Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
21 minut temu, mirro napisał:

Pewnie tak, o ile byłby jeszcze sens ruszać zamek.:lol:

Ale,

Szacunek, odpowiednie zachowanie itd,, Tylko że chrześcijaństwo raczej nie preferuje taktyki "oko za oko", tylko "nadstawianie drugiego policzka". "Per aspera ad astra" czy jakoś tak. Zauważ że gloryfikuje się męczenników za wiarę, Oczywiście nie należy tego traktować jako jedyną drogę. Każdego naruszającego spokój świątyni nalezy karać z całą surowością prawa przewidzianego przez państwo. Różne ścieżki. drogi prowadzą do Boga i być może nawet taka "kurtuazyjna wizyta" może coś zmienić w życiu danego osobnika. 

Pod warunkiem że ten osobnik nie ma zamiaru zrównać świątyni z ziemią a dopiero później się będzie zastanawiał nad tym co zrobił.

7 minut temu, jarecki napisał:

zarówno w 81 r jak i teraz czy tam kiedy indziej chodzi o rządzenie z KOD-em to tak było że PO ich rozpracowała tak samo jest ze strajkiem kobiet jeszcze hołownia próbuje rączkami i nózkami machać ale i tu raczej ulegnie czarowi polityków PO  z tym żę chyba schetyna był sprytniejszy od budki 

Gdyby Platforma była tak wspaniała, to w tej chwili miała by wyższe poparcie niż Pis w najlepszym sondażu. A tak podpiera się innymi partiami, Palikotem, Nowoczesną, Hołownią.

3 minuty temu, Ywa napisał:

Jestem pod wrażeniem. Masz niezłą podzielność uwagi.

3 minuty temu, pafnucy napisał:

lux kandydat... dla Ciebie.

Chyba raczej Stonogę lubi :ph34r:.

Opublikowano
4 godziny temu, staszek131415 napisał:

https://www.dw.com/pl/parlament-europejski-o-aborcji-w-polsce/a-55727956

lEWACTWO ROBI SOBIE JAKIEŚ REZOLUCJE A JA IM MÓWIĘ wy***rdalać OD MOJEGO KRAJU ŻADNE k**wy EUROPEJS

KIE NIE BĘĄ O NIM DECYDOWAĆ

Powinni w tej rezolucji zapisać OBOWIĄZKOWĄ aborcję dla tych co chcą nam te regulacje narzucić .  

Byli Już  tacy co chcieli Polskę karać za nieprzyjmowanie nachodźców   i to Polacy i to ci sami co teraz chcą  usuwanie ciąży  w dowolnym momencie . 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Ale kto chodzi na te marsze,paru opłaconych prowodyrów za obce pieniądze a reszta ogłupione towarzystwo,żal mi ich mimo wszystko bo sam znam paru którzy mają dzisiaj te czerwone piorunki na profilowym i widzę jak im "lepsze" środowisko lemingowskie mózgi wyprało. Nawet sobie sprawy nie zdają chyba jakie szambo popierają.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

W #StrajkKobiet teraz większość uczestników to albo posłowie (którzy za wszelką cenę chcą dostać od policji, aby media pisały jacy są biedni ) albo lewicowi dziennikarze nakręcający w mediach społ., aby więcej ludzi przyszło albo zawodowi aktywiści różnych stowarzyszeń/fundacyjek finansowanych spoza Polski 👇👇👇
Lempart o Nowackiej: "przychodzi się lansować, zrobić zdjęcia i pogadać coś do kamer" - PrawicowyInternet.pl || Prawa Strona Internetu || Blog Dariusza Mateckiego
PRAWICOWYINTERNET.PL | AUTOR: PRAWICOWY INTERNET
Lempart o Nowackiej: "przychodzi się lansować, zrobić.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gienio007 napisał:

Byli Już  tacy co chcieli Polskę karać za nieprzyjmowanie nachodźców   i to Polacy i to ci sami co teraz chcą  usuwanie ciąży  w dowolnym momencie . 

Czy planujesz usunięcie ciąży?

Opublikowano

Ja za życiem jestem  i aborcji na żądanie  nigdy bym nie poparł  a wręcz przeciwnie . Na żądanie ?????? To tydzień przed porodem też???????????

Teraz w Polsacie pokazywali  dzisiejsze walki na ulicach policji z demonstrantami  , w wyniku tych walk zostało rannych 80 policjantów  i spłonęło kilka samochodów .  

TZW praworządność  powinna spowodować jakąś interwencję UE , tylko że to nie w Polsce te walki się odbywały i zapewne nawet palcem nikt nie kiwnie prócz PISiorów . 

Prosił bym by ktoś nam tu udowodnił że my fanatycy propolscy  jesteśmy w głębokim błędzie i pokazał nam  te interwencje unijnych elit o ten kraj . 

Opublikowano

Mi się raz przeładował zamek jak z niedomkniętego poszedł ogień.. ...Dysforia... Balansowanie przekazem wyolbrzymiając jedno i umniejszając drugie prowadzi do takiego stanu. Wazsza sprzeczka skończyła się zdrową odpowiedzią do witejusa. Nie idzie tu o zamek czy gościa tylko o odwagę gospodarza. Ksiądz jako kustosz, opiekun i namiestnik ma obowiązek wyjść naprzeciw. Ewangelia w nieustającej postaci. A dysforia? To efekt braku właściwego rozpoznania i działanie na podstawie emocji - po omacku.

Dowodem na moje wynurzenie jest późniejszy post witejusa z cytatem fragmentu i samouwielbieniem w potwierdzeniu. Tfu.

Gienio, ośle jeden. Tydzień przed porodem, przerwanie ciąży jest jedynie porodem przed czasem.

Opublikowano (edytowane)

Eee tam kumplowi w BWP poszło przebicie na zamek armaty i odpalenie nastąpiło z chwilą zamknięcia zamka. Wystrzał odrzut, wyrzucenie łuski ładunku, połamane wszyskie kości śródręcza. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Nawet nie wiedział co się stało. Przez chwilę zdążył powiedzieć co się stało a ja poleciałem wyciągać następnego delikwenta bo kierownik strzelania nie zajarzył że na zamku cały czas jest napięcie. A ten już szykował się do ładowania armaty. Modliłem się tylko żeby nie szedł na automacie bo zabije go łuska.

Opublikowano

Gienio, ośle jeden. Tydzień przed porodem, przerwanie ciąży jest jedynie porodem przed czasem.

Proszę mnie nie określać własnymi nazwami . 

Jeśli kobieta będzie zażywała specyfiki by płód obumarł to nie będzie to poród przed czasem , a o to tym lewaczką właśnie się rozchodzi .

Jedna z głównych organizatorek tych protestów pcha się LGBTowcowi  na golasa pod prysznic i za razem żąda  aborcji na żądanie  w każdym momencie  ciąży !!!!!!

Im chodzi o to by mogły parkać się bez jakichkolwiek konsekwencji i ja bym im to wręcz nakazał  by takich ludzkich degeneratów było jak najmniej .  

6 minuta jest najlepsza .

Opublikowano
9 minut temu, gienio007 napisał:

Im chodzi o to by mogły parkać się bez jakichkolwiek konsekwencji i ja bym im to wręcz nakazał  by takich ludzkich degeneratów było jak najmniej . 

Chyba się wybiorę na taki protest 9_9, tylko trochę za zimno, może wytrzymają do lata z protestami.

Skończyłem oglądać "Hackerville", nawet się dało obejrzeć. Czas na "Sześciogłowy rekin atakuje" 🤣.

Opublikowano
16 minut temu, gienio007 napisał:

Jeśli kobieta będzie zażywała specyfiki by płód obumarł to nie będzie to poród przed czasem , a o to tym lewaczką właśnie się rozchodzi .

Równie dobrze może po katolicku ćpać, walić gaz, brać prochy albo wąchać klej, że o jaraniu fajek nie wspomnę. Może też rzucić się pod pociąg, utopić, odkręcić gaz. Oczywiście może też popaść w depresję i po jakimś czasie wylądować na psychiatrii.

Opublikowano

Albo się wydyndać, po katolicku będzie również dziecko oddać do śmietnika gdyż?... Gienio, specyfiki aby płód obumarł w miesiącu dziewiątym wywołają akcję i zagrożą również życiu kobiety. Osioł to nie jest mój wymysł i dlatego aby zwierzęciu nie uwłaczać więcej tak nie napiszę.

niewiem co za *gdyż ale miało tego niebyć.

Opublikowano
9 godzin temu, witejus napisał:

owszem ,dla tych którzy chcą się tam modlić a nie podpalać,wykrzykiwać bluźniercze hasła ,niszczyć budynki.

Kościół jako budynek i jako wspólnota wierzących jest domem,Domem Boga i jako takiemu należy się szacunek i jego gospodarzowi .

Teraz wyobraźmy sobie że przychodzę do twojego domu i grożę podpaleniem,wykrzykuję wulgarne hasła przeciwko tobie,każę wy***rdalać tobie i twojej rodzinie z domu ... co usłyszałbym w odpowiedzi? najpewniej szczęk przeładowanego zamka

byl taki jeden co mowil kiedys -oddajcie cesarzowi co cesarskie a bogu co boskie- nie wiem czy znasz goscia , bo polski kosciol go bardzo slabo kojarzy..

gdyby kosciol nie mieszal sie w zycie tych ktorzy tego nie chca to ci nie byliby nieproszonymi goscmi w kosciele--kto sieje wiatr..

sojusz oltarza z tronem prowadzi do zniszczenia oltarz-co w blyskawicznym tempie dzieje sie na naszych oczach- gdy czytalem o koncu kosciola np w kanadzie czy  irlandii to nie myslalem ze w kilka lat mozna zakonczyc wielowiekowa historie.

przeczytalem kiedys pismo swiete nowego testamentu i ni hu o aborcji  nie bylo.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v