Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PO ta cała opozycja była u władzy miała Większość w sejmie co zrobili dla ludzi ?

Podnieśli wiek Emerytalny nie pytając Narodu .

Nie ponieśli Emerytur .

Tylko była gadka Niema pieniędzy i nie będzie .

jak to wytłumaczysz to całą opozycję .

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Sean napisał:

Teraz się daje takim oszołomom jak ty i ulman , weź mi nie pier**l , bo jeszcze pamiętam jak przed 2015 ludzie żebrali koło marketów o złotówkę, takie kity wciśnij se w swój łeb.

Coraz większa agresja w twoich wpisach pokazuje mi tylko twoją frustrację i to, ze mam racje. Nakręcaj się dalej. Pozdro.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Tylko była gadka Niema pieniędzy i nie będzie .

Przecież teraz tez wycofują się z dodatków dla lekarzy walczących z COVID , bo nie ma pieniędzy. To lepszy bon turystyczny, 13 emerytura czy lekarz przy łóżku chorego?

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

gdzie się podział Szmergiel i ogarek?

Pewnie kościoła pilnują i na warcie stoją

1 minutę temu, mirro napisał:

Przecież teraz tez wycofują się z dodatków dla lekarzy walczących z COVID , bo nie ma pieniędzy. To lepszy bon turystyczny, 13 emerytura czy lekarz przy łóżku chorego?

Dla pisu zawsze były lepsze igrzyska. Poza tym wtedy Pinokio i Adrian uwierzyli w swoją propagandę, ze korona jest w odwrocie i nie ma się czego bać.

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

A myślisz, ze są? Za trzy lata jak się dowiesz ile pisowcy nakradli, jak się dowiesz, ze nie ma już złota sprowadzonego z Anglii jak się dowiesz ile forsy nadrukowano. To zrozumiesz, ze nie ma pieniędzy.

Bo PO i PSL nic nie nakradli wszyscy kradną teraz to cała Europa drukuje kasę i co to ma do rzeczy czasy się zmieniają ale naród puki co ma .

Jak przyjdą ci z PO bo kiedyś będzie miana to zobaczymy co zrobią 

Pierw jak oni to powiadają od dadzą Polskę Europie czyli Brukseli .

Opublikowano (edytowane)

Ale usprawiedliwienie, ze wszyscy kradli to i pis kradnie. Tylko tyle co pis to nikt nie nakradł wcześniej. Przecież oni mieli nie kraść. Mieli rozliczyć tych co kradli z po i psl. I co? Nie przeszkadza ci to? A już straszysz tym co będzie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Jak przyjdą ci z PO bo kiedyś będzie miana to zobaczymy co zrobią 

Kto by nie przyszedł po PiS i tak będzie miał przechlapane. Bo kiedyś te pieniądze trzeba będzie wycofać z rynku, albo zapłacić za obligacje. A najgorsze jest to, że nie ma w co inwestować nawet tych wydrukowanych pieniędzy.

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

nie dokładnie , opozycja chciała żęby wszyscy  dostali podwyżki czy premie nawet lekarze rodzinni bo i oni walczą z pandemia według PO  rozmawiająć przez tel.

• Thanks 1
Opublikowano

a jaka byla minimalna placa jak prezes byl premierem ??? to znowu nie tak dawno bylo w 2007 ??

23 minuty temu, pafnucy napisał:

a jaki przykład dajesz wyrażając się że tak powiem odrobinę dziwnie o swojej żonie? 🤔

ja mam same corki wiec chyba zadna nie bedzie miala zony 😂,     choc nigdy nic nie wiadomo 😛,  gdybys ty slyszal jak ona o mnie sie wypowiada 😛

Opublikowano
23 minuty temu, mirro napisał:

Pewnie Twój wujek miał podobne podejście do tego.

Tu chodzi o to, że życie powoli ale jednak płynie a tu chciało by się jeszcze coś zrobić, zobaczyć. Znam też osoby które twierdziły, że na życiu im nie zależy ale jak coś zabolało to od razu do szpitala po ratunek.

20 minut temu, pafnucy napisał:

a jaki przykład dajesz wyrażając się że tak powiem odrobinę dziwnie o swojej żonie? 🤔

Przecież Jacuś mówi na nią Gwiazda. Chyba że ma jakąś inną :ph34r:.

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

opozycja chciała jak byli u władzy to jakoś nie chcieli podnieść płac bo nie pieniędzy ach ta pamieć zawodzi wielu .

Za pisu ponoć pieniądze były a też nie chcieli podnieść plac lekarzom. Nie pamiętasz protestu lekarzy młodych z przed kilku lat. Dopiero widmo tego, ze nie będzie kto miał walczyć z koroną zmusiło pisu do przyznania podwyżek.

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

nie chodzi mi o wyjaśnienie zagadnienia, tylko że zmiana o 360 stopni obraca do punktu wyjścia. zły zwrot po prostu.

a pkt. wyjścia była a. eugeniczna, czyż nie?

Opublikowano

co ty do mnie mówisz. obróć się o 360 i znajdziesz się w punkcie wyjścia, a nie w innym położeniu.

Opublikowano
55 minut temu, dsbh napisał:

Aborcja jest ok. Aborcja na żądanie. Jak to inaczej wytłumaczyć ?

Aborcja na żądanie jest ostatecznością a Wy nad nią płaczecie jak nad chlebem powszednim. Jak nie potraficie rozmawiać normalnie ze swoimi dziećmi, to po to ma być edukacja seksualna: porady psychologiczne, metody zabezpieczeń(bardziej powinna być skierowana do płci męskiej, z racji wolniejszego dojrzewania). W przeciwnym wypadku przejawiać się to będzie, co tu można zaobserwować nie raz, patologicznym nastawieniem do kobiet.

10 minut temu, pafnucy napisał:

co ty do mnie mówisz. obróć się o 360 i znajdziesz się w punkcie wyjścia, a nie w innym położeniu.

nie wytłumaczyłam?

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Ale przecież to logiczne że kanalizuje się gniew protestujących, przeciw rządzącym. Nawet pan Premier to rozumie i oficjalnie prosił aby to właśnie na nim skupić swój gniew, Oczywiście jak się ma ochronę SOP to można takie wezwania swobodnie walić w eter. Jednak trzeba tez pamiętać że mogą znaleźć się dysponujący lepszą techniką , albo lepiej wyszkoleni i zdeterminowani bardziej niz SOP. Wtedy czasem zaczyna się żałować rumakowania.:lol:

To samo tutaj, moderator wpadnie i tydzień wakacji 😎

1 godzinę temu, jacus napisał:

ja mam same corki wiec chyba zadna nie bedzie miala zony 😂,     choc nigdy nic nie wiadomo 😛,  gdybys ty slyszal jak ona o mnie sie wypowiada 😛

Tylko pod warunkiem jak będzie pis u władzy, w innym wypadku możesz mieć parę dwóch samic 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Ale przecież to logiczne że kanalizuje się gniew protestujących, przeciw rządzącym. Nawet pan Premier to rozumie i oficjalnie prosił aby to właśnie na nim skupić swój gniew, Oczywiście jak się ma ochronę SOP to można takie wezwania swobodnie walić w eter. Jednak trzeba tez pamiętać że mogą znaleźć się dysponujący lepszą techniką , albo lepiej wyszkoleni i zdeterminowani bardziej niz SOP. Wtedy czasem zaczyna się żałować rumakowania.:lol:

Rozumiem, że to ma być  powód do wprowadzenia stanu W i najlepiej wojsk, które ostatnimi czasy są intensywniej organizowane. Podwójne dno a dla mnie jeszcze głębiej, ponieważ covid ma cel militarny.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
53 minuty temu, Ywa napisał:

Aborcja na żądanie jest ostatecznością a Wy nad nią płaczecie jak nad chlebem powszednim. Jak nie potraficie rozmawiać normalnie ze swoimi dziećmi, to po to ma być edukacja seksualna: porady psychologiczne, metody zabezpieczeń(bardziej powinna być skierowana do płci męskiej, z racji wolniejszego dojrzewania). W przeciwnym wypadku przejawiać się to będzie, co tu można zaobserwować nie raz, patologicznym nastawieniem do kobiet.

nie wytłumaczyłam?

To tak jak zastrzelenie człowieka jest ostatecznością więć może niech kobiety protestują żeby wprowadzić możliwość zabicia napastnika jesli przekroczy próg mojego domu? Podobnie Z ubojem rytualnym kto nie chce niech nie oddaje na rytualny akto chce niech daje bążmy konsekwentni z jakiej racji ktoś ma mi narzucać co zrobię ze swoim zwierzęciem? Zaznaczam że jestem przeciwny temu ubojowi i nie oddałbym zwierzaka by zeszło z tego świata tym sposobem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v