Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

ale to prawda że jak kupowałem na fkture to wydział środowiska ma moje dane że ja ten afalon kupowałem?

czy łub jest uprawą małoobszarową czy nie?

Edytowane przez Wojtek026
Opublikowano (edytowane)

U mnie natomiast slabo kielkuje lubin.

Posiany 3 tygodnie temu i nadal kiepskie te wschody.Albo sprzedawca nieuczciwy i byl pryskany na dojrzewanie albo sam nie wiem.

Wcześniej bralem od tego goscia zboża i wyki i bylo bez zastrzeżeń .wszystko ladnie wschodzilo.

Edytowane przez mf362
Opublikowano
2 godziny temu, mf362 napisał:

U mnie natomiast slabo kielkuje lubin.

Posiany 3 tygodnie temu i nadal kiepskie te wschody.Albo sprzedawca nieuczciwy i byl pryskany na dojrzewanie albo sam nie wiem.

Wcześniej bralem od tego goscia zboża i wyki i bylo bez zastrzeżeń .wszystko ladnie wschodzilo.

A opady deszczu jakieś były?

Opublikowano

Panowie a jaki środek na chwasty jednoliścienne w łubinie? Fusilade Forte 150EC ? tylko drogo wychodzi :/ Może macie jakiś inny środek sprawdzony i tańszy ?

Opublikowano

Witam wszystkich... potrzebuje pilnie pomocy... mam zasiany łubin.. zasiałem dwa tygodnie temu.. wszystko jest ok... ale siany byl po gryce i strasznie dużo jej wyszlo... wie ktos czym ja zwalczyć jaki oprysk... wiadomo najlepiej najtaniej... z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam... :-)

Opublikowano
8 godzin temu, Music napisał:

To tak jak u mnie i łubin słabo rośnie

Opozni to kielkowanie czy slabe szanse ze coś będzie z tego siewu.

Nie sądziłem ze lubin taki wrazliwy na brak wody.

Opublikowano
Dnia 5.05.2018 o 07:47, Rolnik1973 napisał:

Leopard

Dnia 5.05.2018 o 07:41, matek921 napisał:

Panowie a jaki środek na chwasty jednoliścienne w łubinie? Fusilade Forte 150EC ? tylko drogo wychodzi :/ Może macie jakiś inny środek sprawdzony i tańszy ?

czy te herbicydy stosujecie w łubinie żółtym??

Opublikowano
Dnia 26.04.2018 o 00:02, KlimekPL napisał:

Czyli mogło być za sucho na oprysk doglebowy. Na łubin nie ma żadnych preparatów zarejestrowanych na dwuliścienne, są jedynie na jednoliścienne. Jednak mi już jeden z kolegów podpowiadał, że można pryskać Betanal Maxx Pro w dawce 1l/ha. Sam tak będę pryskał i zobaczymy, czy łubinu nie weźmie razem z zielskiem. :D

Klimek pryskales już powschodowo tym betanalem?

Opublikowano
3 godziny temu, wiko napisał:

Klimek pryskales już powschodowo tym betanalem?

Tak, zmieszalem z Agilem bo jeszcze mam perz i chwasty juz wyginalo lekko kilka dni temu a na łubinie żadnych złych objawów. Jeszcze dziś zajdę na pole i zobaczę co się dzieje aktualnie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

Tak, zmieszalem z Agilem bo jeszcze mam perz i chwasty juz wyginalo lekko kilka dni temu a na łubinie żadnych złych objawów. Jeszcze dziś zajdę na pole i zobaczę co się dzieje aktualnie. 

A jaki koszt tego betanalu bo u mnie tego niema. W jakich dawkach stosowałeś agil

Opublikowano
2 godziny temu, KlimekPL napisał:

A w jakiej fazie masz lubin? Zarzucisz może foto? U mnie grad to stlukl i muszę odczekac aż się poprawi trochę 

Opublikowano
16 godzin temu, KlimekPL napisał:

jaki rodzaj łubinu pryskałeś, żółty???

Opublikowano

A ja z innej beczki trafił mi się kawałek Koło 1.7 ha i chciałbym tam podjąć łubin bo muszę zrealizować efa A nie chce tego ugorowac bo zawsze trochę więcej kasy będzie może posiane tam Lubin i zero oprysku A potem wypali randapem co wy na to

Opublikowano
Dnia 7.05.2018 o 13:57, maciek21 napisał:

A ja z innej beczki trafił mi się kawałek Koło 1.7 ha i chciałbym tam podjąć łubin bo muszę zrealizować efa A nie chce tego ugorowac bo zawsze trochę więcej kasy będzie może posiane tam Lubin i zero oprysku A potem wypali randapem co wy na to

Plan ok o ile uda sie zaorac bez kontroli, bo plonu nie zbierzesz juz z lubinu

Opublikowano

Panowie jak tam u Was łubiny? Zagaiły już pole czy jeszcze ? Ile razy pryskacie na oprzędzika? Pryskałem jakoś 27 kwietnia i dzisiaj widzę na nowych kostkach znowu obgryzione. Popryskać czymś ? Mój ma wysokość około 20 cm 

Opublikowano

Za tyle to nawet glifosatu nie kupisz a co dopiero selektywny preparat