Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Na Podlasiu chłopy bimbrem się grzeją to i może więcej uzyskasz. 

Myślałem że halucynacje mam.postow było nima 

19 minut temu, Gargamel160 napisał:

Mam propozycję od kolegi 13.5 netto  na WBC opłaca się.

Zwaz i puszczaj, zawsze to jakaś forma hazardu 😆

Opublikowano
15 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A jak będzie tzw supełek obwód duży a byk krótki to zapomnij o takiej wadze. Ten obwód raczej bardzo średnio oddaje wagę byka.

A mój wuja mierzy obwod i długość byka  sznurkiem i myli sie zawsze o 20 kg w jedna bądź druga stronę, a wiadomo ze 20 kg to byk sie wysra 2x i mu ubędzie 

Opublikowano

Dokładnie tak jak kolega Karol napisał. Taką tabelę właśnie znalazłem na AF, choć na moje oko to aż tyle niema. Waga zweryfikuje. Ale +- mam już pewną orientacje. Do 2 lat ma jeszcze 3 miesiące, ale myślę że na wiosnę lepszej ceny nie będzie.

Opublikowano
Dnia 15.01.2021 o 18:19, ab23 napisał:

Zazdrośniki z was i tyle  albo jaj nie macie by z nim handlować 🤭

E tam zazdrosniki. U mnie jest roznie ale jak nie da calosci przed odbiorem to rzuca po teochu przez 3 miechy. Partia 20 szt poszla koniec pazdziernika i jak na razie niecala polowa kasy. Kwestia przyzwyczajenia hehe😂

Opublikowano

W wiekszosci prypdaków mam przed odbiorem kase ale nie zawsze sie tak uda. Druga sprawa zawsze cena wyższa jak u handlarzy, trzecia pomijam wszystkich krwiopijców, po czwarte waga ogolna i tutaj wróć do pkt 2.

Opublikowano

To ja nie mam takich jaj. Przyzwyczaiłem się do kasy na koncie max do 14 dni. Pośrednika też podkarmiam bo przy małej produkcji ubojnie się ze mną nie liczą i nawet po odjeciu prowizji wyższa cena mi zostaje jak mi bezpośrednio ubojnie oferują. Do wujka nawet mój pośrednik przestał zdawać bo bo z kasą wiecznie ciężko i hazardu nie lubi 😆

Opublikowano
13 godzin temu, Mikruss napisał:

E tam zazdrosniki. U mnie jest roznie ale jak nie da calosci przed odbiorem to rzuca po teochu przez 3 miechy. Partia 20 szt poszla koniec pazdziernika i jak na razie niecala polowa kasy. Kwestia przyzwyczajenia hehe😂

Przeżyłem bankructwo 3 mleczarni (żadna nie zapłaciła, kilkanaście wypłat poszło) i 2 skupów zboża (kilkadziesiąt tysięcy). Teraz nie patrzę, gdzie najwyższa cena, wolę sprzedać pszenicę 30 złotych taniej, ale dostać pieniądze. Bydło też sprzedawałem zawsze ciut taniej, niż dookoła oferowano, ale pieniądze były po kilku dniach. Jak miałbym czekać od października za kasą, rzuciłbym to w cholerę. Dosyć, że zostaje z tego kupa gnoju, prosić się o kasę, takie interesy tylko w Pl.

Opublikowano
7 godzin temu, Yoda napisał:

To teraz policz ile byś zarobił gdyby kasa była w całości w pażdzierniku. W najgorszej opcji lokata 3 miesieczna.

na lokacie to by tyle zarobił ile ty zarabiasz na cielakach kupionych od handlarza Teraz trudno 1,5% procenta dostać .

Jutro mam ładować byki ale słupek rtęci z termometra wystawia tylko języczek  i pewnie nici z handlu .

Idę poidła odmrażać

Opublikowano

Ktoś ogarnia taką kwestię : jak kupuję jałówkę cielna to wystarczy mi decyzja od chorób poprzedniego właściciela czy muszę mieć decyzje wszystkich poprzednich właścicieli jeśli było ich w paszporcie dwóch czy trzech np?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v