Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, mirro napisał:

Temat jest nie do fascynacji, tylko darcia łacha. A śmiech to zdrowie, przynajmniej tak się powiada. Szczególnie jak "dulszcyzna" wali po oczach.

Tym gorzej dla traktatów. Tak jak u nas z Konstytucją.

Wczoraj  w radio mówili że PiS ma już 50 pełnomocników do spraw różnych i dziwnych. Ta gangrena urzędnicza już tak łatwo nie da sie oderwać o koryt, limuzyn i biurek.

Antoni miał małolatów jako doradców , teraz o Gowinie gadają to samo   czyli dzieci nami rządzą  a mimo to i tak nikt tych debili z PO dobrowolnie nie wybierze . Nie wybierze bo nawet Wam brakuje argumentów  by taką Lempart bronić a te głupki jeszcze jej polecenia wykonują !!!!! Na żadnej wiosce takiej agresywnej i chamskiej   baby  nikt nawet na sołtysa nie wybierze  a Ci idioci  z PO przed kamerami ją chełbią . Ja pierniczę  jakie to jest smutne , bo zabawne na pewno to nie .

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, gienio007 napisał:

Antoni miał małolatów jako doradców , teraz o Gowinie gadają to samo   czyli dzieci nami rządzą  a mimo to i tak nikt tych debili z PO dobrowolnie nie wybierze . Nie wybierze bo nawet Wam brakuje argumentów  by taką Lempart bronić a te głupki jeszcze jej polecenia wykonują !!!!! Na żadnej wiosce takiej agresywnej i chamskiej   baby  nikt nawet na sołtysa nie wybierze  a Ci idioci  z PO przed kamerami ją chełbią . Ja pierniczę  jakie to jest smutne , bo zabawne na pewno to nie .

o zgrozo ..... żelazna dama https://pl.wikiquote.org/wiki/Margaret_Thatcher

• Ci, którzy rządzą w tej chwili będą mieli opory przed podjęciem właściwej akcji w warunkach kryzysowych, gdyż w przyszłości mogą być postawieni przed sądem innego państwa, aby za swoje decyzje odpowiedzieć. Ponadto – jak na ironię – jest niezwykle mało prawdopodobne, żeby ci, którzy w swoich krajach rzeczywiście sprawują rządy absolutne, zrzekli się ich w obecnej sytuacji, a to z obawy, że będą musieli dokonać żywota w hiszpańskim więzieniu...
  • Dziewięćdziesiąt procent naszych zmartwień dotyczy spraw, które nigdy się nie zdarzą.
  • Jako dziesiąty mówca i pierwsza kobieta chcę powiedzieć, że kogut może sobie piać, ale to kura zniesie jajko.
  • Jestem wyjątkowo cierpliwa, pod jednym wszelako warunkiem, że w końcu wyjdzie na moje.
  • Jeśli chcesz, by coś zostało powiedziane – powierz to mężczyźnie. Jeśli chcesz by zostało zrobione – powierz to kobiecie.
  • Nie ma czegoś takiego jak publiczne pieniądze. Jeśli rząd mówi, że komuś coś da, to znaczy, że zabierze tobie, bo rząd nie ma żadnych własnych pieniędzy.
  •  
Uwaga: W dalszej części znajdują się słowa powszechnie uznawane za wulgarne.
  • Pan się myli, ja nigdy tego zawodu nie uprawiałam.
    • Opis: gdy jeden z posłów opozycji w Izbie Gmin krzyknął do pani premier: „Ty kurwo!”.

O Margaret Thatcher[edytuj]

• 22 grudnia 1986, kiedy dowiedziałem się, że jestem seropozytywny, wyznaczyłem sobie cel: wyjawię moją tajemnicę i przeżyję rządy Margaret Thatcher. Udało mi się. Teraz patrzę ku millennium i ku światu, w którym wszyscy będziemy równi.
Opublikowano (edytowane)

galan masz dzieci ??? to zebys sie kiedys nie zdziwil.......

mysmy tez rozne numery odstawiali w mlodosci-zal ze wtedy nie bylo komorek i nikt tego nie nakrecil...byloby co wspominac i czego sie wstydzic😂

128174232_2857611917792618_9172347220183677665_n-20201202135237.jpg

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Szczepienia dla każdego Polaka. Dostaniesz SMS-a lub telefon z terminem .

Wiadomo już, że przechowywaniem szczepionki w Polsce mają się zająć regionalne punkty krwiodawstwa i krwiolecznictwa. Takich punktów mamy 21.

Kolejna informacja, którą już poznaliśmy dotyczy mechanizmu informowania o terminie szczepienia. Każdy dorosły Polak dostanie wiadomość dot. terminu za pośrednictwem wiadomości SMS lub telefonicznie.

Co o tym myśleć co to k**wa ma być zagłada ludzi to była już podczas 2 wojny światowej .

Teraz powtórka .

Opublikowano

A odpowiedzialności za ewentualne powikłania dalej cisza. Chyba koncerny chcą wymusić na rządach takie klauzule żeby nie płacić, Kancelaria Premiera twierdzi że nic nie wie.

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Wiadomo już, że przechowywaniem szczepionki w Polsce mają się zająć regionalne punkty krwiodawstwa i krwiolecznictwa. Takich punktów mamy 21.

Kolejna informacja, którą już poznaliśmy dotyczy mechanizmu informowania o terminie szczepienia. Każdy dorosły Polak dostanie wiadomość dot. terminu za pośrednictwem wiadomości SMS lub telefonicznie.

Co o tym myśleć co to k**wa ma być zagłada ludzi to była już podczas 2 wojny światowej .

Teraz powtórka .

A było lasek junijny za stodołą posadzić tobyś miał się gdzie przybunkrować - teraz tylko zostanie bunkier pod klepiskiem.

Opublikowano

chalupe gdzie we wojne partyzanci sie kryli juz dawno rozebrali, lesniczowke niemce spalili, pomnik i tablice pis-dzielcy usuneli[teoretycznie😂] wujek umarl,bunkry zasypane- jak uprawiac partyzantke ?? kurna dobrze ze jeszcze gaje nad wisla zostaly...

FB_IMG_1606897941516-20201202135233.jpg

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, galan99 napisał:

Podsumujmy Ktoś potwierdzi te info?

2010 - Na stronie Fundacji Rockefellera pojawiają się pierwsze wzmianki o pandemii koronawirusa

2012 - Raport Krajowej Rady Wywiadu USA: przed 2030 rokiem należy spodziewać się nowego rodzaju wirusa, który dotrze do każdego zakątku świata

2014 - W laboratorium w Karolinie Północnej rozpoczynają się badania nad mutacjami wirusów koronowych

Szefem zespołu jest profesor Ralph Baric a jego asystentką Lisa Gralinski, Polka z pochodzenia

2015 - w USA ogłoszone zostaje moratorium na prowadzenie tych badań, ze względu na zbyt wielkie ryzyko dla świata, w przypadku wydostania się szczepów na zewnątrz

2015 - Baric na portalu NATURE publikuje pracę naukową gdzie prezentuje wyniki dotychczasowych badań

Francuski profesor recenzujący tę pracę w Paryżu pisze: trajektoria szerzenia się tego wirusa może być nieobliczalna

2016 - projekt zostaje przeniesiony do wojskowego

laboratorium w Wuhan, w Chinach, które powstało w kontekście przyszłej ewentualnej wojny biologicznej

Szefowa projektu Shi Zenghli, zwana BAD WOMAN rozpoznaje receptor ACE2, ten sam u nietoperza i człowieka, dzięki czemu może przenieść naturalne koronawirusy zwierzęce na ludzi. Preferowany kierunek infekcji: ludzkie płuca - cytat z wyników badań

Patogen zostaje przetworzony w zmutowaną broń biologiczną poprzez dodanie do niego ludzką ręką tak zwanej "wzmocnionej funkcji działania"

2016 - na lotnisku w Detroit FBI zatrzymuje chińskiego naukowca, przewożącego próbki MERS i SARS

2017 - Piotr Czumachow, rosyjski mikrobiolog mówi, że w Wuhan robi się rzeczy "absolutnie szalone"

Dr Fauci podczas wykładu na Uniwersytecie w Georgetown mówi o zaskakującej chorobie podczas obecnej kadencji Trumpa

2018 - pierwsze symulacje przyszłej pandemii

2019 - październik - konferencja Event201 w Nowym Jorku i precyzyjny scenariusz rozwoju epidemii koronawirusa (prowadzone są rozmowy jak manipulować mediami i jak cenzurować „wrogą” narrację”)

2020 - projekt zostaje wdrożony w życie, mimo, że wirus jest dwukrotnie mniej zaraźliwy, zabija relatywnie rzadko

03.2020 Bill Gates próbuje wymóc na WHO ogłoszenie pandemii – WHO nie chce tego zrobić

14.03 Bill Gates wpłaca do WHO 50 mln dolarów

15.03 WHO ogłasza stan pandemii (stan ten pozwala wprowadzać leki i szczepionki bez badań bezpieczeństwa – jaki jest prawdziwy cel szczepień?)

Świat się zatrzymał na podstawie symulacji komputerowej sugerującej że umrze 100 milionów ludzi.

Wg modelów komputerowych tej samej firmy lodowców na Antarktydzie już nie ma.

COVID-19 zastępuje wszystkie inne choroby

Manipulacje danymi osiągają apogeum. Nie zestawia danych, pokazuje się je tylko wybiórczo.

Stosowany test RT PCR pokazuje fałszywie nawet w 8 na 10 przypadków. CDC podaje, że nawet jeśli test wykazał pozytyw i masz objawy, nie znaczy to że masz wirusa.

Żadne laboratorium na świecie nie ma pełnego obrazu genomu wirusa. W związku z tym co jest testowane i przeciw czemu ma działać szczepionka.

Fakty zaczynają powoli tworzyć mozaikę

Szpitale dostają kilka razy więcej pieniędzy za pacjenta z diagnozą covid i dodatkowy bonus za podłączenie do respiratora

Cenzura trwa w najlepsze. Usuwa się ludzi mówiących inaczej niż rządy i główne media. Naukowcy i lekarze, nie mówiąc o zwykłych ludziach są wyśmiewani i wyciszani.

Przebijają się informacje, że „covid-19” wpisuje się wszystkim zmarłym w szpitalach. Bez względu na to na co naprawdę umarł pacjent.

Na covid umiera się tylko w szpitalu – brak danych o zmarłych poza szpitalem.

Wirus jest wyłącznie narzędziem, cele są inne

Rządy chodzą na pasku zakulisowej władzy działającej poprzez korumpowanie świata nauki, mediów, polityki i medycyny

Idąc metodą faktów dokonanych - po czterech miesiącach trwania pandemii sam wirus nie zabił więcej ludzi niż sezonowa grypa, natomiast psychoza wytworzona wokół sprawy ma realnie niszczącą siłę

Scenariusz realizowany jest perfekcyjnie

Rośnie skala bezprecedensowej inwigilacji społecznej

Ten debil Morawiecki szabesgoy po matce nadaje w kurwowizji, ze ma już dla mnie zastrzxyk a ma ich 40 mln. - te nieszczęście Rzeczypospolitej chce zgładzić nas Polaków. za***ie każdego kto przekroczy moją furtkę z tym wynalazkiem.

Opublikowano
1 godzinę temu, many12 napisał:

Ten debil Morawiecki szabesgoy po matce nadaje w kurwowizji, ze ma już dla mnie zastrzxyk a ma ich 40 mln. - te nieszczęście Rzeczypospolitej chce zgładzić nas Polaków. za***ie każdego kto przekroczy moją furtkę z tym wynalazkiem.

I tu by sie przydało coś takiego jak "Vulcan", "Phalanx" przy furtce,:lol:

• Haha 1
Opublikowano

Oj tam, oj tam. Chętnie zobaczyłbym taką akcję. Gorzej jakby system potraktował żelazem listonosza. Przy szybkostrzelności 3000 na minutę to i kremacja nie byłaby potrzebna, Gościu zmieściłby się w pudełku po butach,:lol:

Opublikowano

many - to scenariusz na film. Koronawirus atakuje tkanki miękkie. Potrafi wywołać np cukrzycę bo tyra trzustkę. Samb zresztą zaprzeczyłeś tezie własnej teorii spiskowej. Szczepienie jest testowane. W innym wypadku byłbyś już zaszczepiony. Są zmarli poza szpitalami. Ja mam takie informacje. Charakter choroby jest taki, że większość leczy się w domu a przypadki wymagające specjalnego nadzoru oraz ciężkie w szpitalach. Niema opieki paliatywnej. Terapia jest do końca. Nie chce mnie się dalej pisać...

Primo - obowiązkowemu szczepieniu się przeciwstawię bo będzie przeprowadzane masowo i uj wie co przypadkiem do domu się przyniesie, jak będzie traktowany specyfik. Sama szczepionka jest badana. Gdyby było zgodnie z Twoimi obawami to zaszczepiony zostałbyś pół roku temu.

Opublikowano (edytowane)

Sztuczna inteligencja została nową chińską prezenterką wiadomości

Dwóch wygenerowanych komputerowo mężczyzn prezentuje w Chinach wiadomości już od listopada. W marcu do ich ekipy dołączy także kobieta.

Od listopada chińskie wiadomości czyta dwóch prezenterów, którzy nie są prawdziwi. To sztuczna inteligencja stworzona przez markę Sogou (chińska wyszukiwarka) i rządową agencję informacyjną Xinhua (szerzej pisaliśmy o tym tutaj). Prezenterzy zostali skonstruowani tak, aby jak najbardziej przypominać ludzi – odziane w garnitur humanoidy recytujące wiadomości mają więc bardzo bogatą i wiarygodną mimikę. Dzięki wykorzystaniu systemu samouczenia się maszyn, mężczyźni wzorowani na prawdziwych chińskich prezenterach bardzo starannie imitują ludzi, w tym cały pakiet gestów i form symulowania głosu.

Jeszcze z kilka lat będzie sztuczna inteligencja dominować jak oglądaliśmy filmy w młodości Terminator to może będzie rzeczywistość .

https://www.f5.pl/futopia/sztuczna-inteligencja-zostala-nowa-chinska-prezenterka-wiadomosci?fbclid=IwAR18icYgsHuRyw4GcnpeP4ETil7ruqePriSPSa3vV56AOwMp1tgp_8Hhsww

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v