Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Denwer napisał:

A może  dlatego  że  unia  od  tego  handlarza  bronią  też  kupowała    respiratory

Aha to pewnie dlatego naszemu krajowi już zabrakło. Ah ta wredna Unia znowu nam p[odpadła i zaszkodziła. A może oni kupowali od jakiegoś innego handlarza bronią? Uczciwego?

Kto ci takich bredni naopowiadał? Pisowskie media?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
21 minut temu, Partyzant85 napisał:

Skąd wiesz, że mnie nie dotyczą? W tvpis CI tak powiedzieli?

Chyba taki znany chłop nie jesteś żeby w tv o tobie mówili 😊

Opublikowano

@Ywa to jest Twój nowy idol 🤔 :) ?

14 godzin temu, hubertuss napisał:

@dsbhCo to za pytanie? gdzie ja pisałem, ze obecne protesty ktoś podpisywał? Ty w ogóle nie rozumiesz co do ciebie pisze. Słów Trzaskowskiego też nie rozumiesz. A łączą się one z tym co przytaczałeś wcześniej. To powiedz jak z tobą dyskutować. Skoro tobie trzeba najpierw tłumaczyć co ktoś powiedział. A wyjaśnię ci ostatni raz, ze powiedział, ze weźmie udział w marszu gdy będzie on apolityczny a do prokuratury zgłosił przypadki nawoływania do nienawidzi, których na tych marszach nie brakuje.

Co do tego, zę ktoś popełnił wykroczenie drogowe to niech go policja ukarze. Dlaczego z tym do mnie. Teraz 11 go konfederacja zapowiadała marsz samochodowy a więc wolna jazda. Ciekawe czy policja będzie za to gnębić jak jadących wolno rolników i zabierać dowody oraz sprawdzać trzeźwość.

Kod robił swoje protesty jak były powody tj łamanie konstytucji. Ostatnio widać nie mieli powodów. A z drugiej strony po co mieli popierać rolników, którzy głosowali na pis i pis ich wykiwał. Powiedział bym, ze wielu wręcz z rolników się śmiało. A, ze rolnicy wyszli protestować z kobietami protestującymi w sprawie aborcji ich sprawa.

Sory ale dyskusja z tobą jest trudna trzeba ci tłumaczyć rzeczy oczywiste.

@HF86 z tą szczepionką to spokojnie. Zanim wyprodukują. Zanim zaszczepią swoich zanim nasi kupią po kosmicznych cenach to trochę czasu minie. 

Pisałeś, że Żaden polityk w samorządzie czy rządzie nie podpisze się w tych okolicznościach pod dokumentem zezwalającym na taki marsz. I tu się z Tobą zgodzę ale jest trochę dziwne a nawet bardzo, że nielegalne zgromadzenia nie są rozgonione w tych okolicznościach, ktoś na te demonstracje zezwala a natomiast legalne napotykają trudności. Nawet jeżeli to będzie "marsz" samochodowy, gdzie rzecznik z góry określiła że będzie to wykroczenie, natomiast sama piała z zachwytu ile to osób gromadzi się na nielegalnym proteście. Jeżeli chodzi o Trzaskowskiego, to mówi to co ludzie chcą usłyszeć, inaczej mówiąc gra na własną korzyść. Jestem ciekaw ile spełni obietnic wyborczych w Warszawie, kadencja powoli płynie.

Kod robił swoje protesty jak były powody tj łamanie konstytucji. Ostatnio widać nie mieli powodów.

Strajk Kobiet protestuje w związku z decyzją TK podobno, czyli KOD powinien protestować przeciwko obecnym protestom, skoro jest obrońcą Konstytucji.

To jest moje zdanie i masz pełne prawo z nim się nie zgadzać. Poglądów jednak nie zmienię.

Opublikowano

Każdy polityk mówi to co ludzie chcą usłyszeć. Zwłaszcza w kampanii Trzaskowski nie jest tu wyjątkiem jak i cała reszta.

Dlaczego policja nie rozganiała strajku kobiet to należy zapytać policji. Wyciekają informacje, ze ponoć Kaczyński tego chciał. Czy to prawda nikt nie wie. Ale raczej dobrze dla rządu by to się nie skończyło. W każdym razie mogli rozganiać. Marsz samochodowy 11 go listopada będzie nie legalny z punktu widzenia przepisów ruchu drogowego. Jak podejdzie do tego policja czas pokaże. Ale myślę, z e nie będzie rygorystyczna.

Opublikowano

@Denwer twoja propaganda robiona jest przez upośledzonych dla upośledzonych. Poziom jak zwykle ambitnie wysoki. A w miejsce po można wstawić nazwę każdej innej partii. Pomijając już fakt, że nie powinno się śmiać z upośledzonych co robi twoja jak zwykle głupia propaganda.

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Każdy polityk mówi to co ludzie chcą usłyszeć. Zwłaszcza w kampanii Trzaskowski nie jest tu wyjątkiem jak i cała reszta.

Dlaczego policja nie rozganiała strajku kobiet to należy zapytać policji. Wyciekają informacje, ze ponoć Kaczyński tego chciał. Czy to prawda nikt nie wie. Ale raczej dobrze dla rządu by to się nie skończyło. W każdym razie mogli rozganiać. Marsz samochodowy 11 go listopada będzie nie legalny z punktu widzenia przepisów ruchu drogowego. Jak podejdzie do tego policja czas pokaże. Ale myślę, z e nie będzie rygorystyczna.

Osuchasz się polityków co chcesz usłyszeć  i tak pier**li.. sz. Bla bla.🤣

• Like 1
Opublikowano

Budżet Unii uchwalony teraz mają tylko zatwierdzić kraje członkowskie co zrobi Polska będzie weto ? .

Ale to nie jeden problem ten cały Amerykański Elekt może wiele stworzyć problemów .

Administracja prezydenta elekta zamierza napędzać rozwój gospodarczy inwestycjami w infrastrukturę przesyłu energii i na rzecz czystego powietrza oraz wody. Chce stworzyć milion miejsc pracy w przemyśle motoryzacyjnym USA dzięki promocji elektromobilności, rozwijać transport zeroemisyjny, budynki efektywne energetycznie (1,5 mln), wspierać technologie odnawialne, zielony wodór i nowoczesny atom (prawdopodobnie chodzi o małe reaktory modularne – przyp. red.) w celu szybkiej ich komercjalizacji.

Biden ma także stworzyć 250 tysięcy miejsc pracy w rolnictwie przystosowanym do zmian klimatu. Te działania mają być podyktowane zasadą sprawiedliwości środowiskowej i tworzyć miejsca pracy dla klasy średniej w społecznościach pozostawionych do tej pory samym sobie w celu usuwania nieprawidłowości obciążających konsekwencjami zanieczyszczenia środowiska najsłabszych.

Opublikowano
4 minuty temu, staszek131415 napisał:

Dobrze że nie trzeba plewić chyłka bo by było strach ale Unia  ZAKAŻE PRYSKANIE  i będzie plewienie dalej to teraz łapią tych zboczeńców by było bezpiecznie .

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Stanisław nadaje, bo chwieją się cokoły w pomnikach niektórych świętych. To pokazuje że nie oni jedni świętymi nie byli.;)

uuu grubo , ale tak to bywa jak zostaje się swietym za życia 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v