Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Gość grzesiaczek86
Opublikowano

Posiadam Promar 1500l 18m lanca ręcznie składa od roku i również jestem z niego zadowolony, za te pieniądze myślę, że lepszego sprzętu nie znajdę :) zobaczymy za kilka lat czy był to dobry wybór, póki co, nie mogę złego słowa o nim powiedzieć :) odnośnie zaworu to przedzwoń do Promaru wyjaśnią co i jak :) ja kupiłem swój z Agromaru Susz i musiałem tylko ustawić zawory na poszczególne sekcje (żeby po zamknięciu jednej lub kilku ciśnienie się nie zmieniało) a tak to wszystko było ok :)

Opublikowano

witam

słyszałem że jest nowy jakiś polski zawór stało ciśnieniowy i podobnież nie jest bardzo drogi , czy miał ktoś przyjemność z tym wynalazkiem jak się sprawuje czy spełnia swoje zadanie

Opublikowano

Witam czty ma ktos aktualna mapę dealerska tej firmy bo na stronie internetowej nie maja a na maila od nich czekam juz 3 tydzień.

Zadzwoń do nich :) Oni raczej sprzedają sami osobiście, a nie przez dealerów, bo dealer da C wyższą cene niż Ty od nich bezpośrednio byś kupił :) Wiem, bo sam to przerabiałem ;)

Opublikowano

Rurki to kwasówka, rama raczej nie jest cynkowana, a jedynie malowana proszkowo. Cudo to nie jest, ale moim zdaniem bardzo korzystnie wypada w stosunku jakość/cena, chyba najkorzystniej na rynku, biorąc pod uwagę to jak są wyposażane.

Opublikowano

W  jakiej  wielkości opryskiwaczu jest  ten ocynk? bo  nie  zauwazyłem ...

Zastanawiam  sie  nad  wyborem  opryskiwacza 800 l 15 m   Promar lub  Biardzki

cena  podobna , ale  Biardzki  jest  solidniej  wykonany , ma masywniejsze lance , sprawia korzystniejsze wrażenie .

co  sądzicie ?

Opublikowano (edytowane)

Oglądałem dzisiaj ten opryskiwacz http://olx.pl/oferta/opryskiwacz-1200-15-hydraulik-agromex-tatanka-CID757-ID8hXnF.html#046e295b87;promoted

wzorowany na Hardim, fajna belka, trochę droższy niż Promar i mam dylemat właśnie

EDIT:

Jak myślicie 27000netto

Promar 1200l zawieszany belka 15 skłądana w X

rozwadniacz Polmac 35l

Bravo 180 ze sterowaniem belką i sekcjami elektro

Dobra cena?

Edytowane przez ejczbio
Opublikowano

Powiem tak ceną to oni tłuką jak mogą, choć wygląd zachwyca, sam stoję nad dylematem czy sens wyłożyć 50 czy 60tys na opryskiwacz polski ze zbiornikiem 1500l i belką 21m jak za połowę tej kwoty moge mieć używkę zagramaniczną :P

PS zmiana z URSUSA na FENDT nie współmierna rok temu był dylemat ZETOR 12245 czy może Renia ale wyszło,że lepiej dołożyć i wziąć kredyt i kupić FENDT'a

i niech nikt mi nie wmawia że Renia ma ten sam silnik co Fendt. Blok MWM tak ale nie osprzęt do silnika.

Opublikowano

Witam
Mam zwykły promarowski opryskiwacz 400L, 12m. Po zimie pojawił się problem. W tamtym roku pryskal do końca bez problemu, pompa zimowala w domu, olej jest, powietrze dobite, filtry wyczyszczone. Zakładam pompe po zimie i jade go ustawić a tu dupka. A mianowicie-jak odpalam to na wolnych obrotach rozpyla, ale tak pulsacyjnie(manometr ani drgnie), jak tylko dodam gazu to w ogóle przestaje rozpylac(manometr tez nie reaguje). Po przygazowce jak zmniejszenie obroty juz nie reaguje. Msze go zostawić na parę minut i wtedy historia się powtarza-na wolnych pulsuje, po dodaniu gazu ciśnienie znika.
Pompa padła? Ale tak nagle bez żadnych objawów? Ja w ogóle da się zregenerować, czy to jednorazowki? Zwykłą membranowa, niby made in Poland.

Opublikowano (edytowane)

Witam od wiosny uzytkuje opryskiwacz promaru . Pierwsze zalanie wszedzie cieknie brak uszczelek albo nie dokrecone w zbiorniku . Zle ulozenie wezy przez co belka jak sie buja przecina je . Slabe malowanie cala belka w rdzy ale za to rama dobrze pomalowana. Przewody od rozdzielacza za dlugie i zalamuja sie . Zla regulacja umiejscowienia rozdzielacza. Noi to chyba tyle wad z plusow to cena i w miare stabilna belka

Edytowane przez robi57362
Opublikowano

mam zamiar kupic opryskiwacz promar 2015h 2000l z komputerem brawo 400  pompa udor 170l , lanca 15m składana w X hydraulicznie skladana  , co o nim sądzicie jakieśopinie ?