Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

ursus - te dziczki to co niby jest?

A jak myślisz 

Opublikowano
1 minutę temu, Partyzant85 napisał:

Odmówił ostatniej spowiedzi osobie umierającej. Nie wywiązał się ze swojej powinności. Jeszcze o jakiś bajkach chcesz podyskutować?

A jak lekarze zagrozili odejściem od łóżek pacjentów to z czego się nie wywiązali? Zwykłe bicie piany i tyle jak socjalista tylko  tyle potrafisz

Opublikowano
5 minut temu, staszek131415 napisał:

A kobieta która śmie mówić że reprezentuje wszystkie polki zdobyła w wyborachdo sejmu 6 tysięcy głosów  z takim poparciem to do rady osiedla co najwyżej

lub na wójta

Opublikowano
5 minut temu, staszek131415 napisał:

A jak lekarze zagrozili odejściem od łóżek pacjentów to z czego się nie wywiązali?

Noooo nie wywiązali sie z groźby odejścia. Bo nie odeszli.:lol:

Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

opie nie dostaniesz emerytury system padnie. Przykro mi ale musi przyjść władza w koncu z jajjami żeby podnieść wiek emerytalny. Teraz jest w miare dobrze ale jak sobie wyobrazasz jak wejdzie w wiek emerytalny dzisiejsze pokolenie informatykow. Bedzie emerytura najwyzej rowna dla wszystkich czyli glodowa.  Juz teraz beda niedlugo w hiszpanii dochod podstawowy wprowadzac. Automatyzacja niedlugo wyprze ludzi z rynku pracy. U nas to samo bedzie tylko ze zamiast turków bedzie wschod ukraincy gruzini itp

@sabuliga to na pewno Ty ?

1 godzinę temu, Ywa napisał:

Rozmawiając sobie w zielarskim z babeczkami, wyjeżdżać czy nie, odwiedzający właścicielkę uświadamiają, iż ludzie zdecydowanie obecnie wyjeżdżają a nawet dom sprzedają. Efekt poczynań naszych przedstawicieli to depresja społeczna. 

Popatrz. W moim regionie słabo z pracą a domy jednorodzinne budują. Nikt nie chce uciekać a wręcz przeciwnie.

55 minut temu, Ywa napisał:

Dlatego Trump wygra? Jest bardziej prawdziwy, również zbuntowany?

Donald miał kaprys zostać prezydentem i został. Teraz zobaczymy czy USA znów  poprze jego kaprys, czy jednak mają go dość.

24 minuty temu, Ywa napisał:

Zamiast zapewnić opiekę zdrowotną- fizyczną, ale też psychiczną obecnie chorych medialnie ludzi, skazują ich na strach przed jej dostępem. A tu rząd nagle udaje troskę o najmniejsze, nienarodzone jeszcze życie nie myśląc co z jego dalszym losem. To się nazywa chyba hipokryzja.

To jest nie tylko wina obecnego rządu ale też poprzedniego. Również wtedy były strajki osób niepełnosprawnych w Sejmie na przykład czy problem matek pierwszego kwartału.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

przyklęknąć koło orzecha, na podwórku.

Niedaleko był gościu co widział Matkę Boską na gruszce. Tak że ,ten tego ostrożnie.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

Chy. Mamy luzackiego kapelana w towarzystwie? Ten nasz w batalionie podobny. Zdarza się, że chłopaki mdlały to biegł do pomocy i z butelki wodę dawał. Kiedyś mu mówię, że z olejami za szybko to odpowiedział: "mam tam coś lepszego". Chłopak po ocknięciu mówił, że mocne.

Opublikowano

ani ratownik ani ksiądz przy ratowaniu innych nie może narażać siebie na utrate zdrowia lub życia , postaw heroicznych nie trzeba , jesli umierający był np . zakażony cowid to ostatnianamaszczenie i tak go nie zbawi .

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

Chy. Mamy luzackiego kapelana w towarzystwie? Ten nasz w batalionie podobny. Zdarza się, że chłopaki mdlały to biegł do pomocy i z butelki wodę dawał. Kiedyś mu mówię, że z olejami za szybko to odpowiedział: "mam tam coś lepszego". Chłopak po ocknięciu mówił, że mocne.

I to rozumiem, to jest właściwe podejście. sam mam na koncie sknurzenie kapelana. 

1 minutę temu, DTaras napisał:

mirro - mnie się częst tęcza pokazuje 🤭

Apage satanas.:lol:

Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał:

ale znów ja sobie wolę przyklęknąć koło orzecha, na podwórku.

A po co?? Chyba żeby orzecha podnieść🙃

4 minuty temu, Dariowola napisał:

A jaką wiarę wyznajesz co oznacza dla Ciebie słowo kościół!

Pewnie wizyta w galerii 😊

Opublikowano
3 minuty temu, Dariowola napisał:

A jaką wiarę wyznajesz co oznacza dla Ciebie słowo kościół!

Ja z RCC . Dla mnie kościół to kościół . Zaś Kościół to wspólnota a parafia to mała Ojczyzna.

Opublikowano
17 minut temu, staszek131415 napisał:

A jak lekarze zagrozili odejściem od łóżek pacjentów to z czego się nie wywiązali? Zwykłe bicie piany i tyle jak socjalista tylko  tyle potrafisz

Tylko, że lekarze nie obierają drogi życiowej której istotą jest prowadzenie ludzi drogą wiary.

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Niedaleko był gościu co widział Matkę Boską na gruszce. Tak że ,ten tego ostrożnie.:lol:

Żeby  coś  zobaczyć  to jeszcze trzeba mieć  godność  ale byle świnia nieba nie ujrzy 😪

Opublikowano
32 minuty temu, mirro napisał:

Można tez liczyć na karetkę ze Cię zabierze z ulicy i sie nie doczekać. Choć ochronę życia gwarantowaną, jak twierdzisz. Zdychanie na chodniku to chyba żadem cymes?

Tu się zdziwisz. W ostatnim czasie chyba szybciej się na karetkę doczekasz niż znajdziesz miejsce w szpitalu. Cholera w zasadzie na jedno wychodzi.

24 minuty temu, galan99 napisał:

To od soboty pozamykane Galerie , Kina , Teatry za***iście się zaczyna a do wiosny daleko tak do kwietnia teraz Gospodarka się rozkręci będzie zębami drenować w pół metra mułu . 

Artyści znów zapłaczą i skrytykują rząd.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Dariowola napisał:

Żeby  coś  zobaczyć  to jeszcze trzeba mieć  godność  ale byle świnia nieba nie ujrzy 😪

całe życie  powtarzam. "Jam nie godzien Panie"'.:efendi2:

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v