Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Eksperci nie mają dobrych wieści: kolejne pandemie będą gorsze niż obecna

Kolejne pandemie będą pojawiać się częściej niż do tej pory, rozprzestrzeniać się szybciej, wyrządzać więcej szkód w gospodarce światowej i zabijać więcej ludzi niż COVID-19, chyba że nastąpi zmiana w globalnym podejściu do walki z chorobami zakaźnymi – ostrzega najnowszy raport 22 ekspertów z całego świata przygotowany dla IPBES.

Nie ma wielkiej tajemnicy co do przyczyny pandemii COVID-19 - ani żadnej innej nowoczesnej pandemii – mówi dr Peter Daszak, prezes EcoHealth Alliance i przewodniczący warsztatów IPBES. - Ta sama działalność człowieka, która prowadzi do zmian klimatycznych i utraty różnorodności biologicznej, również prowadzi do zagrożenia pandemią poprzez wpływ na środowisko. Zmiany w sposobie użytkowania gruntów, ekspansja i intensyfikacja rolnictwa oraz niezrównoważony handel, produkcja i konsumpcja zaburzają przyrodę i zwiększają kontakt między dziką przyrodą, zwierzętami gospodarskimi, patogenami i ludźmi. To jest droga do pandemii – dodaje ekspert.

A jakie jest globalne podejście walki z tymi chorobami? Bo jak szukałem, to mi mniej więcej działania naszego rządu wychodziły?

No tak, zmiana użytkowania gruntów. Intensyfikacja rolnictwa, czyli chłopy pamiętajta, ten co bedzie zbiroł 3 tony pszenicy przeżyje a tem co 7 ton, to na inszego Covida  zachoruje i pomrze z pewnością.:cry:

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mszk8a napisał:

@sumek666 to doopa  nie moderator i tyle ... już nie jedno konto baran zablokował...

Przekonamy się jak podejdzie do Ogarka. Ogarek wie co robi, staje za moderatorem i czuje się bezkarny.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
20 minut temu, Sean napisał:

@sumek666 jeżeli jesteś konsekwentny to zrób w końcu jakiś porządek z Ogarkiem, upominałem już go kilka razy żeby uspokoił się w końcu z tymi wyzwiskami,  i nadal nie pomaga, mi walisz ostrzeżenie za jakiś  spam, szmerglowi niby za wyzwiska, sprawdź najpierw kto prowokuje do kłótni. Sam śmieć bez jakiegokolwiek honoru ludzi od śmieci będzie wyzywał i nadal prowokował do kłótni, bo moderator ma go pod parasolem i czuje się bez karny.

Ps, No to się przekonamy czy też tak ochoczo moderator poinformuje o ukaraniu Ogarka jak to zrobił w przypadku @szmergiel

Lepiej @Bartek933 to oceni, bo Sumek zbyt stronniczy 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czyli ty juz dostałeś po uszach ?

To do mnie 🤔, a niby za co, chyba że za poglądy 🙆‍♂️

Opublikowano

wspolczesni ormowcy sie znalezli........

jak w 68 nadaja sie na aktyw robotniczo-chlopski zeby mlodych protestantow palowac..

tyle ze bidoki by sie w miescie zgubili, jakby zobaczyli wejscie do metra toby mysle ze to pieklo..

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

To do mnie 🤔, a niby za co, chyba że za poglądy 🙆‍♂️

Do Seana. Czy ja dobrze zrozumiałem że @Szmergiel został nagrodzony za osiągnięcia kulturalno intelektualne?

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

tyle ze bidoki by sie w miescie zgubili, jakby zobaczyli wejscie do metra toby mysle ze to pieklo..

No to dobrze że wielki piec wygasili, wtedy dopiero mieliby haluny z ogniem piekielnym.

Opublikowano

@jacusJak widać część towarzystwa którego też jesteś reprezentantem nie potrafi się zachować w kościele i na forum 

Opublikowano
28 minut temu, Sean napisał:

No to się przekonamy czy też tak ochoczo moderator poinformuje o ukaraniu Ogarka jak to zrobił to w przypadku @szmergiel

że tak powiem. Szon daj se spokój. to jest forum. nie szukaj tu sprawiedliwości. B|

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

@jacusJak widać część towarzystwa którego też jesteś reprezentantem nie potrafi się zachować w kościele i na forum 

Znacie się? Widzałeś go w kościele? Może widziałeś innych z tego forum?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
23 minuty temu, galan99 napisał:

produkcja i konsumpcja zaburzają przyrodę i zwiększają kontakt między dziką przyrodą, zwierzętami gospodarskimi, patogenami i ludźmi. To jest droga do pandemii – dodaje ekspert.

Głupoty gada ten ekspert. Różne plemion żyją w szałasach gdzieś po lasach Amazonii lub wyspach pacyficznych i non stop mają kontakt  z dziką przyrodą a jeszcze nie wymarli. Zwierzęta gospodarskie nie spadły z niebios tylko wywodzą się z tych dziko żyjących.  Ciąg dalszy zastraszania ludzi ciąg dalszy słowem pandemia.

Opublikowano

Panowie, temat polityki to ostatni temat na forum na który mam ochotę zaglądać. Nie mniej jednak w moich kompetencjach jest reagowanie na  niekorzystne zachowania niektórych użytkowników i tak też się stało.

Proszę o kulturę wypowiedzi bo nie będę patrzał kto zaczął i jakie ma poglądy tylko polecą kary.

Miłego i SPOKOJNEGO wieczoru

• Like 1
Opublikowano

Jak nie religia katolicka to przyjdzie inna np muzułmańska. Wtedy wielu zatęskni za Kościołem.  A żyć nikt z nas też nie będzie wiecznie i człowieka różne refleksje będą nachodzić.Już na zachodzie wielu przekonało się o tym co mieli a co mają.

Za dobrze jest ludziom i chcą jeszcze lepiej to będą mieli dużo gorzej.

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

obawiam sie dziecko ze lepiej znam obrzadki koscielne niz ty.. modlitwy i piesni do dzisiaj, choc do kosciola zagladam rzadko, moge recytowac obudzony w srodku nocy......

pomysl dlaczego ci mlodzi ludzie po 1000 godzin katechezy przez kilkanascie lat tak sie zachowuja, urodzeni i wychowani w katolickich rodzinach. dlaczego przerywaja msze i demoluja koscioly ???

ja jestem czlowiekiem wierzacym ,staram sie byc chrzescijaninem -choc czasami bywa trudno ,zawsze to mowie i nigdy sie tego nie wstydzilem.

Opublikowano
2 minuty temu, Bartek933 napisał:

Panowie, temat polityki to ostatni temat na forum na który mam ochotę zaglądać. Nie mniej jednak w moich kompetencjach jest reagowanie na  niekorzystne zachowania niektórych użytkowników i tak też się stało.

Proszę o kulturę wypowiedzi bo nie będę patrzał kto zaczął i jakie ma poglądy tylko polecą kary.

Miłego i SPOKOJNEGO wieczoru

dobrze by było żebyś czasem tu zajrzał. nawet ostatnią dobę prześledź, to sporo roboty będziesz miał. B|

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v