Mf 6290 problem z rewersem
-
Podobna zawartość
-
Przez Prezesszef
Witam co może być przyczyną dymienia na siwo/szaro w Masseyu 4245? Dość dużą chmurę zostawia po dodaniu gazu i podczas zmiany biegu potem już nie kopci.
-
Przez mundekAMC
witam
kupiłem ostatnio MF 6470 Dynashift niestety nie posiadam instrukcji obsługi do tego traktora.
przerosła mnie funkcja wysuwania haka Dromone - potrafię go opuścić i podnieść ale nie wysunąć a wiem że ta maszyna to potrafi.
czy któryś z bardziej doświadczonych forumowiczów może mi coś podpowiedzieć - pokazać na filmiku, zdjęciu????
jest dla mnie jasne że muszę wysunąć siłownik tylko nie wiem który zawór / rozdzielacz do tego służy
z góry dziękuje za wasze odpowiedzi
-
Przez Olek1991
Witam. Prosiłbym o pomoc, więc mam Ciagnik Mf4255, dziś podczas robienia bali coś strzeliło jakby w przednim moście i zaczęło szarpać kołami i coś strzelać pod ciągnikiem, ale podczas jazdy do tyłu jest wszystko w porządku. Ciagnik mechaniczny, bez rewersu, skrzynia 18x6. Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam
-
Przez Łukasz00
Witam, mam pytanie mój mf6270 powercontrol czasem szarpie głównie przy starcie z rewersu i pod obciążeniem a przy tym lekkim szarpaniu towarzyszy zawsze ta ikona nie wiem co może dokładnie znaczyć i czerwony trójkąt i po chwili gasną te dwie ikony, powiem jeszcze że nie zawsze to się dzieję raz będzie ruszał łagodnie tak jak powinien(daje zdj)
-
Przez PiotrMF
Witam mam problem w mfie seria 62, otóż przy zmianie kierunku jazdy na rozgrzanym oleju ciągnik szarpie do przodu słychać uderzenie i rusza. Dzieje się tak od pewnego czasu mam wrażenie że pojawiło się to po kalibracji przekładni olej był wymieniony filtry również a kalibracja była przeprowadzona przy temperaturze 40 °C. Czyżby to nie za mało ? Dodam że po przekręceniu kluczyka na zapłon wyświetla się stały błąd 86 ( włącznik ciśnienia przekładni PowerShift zablokowany w położeniu dolnym). I teraz moje pytanie czy ktoś kiedyś miał taki problem? Co byście na to poradzili? Słyszałem wersje żeby przeczyscic elektrozawór od jazdy w przod. Waszym zdaniem olej do kalibracji był w odpowiedniej temperaturze czy może zbyt za zimny ? 🤔 Pozdrawiam
-
Rekomendowane odpowiedzi
John Deere 5315
Czytaj dalej »
Kapusta pekińska