Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, zbitom793 napisał:

Nie wiem czy wszyscy znają nowe wytyczne z ARiMR,więc napiszę kolegom po fachu informacyjnie. Od nowego roku kupujący i sprzedający muszą oddzielnie zgłaszać kupno i sprzedaż. Nie będą już uwzględniane pojedyncze przemieszczenia kupno/sprzedaż z dwoma podpisami

Chyba trochę pomieszałes bo z tego co mi się wydaje to ma być tak że druki są jedno podpisowe i podpisuję się albo jeden albo drugi ,w zależności kto fakt zgłasza ,nie ma już czegoś takiego że musi  się dwóch podpisywać więc to lepiej niż było.

Edytowane przez lolek1
Opublikowano (edytowane)

No ja tyz doczytałem tera że jeden zgłasza z jednym podpisem i tyle.... A nie ze dwóch ma zgłaszać oddzielnie

Zaplanowane zmiany dotyczyć będą składania papierowych formularzy zgłoszeń zwierzęcych. Od 1 stycznia 2021 r. zgłoszenia przemieszczeń oznakowanych zwierząt gospodarskich będą dokonywane na formularzach jednopodpisowych, czyli podpisanych przez nabywającego bądź zbywającego.

Jeżeli w posiadaniu pozostają jeszcze druki dwupodpisowe (z możliwością złożenia podpisu zarówno przez nabywającego i zbywającego) należy pamiętać, aby taki druk został podpisany tylko przez jednego z posiadaczy – albo tylko przez nabywającego, albo tylko przez zbywającego.

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
29 minut temu, Cybulek17 napisał:

Kimże Ty jesteś przyjacielu , że jesteś tu pierwszy raz i odrazu taką złą nowinę nam obwieszczasz ? 

Sądząc po nicku, to wirus 🙆‍♂️

Opublikowano
7 minut temu, covid napisał:

Tak powiedział posrednik w piątek było 14,5 za o dziś 14,2

Przecież pośrednik zawsze tak gadają 😉

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, covid napisał:

Biernacki 30 groszy w dół za byka

Potwierdzam, 20, 30 gr. Na Wbc w dół... Widać d*pa im się pali bo towaru nie mają... Więc jak nie raz już tutaj było pisane trzeba obniżyć to będzie bydła opór... Nie sprzedawać, kto może niech wytrzyma... Od lutego minie dwa lata od afery leżakowej, wtedy rynek się załamał Cielaki stanęły... Zobaczymy skąd nabiorą wtedy... 

Edytowane przez Berthold
  • Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Berthold napisał:

Skąd tego towaru się pokaże... Skąd? 

Jest tego do holery nie wierzcie że nie ma

41 minut temu, Berthold napisał:

Potwierdzam, 20, 30 gr. Na Wbc w dół... Widać d*pa im się pali bo towaru nie mają... Więc jak nie raz już tutaj było pisane trzeba obniżyć to będzie bydła opór... Nie sprzedawać, kto może niech wytrzyma... Od lutego minie dwa lata od afery leżakowej, wtedy rynek się załamał Cielaki stanęły... Zobaczymy skąd nabiorą wtedy... 

Sprawdzają czy bydło jest

Opublikowano

Dokładnie dużo jeżdżę po rolnikach cena szła do góry to praktycznie nikt nie sprzedawał. W tamtym tygodniu jak dzwoniłem to tego samego dnia chcieli być dziś już 3 dni trzeba czekać o czymś to świadczy. 

Opublikowano

Nie musi się pokazywać. I tak prędzej czy później muszą trafić na ubojnie..jedynie się postarają żeby było w miarę oplacalnie przez kilka miesięcy. Potem będzie dojenie. 

Opublikowano

@lolek1 @ogarek też tak wcześniej myślałem jak Wy ale rozmawiałem osobiście z kierownikiem naszego oddziału ARiMR i mowil że każda strona musi złożyć oddzielnie. Każdy ze swoim jednym podpisem lub internetowo. W każdym razie będą cyrki bo ludzie różnie to rozumieją

• Like 2
Opublikowano

Nowe druki mają nazwy Nabywający i Zbywający więc pewnie masz rację.. 👍

Opublikowano
2 godziny temu, zbitom793 napisał:

@lolek1 @ogarek też tak wcześniej myślałem jak Wy ale rozmawiałem osobiście z kierownikiem naszego oddziału ARiMR i mowil że każda strona musi złożyć oddzielnie. Każdy ze swoim jednym podpisem lub internetowo. W każdym razie będą cyrki bo ludzie różnie to rozumieją

Tez dopytywalem i juz mam te nowe druki, zgadza sie, sa dwie kartki: nabywajacy, zbywajacy. Analogicznie kazdy oddaje za siebie ALE np ja jako handlarz moge oddac za rolnika i tez nie musi to byc agencja do ktorej nalezy rolnik. Albo jak piszesz internetowo.

I tak, tez sie spodziewam cyrkow.

• Like 1
Opublikowano

@Kentar czyli zbiorczego przemieszczenia z podpisami rolników już nie złożysz. Jeśli chcesz złożyć za rolnika to musisz każdemu osobno małe przemieszczenia wypisywać. No i jeszcze swoje kupna każdego z osobna. To się nazbiera tego trochę. Nieźle ułatwili

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v