Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak tak, wiemy ...... Za 2 lata Polski nie będzie , Niemcy nas wykupią, LGBT będzie gwałcić na ulicy a UE zrobi z nas niewolników . A u mnie spadł dziś śnieg i stopniał i co ty na to?

Opublikowano

Wina Tuska.

8 minut temu, mikad napisał:

W grudniu 81 też byli tacy co twierdzili że strajkujący napadają na milicjantów.

A milicjanci przecież bronili "istniejącego porządku prawnego". Czyli wypisz, wymaluj stan na chwilę obecna. Nawet retoryka podobna.

• Haha 1
Opublikowano

No ja różnicę widzę dzis lewackie k**wy wchodzą do kościołów wtedy w kościołach ludzie szukali schronienia jak  się nie podoba mogądziś z polski wyjechać wówczas nie było takiej możliwości za jakiś czas te protesty ucichną bo nie ma popacia w społecznego ludzie się odwracają od tych zadymiarzy

Opublikowano
5 minut temu, staszek131415 napisał:

No ja różnicę widzę dzis lewackie k**wy wchodzą do kościołów wtedy w kościołach ludzie szukali schronienia

Generalnie kościoły są otwarte na wszystkich. Przez wieki szukało w nich schronienia wielu. Oczywiście poza tymi co na poświęconą ziemię nie mogą wejść reszta nic sobie z tego nie robiła, ale zawsze można próbować. 

Opublikowano

W każdym masz to samo. Skrajną opozycje masz w każdym kraju. Myślisz że opozycja i rządzący w innych krajach mówia jednym głosem i sie wspierają? 

No ale wiadomo że Polski za 2 lata nie będzie więc nie ma się czym martwieć

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

co plują na swój kraj

Jak by chcieli odszkodowań od swojego Kraju, to może by i pluli. Prosiłem kiedyś aby rozliczać ludzi za decyzje a nie gadać o ataku na Polskę, Porozliczać tych w kraju, to i nie będzie pyszcenia zagranica. 

Będzie w kraju normalne podejmowanie decyzji, skończą sie skargi. Będzie zaspokajanie durnych mrzonek Pana Kaczyńskiego, będą protesty.

Opublikowano

Skrajną opozycje masz w każdym kraju a nasz a opozycja jak dojdzie do władzy przy następnych wyborach a tak będzie .

W Unii znowu odradza się dzielenie  uchodźców z innych krajów to  Polska przyjmie z kilka milionów będzie komu zbierać na plantacjach w Rolnictwie i chętnie zamieszkają od razu .

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Zazdrościć  Jarkowi można jedynie tysięcy ciemnych , wątłych umysłów które sobie podporządkował.  Marksista , lewak z zaburzeniami tożsamości światopoglądowej, intrygant, kłamca i nieudacznik życiowy jest idolem ciemnych mas. Jaki lud tacy idole.  

To mówisz, że każdy polityk to nieudacznik życiowy 🤔 ?

2 godziny temu, Ulman napisał:

Taka refleksja po lekturze tego obrazka - jeśli się coś ciągle buduję czy to domy czy węzły, to zajmuje się określoną powierzchnię więc zmniejsza się przestrzeń na parkingi, parki trawniki itp. Co w tym jest dziwnego i gorszącego według prażonej cebuli? 

Co do miejsca po parkingu na 30 aut. 

Znam trochę wawę i nie wydaje mi się by kiedykolwiek był tam parking ale tu pewności mieć nie mogę. Jednak jeśli był tam parking to po jaka cholerę go zerwali, zasiali trawę kilka lat hodowali a teraz będą robić chodnik. Może ten parking był tam 20 lat temu bo widać że przebudowa w trakcie a trawa a nie parking przed tą przebudową był.  Zresztą widać że trawa stara jak na zaniedbanym pastwisku więc parkingu (jeśli był) nie zlikwidowano rok temu. Jak zwykle to ściema dla nie myślących

Tam w Warszawie nie będę mieszkał, także mi wszystko jedno, tylko jak im Trzaskowski wszystko zabuduje, to niech nie narzekają zimą na smog a latem na upał w betonie.

43 minuty temu, Ulman napisał:

A u mnie spadł dziś śnieg i stopniał i co ty na to?

Wina Pisu 🤣.

15 minut temu, mirro napisał:

I pomyśleć że  jakby wtedy dali 500+, to Wałęsa nigdy by Prezydentem nie został.:)

Obiecywał 100 milionów, to i wygrał. Platforma nie odrobiła lekcji z historii :ph34r:.

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

W każdym masz to samo. Skrajną opozycje masz w każdym kraju. Myślisz że opozycja i rządzący w innych krajach mówia jednym głosem i sie wspierają? 

No ale wiadomo że Polski za 2 lata nie będzie więc nie ma się czym martwieć

https://www.dw.com/pl/parlament-europejski-o-aborcji-w-polsce/a-55727956

lEWACTWO ROBI SOBIE JAKIEŚ REZOLUCJE A JA IM MÓWIĘ wy***rdalać OD MOJEGO KRAJU ŻADNE k**wy EUROPEJS

KIE NIE BĘĄ O NIM DECYDOWAĆ

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał:

Obiecywał 100 milionów, to i wygrał. Platforma nie odrobiła lekcji z historii :ph34r:.

No i mamy "pacjenta zero" w kwestii obiecanek pieniężnych. Jakby co proszę zapisać to odkrycie na moje konto.:lol:

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

Generalnie kościoły są otwarte na wszystkich.

owszem ,dla tych którzy chcą się tam modlić a nie podpalać,wykrzykiwać bluźniercze hasła ,niszczyć budynki.

Kościół jako budynek i jako wspólnota wierzących jest domem,Domem Boga i jako takiemu należy się szacunek i jego gospodarzowi .

Teraz wyobraźmy sobie że przychodzę do twojego domu i grożę podpaleniem,wykrzykuję wulgarne hasła przeciwko tobie,każę wy***rdalać tobie i twojej rodzinie z domu ... co usłyszałbym w odpowiedzi? najpewniej szczęk przeładowanego zamka

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Teraz wyobraźmy sobie że przychodzę do twojego domu i grożę podpaleniem,wykrzykuję wulgarne hasła przeciwko tobie,każę wy***rdalać tobie i twojej rodzinie z domu ... co usłyszałbym w odpowiedzi? najpewniej szczęk przeładowanego zamka

Pewnie tak, o ile byłby jeszcze sens ruszać zamek.:lol:

Ale,

4 minuty temu, witejus napisał:

Kościół jako budynek i jako wspólnota wierzących jest domem,Domem Boga i jako takiemu należy się szacunek i jego gospodarzowi .

Szacunek, odpowiednie zachowanie itd,, Tylko że chrześcijaństwo raczej nie preferuje taktyki "oko za oko", tylko "nadstawianie drugiego policzka". "Per aspera ad astra" czy jakoś tak. Zauważ że gloryfikuje się męczenników za wiarę, Oczywiście nie należy tego traktować jako jedyną drogę. Każdego naruszającego spokój świątyni nalezy karać z całą surowością prawa przewidzianego przez państwo. Różne ścieżki. drogi prowadzą do Boga i być może nawet taka "kurtuazyjna wizyta" może coś zmienić w życiu danego osobnika. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

zarówno w 81 r jak i teraz czy tam kiedy indziej chodzi o rządzenie z KOD-em to tak było że PO ich rozpracowała tak samo jest ze strajkiem kobiet jeszcze hołownia próbuje rączkami i nózkami machać ale i tu raczej ulegnie czarowi polityków PO  z tym żę chyba schetyna był sprytniejszy od budki . natomiast w 81 r byli milicjanci ranni i  byli atakowani

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
26 minut temu, dsbh napisał:

Materialiści i się dziwią?

Kandydatem mojej mamy był p. Tymiński, na niego oddała głos.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v