Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na rogatkach stanie milicja i bedzie wylapywac auta ze wsi-jak to drzewiej bywalo, a nawet niedawno przed strajkiem rolnikow ciagniki i autokary byly masowo zatrzymywane...

wy tam na wsi nie macie swoich pomnikow niepodleglosci ?? nie macie gdzie swietowac ?? do wajszawy musicie jechac ???????? 

moze zamiast tego-posprzatacie swoje lasy i rowy ze smieci ?? posprzatacie swoje obejscia zeby ojczyznie wstydu nie przynosily ?? zamiast na wyjaz przeznaczycie pieniadze na cele charytatywne ??

to chyba bedzie wieksza oznaka patriotyzmu niz darcie ryja na ulicy ???

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Agrest napisał:

Oj nie ładnie to zrobiłeś. Napisałeś jak dobrze rozumiesz pisowskie myślenie okreslając się jednocześnie głupkiem level master, bo tylko taki może pojąć. No i edytowałeś.

A fuj🤢🤢🤢🤮.

Lepiej było tego nie robić, koniec strony ruch niewielki, niewielu przeczytało, a tak smród że hej.

WSTYD PANIE HUBERCIE!!!

Możesz sobie pisać co chcesz w końcu jest to tylko twoja wersja nie koniecznie mająca coś wspólnego z prawdą. Nie trzeba być głupim by zrozumieć głupotę lub zaprzaństwo.

Jeśli ktoś tłumaczy głosowanie za piątką Kaczyńskiego z jednej strony tak, że część koalicji rządowej głosowała za tym bo chce dobra polskiego rolnika. A z drugiej strony te same głosy opozycji za tłumaczy tym, że chcą zaszkodzić polskiemu rolnikowi. To albo jest zaprzańcem ślepo zapatrzonym w propagandę pis albo jest po prostu głupi. I wcale nie trzeba być głupim jak on by to widzieć i rozumieć.

Usprawiedliwianie piątki Kaczyńskiego jakimś kontekstem o tym, ze bydło polskie jest niskiej jakości to już w ogóle szczyty głupoty. Których jak widać nie rozumiesz skoro z tym polemizujesz. A dlaczego nie rozumiesz głupoty? Czyżby dla ciebie to norma?

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Możesz sobie pisać co chcesz w końcu jest to tylko twoja wersja nie koniecznie mająca coś wspólnego z prawdą. 

Co zabrali zabawki z piaskownicy? Teraz nazwij mnie zaprzańcem i kłamcą.

Lepiej było Ci przemilczeć to niż komentować. Upadłeś jeszcze niżej.🤢

Opublikowano
28 minut temu, jacus napisał:

wy tam na wsi nie macie swoich pomnikow niepodleglosci ?? nie macie gdzie swietowac ?? do wajszawy musicie jechac ???????? 

moze zamiast tego-posprzatacie swoje lasy i rowy ze smieci ?? posprzatacie swoje obejscia zeby ojczyznie wstydu nie przynosily ?? zamiast na wyjaz przeznaczycie pieniadze na cele charytatywne ??

W ubiegłym roku, kiedy stawiali te porąbane ławeczki niepodległości i iglice niepodległości apelowałem aby zamiast tego odwszawić miejsca spoczynku tych, co faktycznie ginęli za Polskę. @jacus pomysł ze sprzątaniem dobry. Bo swoja najbliższa okolica, to jednak taka mała. lokalna Ojczyzna albo ojcowizna. Zaś marszem Niepodległości niech się martwia ci, co mają dwie lewe łapki a zaangażowanie kończy sie na darciu ryja. Amen.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Agrest napisał:

Co zabrali zabawki z piaskownicy? Teraz nazwij mnie zaprzańcem i kłamcą.

Lepiej było Ci przemilczeć to niż komentować. Upadłeś jeszcze niżej.🤢

Gdybyś rozumiał głupotę jaką jest bronienie lub krytykowanie partii które oddały głos "za" za tą samą ustawą w zależności od tego czy jest pisem czy opozycją. To byś tej głupiej polemiki nie podejmował. Skoro tego nie rozumiesz i głupio dyskutujesz to każdy sobie wyciągnie wnioski sam. Kim jesteś. Ja tu nie musze nikogo nikim nazywać. Chciałeś zabłyszczeć a jak to mówią samo się zaorałeś. To teraz możesz sobie pisać, ze upadłem. Jak pisałem jest to twoja wersja i nie musi wcale zgadzać się z prawdą.

PS na pewno głupi lub zaprzaniec cię w tym poprze. Bo oni zrozumieją twoją logikę obrony gościa co to pisze, ze politycy pisu głosowali za 5 Kaczyńskiego dla dobra Polskiego rolnika. A politycy opozycji oddając taki sam głos za tą ustawą robili to dla jego zła. Jak pisałem poziom level master.

Opublikowano

Tak. Zwróciłem w sobotę uwagę grupce takich "zaangażowanych patriotów". Gnojki do bitki się wzięli. Kiedyś już pisałem co to jest patriotyzm moim zdaniem i dlaczego nie są to zadymy w różnym stopniu eskalacji ale widać nie dociera. A to wszak przede wszystkim troska...

Opublikowano

Brnij dalej, zeszmaciłeś się i tyle. Nie różnisz się niczym od polityków. Paplesz co ci ślina na jęzor przyniesie po czym wypierasz się tego.  Zamiast przyznać się że głupotę napisałeś , choć jak widać nie koniecznie, to edytujesz, pokazując że w życiu nie masz zasad. 

Opublikowano
12 godzin temu, hubertuss napisał:

No co ty Trzaskowski nie wydał zgody na marsz 11 go listopada. Czyli dba o zdrowie ludzi. Szczujni się naoglądałeś i kłamiesz jak oni. A o zgodę na marsze, protesty przeciwko aborcji nikt go nie pytał. To co miał zakazać? Skoro do urzędu nie wpłynęło żadne zapytanie.

To jest nawet dobre rozwiązanie. Po co pytać o zgody. Zorganizuje się Spacer 11 listopada i po problemie. Trzaskowski spaceru chyba nie zabroni ? Tym bardziej, że nikt go nie będzie zgłaszał.

11 godzin temu, jacus napisał:

morze rzeczywiscie zima nadeszla ?? kurna juz smog wawelski sie pojawil , na bank nie mam s-wirusa, po objezdzie podkrakowskich wsi dym z kominow do tej pory czuje 🤣

Patrz Jacuś, sezon grzewczy ruszył a o smogu cisza w mediach. Chyba ,że coś przegapiłem.

Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał:

To jest nawet dobre rozwiązanie. Po co pytać o zgody. Zorganizuje się Spacer 11 listopada i po problemie. Trzaskowski spaceru chyba nie zabroni ? Tym bardziej, że nikt go nie będzie zgłaszał.

Patrz Jacuś, sezon grzewczy ruszył a o smogu cisza w mediach. Chyba ,że coś przegapiłem.

Narodowcy chcieli być na legalu i wystąpili o zgodę. Zgody nie dostali. Teraz pis i policja ma zagwozdkę. Bo z jednej strony krytykowali dotychczasowe marsze za roznoszenie zarazy. Teraz takie samo roznoszenie zarazy będzie na marszu 11 go listopada. Ale ten marsz ma status zgromadzeń czy tam imprez cyklicznych. Pisowskie dzieło.  A takie są teraz nielegalne. I co powinna zrobić policja?

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Narodowcy chcieli być na legalu i wystąpili o zgodę. Zgody nie dostali. Teraz pis i policja ma zagwozdkę. Bo z jednej strony krytykowali dotychczasowe marsze za roznoszenie zarazy. Teraz takie samo roznoszenie zarazy będzie na marszu 11 go listopada. Ale ten marsz ma status zgromadzeń czy tam imprez cyklicznych. Pisowskie dzieło.  A takie są teraz nielegalne. I co powinna zrobić policja?

No czas rozpędzić te kobiety do roboty jak by zdobyły władzę tozakaz hodowli mamy jak w banku rolnicy się nie popierają ich 

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/21006-jan-krzysztof-ardanowski-nie-mam-zludzen-ze-toczy-sie-w-polsce-bezpardonowa-walka-ideologiczna-o-zniszczenie-polskiej-tradycji

Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał:

@DTrans ale @Agrest ma o tobie złe zdanie 😃. Czym mu podpadłeś? Czego się wyparłeś? Że się tak @Agrest musi szmacić?😃

Jak to mówią:

Poznasz głupiego po czynach jego.

Zakopałeś się w mule i próbujesz innych ściągnąć i uwikłać.

Wstydu nie masz??? To co już teraz robisz jest żałosne. Jesteś pozbawiony jakichkolwiek zasad. 

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, henio2 napisał:

Jak by babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Znasz takie przysłowie? Was straszą tym co by było gdyby było. Tak jak straszą co by to nie było jak by Tusk był. Sęk w tym, ze protestujący protestują przeciwko temu co jest a nie co by było gdyby było. I z tego co pamiętam na strajkach kobiet pojawiali się rolnicy. Rolnicy pojawiali się na strajkach ludzi, którym, biznesy pozamykano z powodu covid. A tak w ogóle to te strajki przerodziły się w protesty różnych grup co tam kogo boli.

35 minut temu, Agrest napisał:

Jak to mówią:

Poznasz głupiego po czynach jego.

Zakopałeś się w mule i próbujesz innych ściągnąć i uwikłać.

Wstydu nie masz??? To co już teraz robisz jest żałosne. Jesteś pozbawiony jakichkolwiek zasad. 

Tak tak syp tymi inwektywami dalej. Szkoda, ze jak zwykle dowodów ci brak. Wypisujesz jakieś przymiotniki pod moim adresem a żadnego udowodnić nie umiesz i myślisz, ze ci ktoś uwierzy. Ja ci jasno udowodniłem, że Staszek broni jednych za to samo głosowanie a krytykuje drugich. Co jest głupotą lub zaprzaństwem. A ty chciałeś udać bystrzachę i poległeś. Teraz produkujesz jakieś wpisy pod moim adresem, które patrząc na treść są aktem twojej desperacji. Weź napisz coś merytorycznie a nie tu jęczysz.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

na rogatkach stanie milicja i bedzie wylapywac auta ze wsi-jak to drzewiej bywalo, a nawet niedawno przed strajkiem rolnikow ciagniki i autokary byly masowo zatrzymywane...

to chyba bedzie wieksza oznaka patriotyzmu niz darcie ryja na ulicy ..

.

Edytowane przez Dariowola
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Dariowola napisał:

Ciągnik rolniczy rozpoznać to nie problem ale auto to tylko jacus

tam u nich auta mają taką nalepkę 50x70 cm z przodu i z tyłu z napisem ,,wieśniak"

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, hubertuss napisał:

Jak by babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Znasz takie przysłowie? Was straszą tym co by było gdyby było. Tak jak straszą co by to nie było jak by Tusk był. Sęk w tym, ze protestujący protestują przeciwko temu co jest a nie co by było gdyby było. I z tego co pamiętam na strajkach kobiet pojawiali się rolnicy. Rolnicy pojawiali się na strajkach ludzi, którym, biznesy pozamykano z powodu covid. A tak w ogóle to te strajki przerodziły się w protesty różnych grup co tam kogo boli.

To w jakim celu tam przyszli jak kobiety chcą aborcji na życzenie i zakaz uboju zwierząt czyli są gorsze od PiS?

• Like 2
Opublikowano
30 minut temu, hubertuss napisał:

Tak tak syp tymi inwektywami dalej. Szkoda, ze jak zwykle dowodów ci brak. Wypisujesz jakieś przymiotniki pod moim adresem a żadnego udowodnić nie umiesz i myślisz, ze ci ktoś uwierzy. Ja ci jasno udowodniłem, że Staszek broni jednych za to samo głosowanie a krytykuje drugich. Co jest głupotą lub zaprzaństwem. A ty chciałeś udać bystrzachę i poległeś. Teraz produkujesz jakieś wpisy pod moim adresem, które patrząc na treść są aktem twojej desperacji. Weź napisz coś merytorycznie a nie tu jęczysz.

Czego durnia z siebie robisz? Miej choć odrobinę honoru. Co mam ci udowadniać? żeś manipulat? Przecież to już każdy zobaczył.

Nie mieszaj w to innych osób, tu chodzi tylko o ciebie.W swej arogancji i wyższości napisałeś że tylko głupek pojmie pisowskie myślenie,a że pojąłeś tę umiejętność, więc sam siebie określiłeś. I tego się trzymajmy. Mogłeś to w żart obrócić i żyć dalej swoim życiem. Wybrałeś opcję edycji, podkuliłeś ogon a teraz ujadasz jak kundel i próbujesz raz obsikać nogawkę raz ugryźć łydkę.

Miałem kiedyś  takiego znajomego. Zrobił coś bez zastanowienia, jak się okazało że traci twarz potrafił iść w zaparte, kłamać i opluwać. Brzydzę się takimi typami.

Możesz dalej ujadać w tej sprawie - zastanów się czy ci się opłaci.

Opublikowano
13 godzin temu, jacus napisał:

co juz zima nadejszla ??? kurna 2 dni i tyle postow ?? ja w tym czasie ze4 dniowki zrobilem 😀, nawet w sezonie w niedziele tyle godzin mnie nie zeszlo...

u nas tylu chorych,zakazonych ,na kwarantannie ze juz na nikim to nie robi wrazenia-tylko grabaze maja przejebane-tyle roboty nie mieli nigdy, 2 tygodnie trzeba czekac na pogrzeb w krakowie ,u nas prawie tydzien-wszystkie chlodnie zajete..

morze rzeczywiscie zima nadeszla ?? kurna juz smog wawelski sie pojawil , na bank nie mam s-wirusa, po objezdzie podkrakowskich wsi dym z kominow do tej pory czuje 🤣

No pppacz kilka osób więcej zmarło i takie kolejki?

Opublikowano (edytowane)

Ten świat już jest zjebany do dna .

„Targi dziecięce” dla homoseksualistów w Brukseli. „Można wybrać rasę, płeć, kolor włosów lub oczu”

W Brukseli rozpoczęły się międzynarodowe Targi Dziecięce „Men Having Babies”. I nie jest to przenośnia – sprzedawcy oferują bowiem bogatym gejom surogację i sprzedaż dzieci na „zamówienie”. Wszystko to odbywa się w samym sercu Unii Europejskiej, pod okiem władz Belgii, której prawo nie zezwala na surogację komercyjną.

Obejmuje ona „wynajęcie macicy” na 9 miesięcy, pomoc prawną, dostarczenie materiału genetycznego oraz inne opłaty – takie jak bilety lotnicze, hotele itd.

Szalejąca mniemana pandemia tylko w części pokrzyżowała plany handlarzy dziećmi. Część prezentacji odbywa się bowiem stacjonarnie, ale niektóre przeniesiono do internetu.

Prospekty są bardzo bogate, a trzymający się za ręce homoseksualiści mają problem z wyborem. Mogą bowiem wskazać rasę, płeć, kolor włosów czy oczu dziecka.

Proceder ten odbywa się obecnie w belgijskiej stolicy, mimo że jest to prawnie zakazane. Brakuje także głosów aktywistów, którzy na co dzień ochoczo wojują o „prawa kobiet”.

Warto podkreślić, że surogatki najczęściej decydują się przecież na taką rolę z przyczyn finansowych.

TO JEST zj***na UNIA UNIA MIAŁA BYĆ k**wa GOSPODARCZA A CO JEST .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Agrest napisał:

Czego durnia z siebie robisz? Miej choć odrobinę honoru. Co mam ci udowadniać? żeś manipulat? Przecież to już każdy zobaczył.

Nie mieszaj w to innych osób, tu chodzi tylko o ciebie.W swej arogancji i wyższości napisałeś że tylko głupek pojmie pisowskie myślenie,a że pojąłeś tę umiejętność, więc sam siebie określiłeś. I tego się trzymajmy. Mogłeś to w żart obrócić i żyć dalej swoim życiem. Wybrałeś opcję edycji, podkuliłeś ogon a teraz ujadasz jak kundel i próbujesz raz obsikać nogawkę raz ugryźć łydkę.

Miałem kiedyś  takiego znajomego. Zrobił coś bez zastanowienia, jak się okazało że traci twarz potrafił iść w zaparte, kłamać i opluwać. Brzydzę się takimi typami.

Możesz dalej ujadać w tej sprawie - zastanów się czy ci się opłaci.

O co ci chodzi z tą edycją? Co zmanipulowałem? Weź człowieku zamiast stosu epitetów wyłóż jasno o co ci chodzi zamiast jak piszesz ujadać. Odwołujesz się do honoru. Więc pytam masz go na tyle by udowodnić merytorycznie o co ci chodzi? Czy tylko jak piszesz będziesz ujadał? Bo ja udowodniłem wyraźnie, że Staszek albo jest głupi albo zaprzaniec próbując udowodnić, ze pis głosując za dba o dobro rolnika, który to rolnik tego dobra w większości nie chce. A po głosując też za za tą samą ustawą jest przeciw polskiemu rolnikowi i chce jego szkody. Normalny człowiek by napisał w zależności od poglądów, ze albo obie partie głosując tak samo w sprawie danej ustawy są za dobrem rolnika lub przeciw. A zaprzaniec albo głupek będzie udowadniał, ze to samo głosowanie i ten sam efekt dla rolnika to z punktu widzenia jednej partii dbanie o tego rolnika a z punktu widzenia drugiej partii to działanie na szkodę.

Więc ponawiam pytanie masz na tyle honoru na który się powołujesz by udowodnić merytorycznie bzdury, które wypisujesz? Czy jak to pisałeś podwiniesz ogon i będziesz dalej ujadał?

Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał:

czajkowski  podczas kampanii   bredził  że  sam  weźmie  udział  w marszu  niepodległości   a  teraz  zakazuje  jego  organizacja   a  jednocześnie  chodzi  i  popiera  strajki  ,,hołoty,,  z  ,,babonami,,  na  czele 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v