Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał:

na tą chwilę mam zaklepane 6 byczków sm/mo 3 miesięcznych , 4 jałówki sm ok 300kg a reszta to zbieranina MM/ncb

Ile za takie 3 miesieczne placisz ?

Macie kogos godnego polecanie do kupna cielakow mieszancow z lodzkiego centrum belchatow okolice  ? Najlepiej od gospodarza jak cos piszcie priv 

Opublikowano (edytowane)

wszystko na wagę, zwykle było to jeszcze raz tyle co dorosłe, teraz taniej

Sądzisz,że ktoś Ci dziś taką informację da?? Przy tej cenie dorosłego

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
19 minut temu, soltys48 napisał:

na tą chwilę mam zaklepane 6 byczków sm/mo 3 miesięcznych , 

🙂.....?

1 godzinę temu, HF86 napisał:

Robić licytację i może pojedzie. Jeszcze z jajami do poniedziałku. 

16234385613612973665937419550307.jpg

Nie daj zarobić handlarzowi sprzedaj gospodarzowi 😄800

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, damianos95 napisał:

Ile za takie 3 miesieczne placisz ?

Macie kogos godnego polecanie do kupna cielakow mieszancow z lodzkiego centrum belchatow okolice  ? Najlepiej od gospodarza jak cos piszcie priv 

Ciężki temat 

Opublikowano

U mnie kolejka na byki z 120 szt na przód, gdzieś z 100 - 110 małych byczków mam na sprzedaż rocznie( biorę 600 - 700 zł  za h-f 4 tygodniowy) ale powoli rozważam kilka byczków trzymać, krów na razie wystarczy, sianokiszonki pełno z 1 pokosu, kuku na razie ładnie wygląda, więc lepiej kilka potrzymać i zobaczyć ile na + wyjdę

Opublikowano
5 minut temu, Arczi_farmer napisał:

U mnie kolejka na byki z 120 szt na przód, gdzieś z 100 - 110 małych byczków mam na sprzedaż rocznie( biorę 600 - 700 zł  za h-f 4 tygodniowy) ale powoli rozważam kilka byczków trzymać, krów na razie wystarczy, sianokiszonki pełno z 1 pokosu, kuku na razie ładnie wygląda, więc lepiej kilka potrzymać i zobaczyć ile na + wyjdę

A to zawsze tak czy  tylko teraz jak cena jest na byka?

Opublikowano
16 minut temu, Arczi_farmer napisał:

Kupka gnoju na pewno

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Wątpiłem i do tej pory nie rozumiem tych podwyżek...

Ciesze sie że cena rośnie bo mam jeszcze trochę do odstawy ale z drugiej martwi mnie taka wysoka cena......

A nie jest to cena z przed kilku lat nie chce mi się szukać ale taka cena nepewno juz była 

Opublikowano
26 minut temu, Arczi_farmer napisał:

Masz 200 dojnych ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Grzeczbie się zachowujta aby 🤔

Może zajadamy

57 minut temu, karolr2 napisał:

A nie jest to cena z przed kilku lat nie chce mi się szukać ale taka cena nepewno juz była 

Wbc takiej ceny za O nie pamiętam

Opublikowano
7 godzin temu, soltys48 napisał:

Może zajadamy

Wbc takiej ceny za O nie pamiętam

14.8 netto było 8 lat temu. 

Dziś pędzą ceny wbc a wybojowosc coraz bardziej fikcyjna 

Opublikowano

Mój posrednik. Oczywiście z tego jemu dola. Te ceny to nic nadzwyczajnego i nie ma czym się podniecać. Zarobi ten kto w zeszłym roku mocno tanio odsadki kupił. 

Opublikowano
2 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

ja oddawałem do Wyszogrodu. o szczyglinskim też słyszałem, jak z płatnościami i waga ?

Waga raczej ok nie mam swojej ale nie robią problemu jechać na wagę  jakby ktoś chciał i widzę że to bydło jakby urosło względem poprzedników...kasa 14dni nieraz 2 dni się spóźnia

Opublikowano

Tu trzeba tanio żywic i mieć taniego cielaka a tak na koncentratach i rzepakach to ciul zostaję

5 minut temu, Marcin133 napisał:

Waga raczej ok nie mam swojej ale nie robią problemu jechać na wagę  jakby ktoś chciał i widzę że to bydło jakby urosło względem poprzedników...kasa 14dni nieraz 2 dni się spóźnia

Ja też mu sprzedaje parę lat ale ceny to on nie ma rekordowych. Skąd jesteś ja pow. Płocki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v