Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

uuu grubo , ale tak to bywa jak zostaje się swietym za życia 

Gorzej, ze afery Dziwisza mogą ochlapać błotem tego, który świętym został po śmierci. Czyli JP II.

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

NIe dawno mój znajomy wyborca pis przyznał, ze kościół popełnił wielki błąd tuszując pedofilie w szeregach księży i teraz za to płaci. Śmiał się tylko, ze teraz za Dziwisza się biorą.

A co z tymi co nauczycieli pedofilów bronią no tak obronią ich niezawisłe sądy .................... tam też ich nie brakuje

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

NIe dawno mój znajomy wyborca pis przyznał, ze kościół popełnił wielki błąd tuszując pedofilie w szeregach księży i teraz za to płaci. Śmiał się tylko, ze teraz za Dziwisza się biorą.

Śmiał się ale czemu niema prawdziwych teraz ludzi co są wierni  jednej partii tylko zmienia poglądy jak motyk poglądów nie zmienia krowa .

Opublikowano

don stanislao to taki sam chlopak ze wsi jak my, znalem goscia ktory z nim krowy pasal w sieniawie-to taka wies w gorach ...

o jego dokonaniach-teczowych zreszta-juz dawno pare ksiazek napisano, wpiszcie sobie lawendowa mafia.

on sie w polsce wyraznie meczyl-taki homofobiczny kraj z ktorego wyjechal jako mlody chlopak wyraznie nie byl jego zywiolem, krakow to jednak nie rzym, to w koncu maly grajdolek n,nie da sie anonimowo zaszalec- poczytajcie o seminarium diecezji sosnowieckiej  😛

stasiu a nauczycieli pedofilow to przenosza ze szkoly do szkoly czy zamykaja tam gdzie ich miejsce ??

Opublikowano
1 minutę temu, staszek131415 napisał:

A co z tymi co nauczycieli pedofilów bronią no tak obronią ich niezawisłe sądy .................... tam też ich nie brakuje

Oj chyba księży więcej. Z drugiej strony na księży jest większy wkurw bo oni mówią ludziom o grzechu, o tym jak żyć itd. A potem sami popełniają te grzechy i to krzywdząc ludzi młodych tj dzieci.

1 minutę temu, galan99 napisał:

Śmiał się ale czemu niema prawdziwych teraz ludzi co są wierni  jednej partii tylko zmienia poglądy jak motyk poglądów nie zmienia krowa .

On poglądów nie zmienia. Dalej wierzy w pis. Choć nie zawsze przyzna ale widzi już obłudę pisowską. Już mówi, z e zakup respiratorów to chyba wałek jest z tą kasą i handlarzem broni. Choć jeszcze dwa miesiące temu twardo mówił, że tak trzeba było bo na rynku nie było respiratorów. Jak mu powiedziałem, ze pewna bogata mieszkanka naszego miasta na wiosnę kupiła dwa dla szpitala to już bardzo nie wiedział co powiedzieć. W sprawie aborcji powiedział, z e to sprawa sumienia. Już narzekał na Morawieckiego, ze jak idiota pozamykał cmentarze w ostatni dzień a teraz musi kasę na odszkodowania rozdawać za kwiaty. Normalnie serce rośnie jak z nim gadam bo widać, że chłop nie do reszty ogłupiał. 

Opublikowano

@jarecki czemu się z tego śmiejesz .

Młodzi muzułmanie z Mosulu w północnym Iraku współpracują z chrześcijanami przy odgruzowywaniu i czyszczeniu miejscowych kościołów, zniszczonych kilka lat temu przez bojówkarzy z tzw. Państwa Islamskiego (IS). Poza tym zachęcają wyznawców Chrystusa do powrotu w te strony, z których musieli uciekać przed .

Irak: młodzi muzułmanie pomagają sprzątać kościoły i wzywają chrześcijan do powrotu .

Opublikowano
20 minut temu, jarecki napisał:

Mirro , mam prosbe czy możesz wytłumaczyć Galanowi z czego sie smiałem ?

Nie, ponieważ po tym co przez chwilę chciałem napisać, wyleciałbym z tego forum w ekspresowym tempie. :lol:

Opublikowano

To w tych Stanach jeszcze większy bałagan jak u nas . Żadnego  wyniku wyborczego jeszcze nie ma a gratulacje już wysyłają , tylko na jakiej podstawie  skoro oficjalnie żaden stan wyniku nie podał ??? 

• Like 2
Opublikowano

https://portal.abczdrowie.pl/premier-ujawnil-nazwiska-ekspertow-medycznych-ktorzy-mu-doradzaja

"Profesorowie wyjaśniają, że to dopiero początek współpracy - po 10 miesiącach epidemii, odbyły się dopiero 3 spotkania. Eksperci zaznaczają, że nie chcą brać odpowiedzialności za wcześniejsze decyzje rządu. - My mamy się zajmować epidemią, wszyscy zgodnie, niezależnie od poglądów, a są tacy, którzy mają to w nosie i generują konflikty - zaznacza prof. Simon".

W takim razie pragnę przeprosić Panów Ekspertów za słowa krytyki które padły z mojej strony ostatnio. 

Za to wyzywanie Pana Premiera od idiotów (z całym szacunkiem) sensu też nie ma, bo w świetle tego pogrubionego , to dla niego żadna obelga. Raczej stwierdzenie stanu aktualnego.

Opublikowano

To juz do tego doszło że trzeba protestować, przeciw protestowi i oznajmiać  że się nie protestuje?  Ktoś tam rozbił gówno jednak na mniejsze części niż atom.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ale przecież kazano liczyć żołnierzom łózka. Sami pisowcy i wojskowi to przyznają i potwierdzają. Taka sytuacja jest całkiem realna. Przecież żołnierz dostający polecenie/rozkaz policzenia łózek musiał się zgłosić do szpitala. Do dyrektora czy kogoś by mu w ogóle pokazał co ma liczyć i gdzie te łóżka są. A, ze nie ma co liczyć bo wszystko zajęte to też realne, że dyrektor go pogonił. Tak samo jak realne jest to, ze żołnierz miał przy sobie maseczkę bo przecież w szpitalu całą resztę środków ochrony osobistej mają bez liku i na pewno coś się znajdzie.

11 godzin temu, mirro napisał:

Ten rząd jest bezradny. Swoją bezradność próbuje przerzucić na innych. Takie liczenie łózek opatrzone odpowiednim komentarzem w szczujni może dać do zrozumienia, ze służba zdrowia działa na złość rządowi i niechce przyjmować chorych co już nie raz mówili i dawali do zrozumienia członkowie rządu i pisu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

https://www.rp.pl/Polityka/201119966-Rafal-Trzaskowski-O-szpitalu-na-Stadionie-Narodowym-dowiedzialem-sie-z-mediow-spolecznosciowych.html

Rafał Trzaskowski odniósł się także do doniesień na temat nacisku, jaki miał wywierać prezes PiS na szefa KGP. Jarosław Kaczyński chciał, aby policja uznała strajki kobiet za nielegalne i rozpędziła je przy użyciu siły. - Wkrótce będziemy widzieć, czy policja tak, jak jeszcze kilka tygodni temu, stara się podchodzić w sposób bardziej rozsądny i neutralny do demonstrantów, czy rzeczywiście będzie interweniować szybciej i bardziej zdecydowanie. Tak, jak chciałbym Jarosław Kaczyński - powiedział Trzaskowski.

Tylko zapytam jak rozumieć tą wypowiedź, bo jak przedstawię swój pogląd, to znowu będzie awantura :ph34r:.

Opublikowano

NO jak to jak? Zobaczymy jak policja będzie dzisiaj reagowała. Bo już część zapowiada, ze będzie szła piechotą Nawet sami organizatorzy mówią, ze nie są w stanie temu zapobiec. I zobaczymy jak policja będzie zachowywała się wobec osób nie legalnie gromadzących się i nie zachowujących dystansu. Zobaczymy czy tez będą wyłapywani z tłumu nieletni jak 14 latka w Olsztynie i czy będą im stawiane zarzuty organizacji nielegalnych marszów.

Opublikowano

Wiedziałem, że mogę na Ciebie liczyć :). 14 latka jeżeli dobrze pamiętam z informacji z portali, szła z przodu pochodu i była dosyć aktywna a odebrała ją babcia. Nikt nikogo nie wyciągał z tłumu, chyba że portale się mylą.

13 minut temu, hubertuss napisał:

czy będą im stawiane zarzuty organizacji nielegalnych marszów.

Czy Strajk Kobiet (protest) jest w końcu legalny czy nie jest w obecnej sytuacji ? Trzaskowski w tym przypadku nie widzi zagrożenia. W innych zgromadzeniach już tak. Dzisiaj Strajk będzie inaczej protestował.

https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/strajk-kobiet-zapowiada-kwarantanne-od-nacjonalizmu-na-11-listopada/g64jz5g,79cfc278

Faktycznie z samochodami nie miały by szans.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Wiedziałem, że mogę na Ciebie liczyć :). 14 latka jeżeli dobrze pamiętam z informacji z portali, szła z przodu pochodu i była dosyć aktywna a odebrała ją babcia.

Noooo jak sie idzie w marszu, proteście to chyba wypada być aktywnym? 

Opublikowano

Zrozum człowieku, ze strajk kobiet nie występował do nikogo o pozwolenie. Ty w ogóle rozumiesz co się na s wiecie dzieje. Bo zadajesz jakieś głupie pytania i tego Trzaskowskiego się uczepiłeś. Strajk kobiet to spontaniczne zgromadzenie nigdzie nie rejestrowane i nie występujące do nikogo o pozwolenie. Tak jak byś koledze powiedział przez net czy telefon, ze idziesz na spacer. On by powiedział to ja do ciebie przyjdę ktoś inny by usłyszał i powiedział to ja dołączę. Ty nie mówisz chodźcie ze mną. To oni sami chcą. Z punktu widzenia obostrzeń o dystansie społecznym uczestnicy jak najbardziej łamali reguły. Łamali też prawo o ruchu drogowym zajmując ulice. Policja reagowała. Pytanie zasadnicze jest czy policja teraz zareaguje. Marsz jest nie legalny. Wolna jazda po centrum miasta też jest karana co pokazuje policja na protestach rolników. A pewnie pojawi się dużo ludzi na piechotę i zobaczymy co policja zrobi.

Włączyłem szczujnie i pokazują marsz niepodległości a w nim sporo ludzi na piechotę. NO i Duda użala się nad sobą, ze covid przeszedł. W karetce pod szpitalem kilka godzin raczej nie stał.

• Haha 1
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v