Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W Polsce to jak ostrzejsze zimy wrócą można kremować a popiołem drogi posypywać. A wszystko to na pewno im Tusk kazał robić. I jak do nas wróci to i u nas tak będzie.😄

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
28 minut temu, galan99 napisał:

j**nięta UNIA che w ten sposób stworzyć jedno Państwo jeden rząd i jedną Armię ale k**wa ZARZĄDZANĄ z Niemiec jak tego ktoś nie rozumie i pierniczy co to jest utrata wolności . To jest podbój Niemiec całej Europy co się nie udało w drugiej wojnie światowej ma się udać  teraz .

@Ulman jak ty tego nie rozumiesz takk jak by ci zabrać wszystko i ktoś ci kazał robić ale nie na swoim .

Ja na taka politykę się nie godzę .

Tu jest LEKTURA CO UNIA CHCE ZROBIĆ A NICH ICH SZLAK TRAFI .

Unia Europejska istnieje już 5 lat i znajduje się w ostatniej fazie jej przekształcania w totalitarne państwo federalne likwidujące całkowicie suwerenne państwa narodowe. Próby radykalnego połączenia suwerennych państw w jedno państwo podejmowane były już dwukrotnie – w 1984 i 2004 r. - ale kończyły się fiaskiem z powodu oporu państw członkowskich i ich społeczeństw. Wobec niepowodzeń tych prób, w 1992 i w 2007 r. dokonano bezprawnych, ponieważ sprzecznych z negatywnymi wynikami ważnych referendów, przekształceń częściowych, realizujących cel odrzucony w poprzednich latach. W rezultacie powstała istniejąca obecnie organizacja ponadnarodowa, która zlikwidowała prawną suwerenność państw członkowskich, zachowując ich zewnętrzne, czysto fasadowe znamiona suwerenności. 

https://www.historiasztuki.com.pl/strony/021-12-00-ANTYKULTURA-SYSTEM.html

W zasadzie USA jest dużym państwem ale każdy stan rządzi się swoimi prawami. U nas unia chce wprowadzić w skrócie jedno prawo obejmujące całą Europę. To się nie uda i prędzej czy później pier..lnie.

Pisaliście coś widzę o wyborach. Szkoda że się nie odbędą. Ciekawe jak by wyglądała kampania wyborcza i samo głosowanie i skąd kasa na kolejne wybory ? Jest kryzys 200 mld deficytu :ph34r:.

U nas sobie rząd nie radzi ?

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-antyrzadowe-protesty-w-pradze-i-bratyslawie-zadaja-dymisji-p,nId,4862775?parametr=zobacz_takze

No i mecenas wyzdrowiał.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/sad-roman-giertych-moze-pracowac-jako-adwokat/yl6rlxc,79cfc278

W zasadzie jak się nie ogląda telewizji informacyjnych, czy nie czyta polityki na portalach to człowiek jest zdrowszy.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

j**nięta UNIA che w ten sposób stworzyć jedno Państwo jeden rząd i jedną Armię ale k**wa ZARZĄDZANĄ z Niemiec jak tego ktoś nie rozumie i pierniczy co to jest utrata wolności .

To żeś się obudził.:lol:Sztab istnieje już dawno. 

https://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_Military_Staff

A przez jedną kadencję zastępcą Szefa Sztabu był Polak.:lol:

https://en.wikipedia.org/wiki/Director_General_of_the_European_Union_Military_Staff

43 minuty temu, dsbh napisał:

No i cały misterny plan w "pizdu".:lol:

Opublikowano

Organizacja Traktatu Północnoatlantyckieg to całkiem co innego . - Unia tak zwana Gospodarcza chce jednej armii jednego rządu jednego banku i jednej kultury i Historii .

Być może jednej mowy a byłby to zapewne Niemiecki .

"Jeden kraj, jeden naród, jeden wódz"

Tak to wszystkim  się podoba bo mi nie .

Opublikowano (edytowane)

Powiedzmy że ojcem założycielem pomysłu euro-armii był Lech Kaczyński. i to On wbił ten pomysł Angie do głowy.:lol:

https://www.fronda.pl/forum/kaczynski-mistrz-strzelania-sobie-i-polsce-w-plecy,54433.html

Polski prezydent powiedział, że przedyskutował ten temat już dwukrotnie z przewodniczącym Komisji Europejskiej José Manuelem Barroso, a jego brat Jarosław Kaczyński, polski premier, poruszył to zagadnienie w rozmowach z Angelą Merkel– kanclerzem Niemiec podczas zeszłotygodniowej wizyty w Berlinie (h/t: Onet.pl).

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
Dnia 18.11.2020 o 17:55, Ulman napisał:

Zupełnie nie wiem o co ci chodzi.

W Szwecji mieli na połowę sierpnia ok 400 zakażeń dziennie. W połowie listopada 6000 czyli 15 razy więcej.

W Polsce mieliśmy w połowie sierpnia ok 800 zakażeń , teraz mamy 20 tys czyli 25 razy więcej. 

Twierdzisz że my mamy racje a Szwecja ma problem? My sobie lepiej od nich radzimy?

Szwecja ponad 10 mln ludzi, Polska 38 mln. Gdyby więcej chorowało osób tam jak u nas, było by chyba dosyć dziwne, żeby nie powiedzieć alarmujące.

7 minut temu, mirro napisał:

No i cały misterny plan w "pizdu".:lol:

Życzyłem mu zdrowia i życzenia się spełniły :).

2 minuty temu, mirro napisał:

Powiedzmy że ojcem założycielem pomysłu euro-armii był Lech Kaczyński. i to On wbił ten pomysł Angie do głowy.:lol:

@mirro kogo cytujesz 🤔 ?

Opublikowano

Trochę się zdziwiłem ale spoko :).

8 minut temu, pafnucy napisał:

zauważyłem że Jarosław kiepsko wygląda. też to widzicie?

Nie widzę. Telewizje informacyjne ostatnio oglądałem 11 listopada i na razie wystarczy, chociaż płacić muszę🤣.

Opublikowano
7 minut temu, dsbh napisał:

Szwecja ponad 10 mln ludzi, Polska 38 mln. Gdyby więcej chorowało osób tam jak u nas, było by chyba dosyć dziwne, żeby nie powiedzieć alarmujące.

Nie wiem czy doczytałes Staszek cos pieprzył że w Szwecji tak jest źle to mu wyliczyłem ja sie sprawy mają. U nich ilość zachorowań wzrosła 15 krotnie , u nas 25 krotnie. Patrząc przez pryzmat odsetek zachorowań na 1 mln mieszkańców to jest porównywalnie. U nich 10 mln i 6 tys zachorowań dziennie, u nas 20 -25 tys przy 3,5 raza większej populacji.

Opublikowano

Wróci Tuska na białym koniu za 3 lata oda Polskę Europie czyli Unii będziemy zielonym krajem , bo już zieloną wyspą byliśmy .

Rolnicy będą zadowolenia świnie będą po 10 zł kilogram i typ , nie będzie już zagrożona demokracja jak nie była przez 8 lat rządów Po i PSL .

Słonce będzie świecić 24 godziny na dobę to będą złote lata dla Polski .

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Eeee tam. Wczoraj pan Piecha z PiS przekonywał że nie ma sensu testować ludzi bo i tak test ważny jest jeden dzień. Tylko, skoro na wynik czeka się w skrajnych przypadkach około 10 dni, to na który dzień przypada ważność wyniku?:lol:

Przed chwilą, galan99 napisał:

Wróci Tuska na białym koniu za 3 lata oda Polskę Europie czyli Unii będziemy zielonym krajem , bo już zieloną wyspą byliśmy .

Rolnicy będą zadowolenia świnie będą po 10 zł kilogram i typ , nie będzie już zagrożona demokracja jak nie była przez 8 lat rządów Po i PSL .

Galan jednak mógłbyś, czasem włączyć sobie "mode stop sraczka",:lol:

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Ty wierzysz w to co piszesz czy robisz to dla jaj?

Opublikowano (edytowane)

ja wierzę w Tuska Jego modrość bardzo wielu wierzy w jego spaniałe dokonania GOSPODARCZE W LATACH ŚWIETNOŚCI KIEDY BYŁ PREMIEREM .

Nie trzeba  ogłaszać to już się dzieje i będzie się działo . Powiem tak jak nie masz dziadu kasy nie będziesz się leczył teraz takie czasy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Powiem tak jak nie masz dziadu kasy nie będziesz się leczył teraz takie czasy .

A widzisz. I w ten oto sposób przeszliśmy płynnie do sytuacji kiedy leczyć będą się ci co zapłacą , zaś reszta spokojnie umrze w kolejkach a w karcie zgonu wpisze się COVID. 

Do niedawna było to tu nie do pomyślenia. A dzieje się co dzień. 

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

ja wierzę w Tuska Jego modrość bardzo wielu wierzy w jego spaniałe dokonania GOSPODARCZE W LATACH ŚWIETNOŚCI KIEDY BYŁ PREMIEREM .

Nie trzeba  ogłaszać to już się dzieje i będzie się działo . Powiem tak jak nie masz dziadu kasy nie będziesz się leczył teraz takie czasy .

Jesteś wzorcowym produktem procesu zastraszania proletariackich mas.

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

A widzisz. I w ten oto sposób przeszliśmy płynnie do sytuacji kiedy leczyć będą się ci co zapłacą , zaś reszta spokojnie umrze w kolejkach a w karcie zgonu wpisze się COVID. 

Do niedawna było to tu nie do pomyślenia. A dzieje się co dzień. 

E  tam lewacka hucfa na protestach się nie zaraziła to czas pewnie znieść ogrniczenia pewnie ten gaz co pryskali zwlczył wirusa lewackie media grzmią jak kurwwy otoczone nie mogły się dostać do swoich alfonsów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v