale najpierw dopłać mi do tych 2 tys 😛

Zapomnij 🤣

15 minut temu, pedro2 napisał:

ABP Tykocin.

Jo czystorasowe HO 🤭 kupne, jakieś mieszańce, ale ładnie nabrały. Średnia z ogólnej jak pisałem 920kg brutto i od tego liczone wbc. 

To na pewno te ziemniaki 👍 dajesz do oporu dla tego takie okrągłe 😛 

Lepiej podaj nam skład treściwej. Chyba wolę do Ciebie przyjechać i dać 2tys za cielaka niż u @radekz200 dać 300 😂

Opublikowano

Kartofelki od święta dostawały może z miesiąc na wiosnę. Nie będę pisał bo zaraz znowu gównoburza będzie jak z HF w U klasie 😉 z kupnych od roku tylko witaminy i kreda. 

Już niedługo sezon dopłatowy się zacznie, jak cena się utrzyma to będę sprzedawał młodziaki. 25zl kg to chyba uczciwie 🧐

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

No nieźle 😁 na rekolekcjach byłem, akurat SMS z banku przelew ponad 45tys 🙆 z początku nie wiedziałem za co to. 4 szt byka.  Tak to można hodować. Średnia 60% wybicia U klasa

Wstawi Pan rozliczenie bardzo ładnie to wyszło i tym bardziej że sprzedane jak czytam bez pośrednika na wbc tylko prywatnie ?

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Opisz całe menu.

M

E

N

U

Opublikowano

ABP Tykocin.

Jo czystorasowe HO 🤭 kupne, jakieś mieszańce, ale ładnie nabrały. Średnia z ogólnej jak pisałem 920kg brutto i od tego liczone wbc. 

Tykocin nie robi żadnych potrąceń za tak dużą wagę mięsa?

Opublikowano
32 minuty temu, Bananek napisał:

A co dajesz? Opisz całe menu.

Co tu opisywac. U mnie chow ekstensywny. Siano, sianokiszonka, siano ew.2x sianokiszonka, 1x siano,pomiędzy 2x sruta pszenżyto,żyto,owies,Lizawki solne+ od jakiegoś czasu kreda od święta bo nie mam nerwów na nią bo za bardzo nie jedzą jej a zarazem śruty. Wiadomo latem to trawę kosze i woze a jalowki i krowy na łąkach...

Opublikowano
10 minut temu, Michal014d napisał:

Ok pół szklanki czyli ok 100ml wody a ile jest gram jest tej kredy w połowie szklanki to nwm.

Mniej daj. Najpierw kieliszek, potem dwa, trzy i tak dalej. Spróbuj delikatnie je przyzwyczajać, bo innego pomysłu nie mam na tą chwilę.

Opublikowano
46 minut temu, Dzikusss napisał:

Wstawi Pan rozliczenie bardzo ładnie to wyszło i tym bardziej że sprzedane jak czytam bez pośrednika na wbc tylko prywatnie ?

Tutaj każdy równy, na Pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze. 

Nie mam. Dzwoniłem. Bez pośrednika. 

15 minut temu, Karle91 napisał:

Tykocin nie robi żadnych potrąceń za tak dużą wagę mięsa?

Nie. Za byka w cenniku jest jak się nie mylę od 380kg mięsa, górnej granicy nie ma.

9 minut temu, Michal014d napisał:

Spróbuje

Kup im jakieś witaminy, nie muszą być z najwyższej półki, aby tylko zapach był. Może wtedy.

Opublikowano (edytowane)

ABP Tykocin.

Byki z luzu ? Wiek ?

Cena netto ?

Edytowane przez AdamRo
Opublikowano
47 minut temu, pedro2 napisał:

Nie. Za byka w cenniku jest jak się nie mylę od 380kg mięsa, górnej granicy nie ma

Mylisz  się od 280 kg bez potrąceń

Masz tabelę po drugiej stronie umowy

A u mnie to wszystko szybko się odbywa wczoraj kupione żeruny po 1700 zł i 150 kilometrów jazdy dzis juz jeden nogę złamał i pewnie w przyszłym tygodniu posłuży do podgrzewania wody w mieście 

Opublikowano
51 minut temu, pedro2 napisał:

Łańcuch 19,2 netto

Cena jak za U klasę może nie rewelacyjna, ale wszystkie inne składowe się zgadzają więc wyglada to na uczciwe rozliczenie 

Opublikowano
52 minuty temu, marijusz napisał:

Mylisz  się od 280 kg bez potrąceń

Masz tabelę po drugiej stronie umowy

A u mnie to wszystko szybko się odbywa wczoraj kupione żeruny po 1700 zł i 150 kilometrów jazdy dzis juz jeden nogę złamał i pewnie w przyszłym tygodniu posłuży do podgrzewania wody w mieście 

Dzięki za poprawkę 👍 źle pamiętam, rozliczenia nie mam jeszcze to i nie ma gdzie zerknąć.  

Jaka waga?

21 minut temu, Karle91 napisał:

Cena jak za U klasę może nie rewelacyjna, ale wszystkie inne składowe się zgadzają więc wyglada to na uczciwe rozliczenie 

Prawda. Ale ABP zawsze w tyle z ceną, za to wybicie zawsze ładne. Nie raz mówiłem, u wuja O klasa by była pewno.

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, pedro2 napisał:

Dzięki za poprawkę 👍 źle pamiętam, rozliczenia nie mam jeszcze to i nie ma gdzie zerknąć.  

Jaka waga?

Prawda. Ale ABP zawsze w tyle z ceną, za to wybicie zawsze ładne. Nie raz mówiłem, u wuja O klasa by była pewno.

Wagę masz swoją gdzie warzysz na żywo bo Tykocin chyba nie wstawia żywej wagi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v