Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

witaj Romuś. co tam na odwyku? widzę dzisiaj bez odkażania jesteś? ;)

czemu na odwyku ? 

1 minutę temu, Sean napisał:

Obojętnie komu, ale udało i za to zapłaci.

ja widzie od lat 90 wszyscy robią to samo  i nic nowego nie jest przedtem byli rolnicy górnicy teraz nauczyciele i ...   

Opublikowano

dsbh - kto ma rację? Kto Ci odpowie bez szerszej wiedzy? Konkubinat z jakiego powodu? Partner chce dziecka ale boi się zobowiązania? Oczywiście skonsumowane przed ślubem zatem nie chodzi mi o sprawy duchowe a kodeksowe.

Opublikowano

Co niektórzy nie rozumią ze są zwykłym mięsem jak przestanie serce bić to zaraz  się zepsuje i za rok niema nic tylko kości. I tylko te kombinacje ze ja mądrzejszy niż mądrość całego narodu i układanie wszystkiego pod siebie swoją wygodę, po.to jest prawo boże żeby się stosować i nie kombinować.

Opublikowano
8 minut temu, ogarek napisał:

A a paczaj a ja myślałem że to Bóg wyznaczył dzień 7

I tak jest zapisane w świętych Księgach że to sobota... 

A to kto to ustanowił ? Ci co nie czytali ksiąg czy jak? 

A Jezus Chrystus to dla Ciebie kto ?

Opublikowano (edytowane)

A widać że nie masz pojęcia i piszesz bzdury... 

Skoro Bóg ustanowił dzień święty jako 7.. Czyli sobota... To jaki dzień święty należy świecić wedle przykazania..." Pamiętaj abyś dzień święty świecił" 

6 minut temu, Dariowola napisał:

A Jezus Chrystus to dla Ciebie kto ?

A nie odpowiada, się pytaniem na pytania 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, pafnucy napisał:

oj tam oj tam. co tam się licytować.

gdzie byłeś?

no jak gdzie etat + rola pisał jacuś ze nas na południu zalewa 10 września skoczyłem rzepaki siać w piątek ostatnia orka  raczej próba nieutopienia traktora, awaria siewnika pneumatycznego myślałem ze posieje wszystko ale ale zawsze musi być  od 2 tygodni dopiero sieje pszenice 

zetorki12 a u ciebie co tam ?? 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Ja tylko napisał jak jest a po za tym był jakiś ksiądz co miał wypadek na motorze bo wjechał pod jakąś ciężarówkę w brazyli czy Argentynie ale w Ameryce południowej i napisał książkę, ten lekarz co go widział nie wie  jak on mógł to przeżyć, a ten ksiądz był oprowadzany po piekle i tam widział ile jest poziomów pieczenia,jak ktoś trafi do czyscza to się cieszy bo z tamtad to się już kiedyś trafi do nieba.

Opublikowano (edytowane)

czy to było legalne zgromadzenie? milicja była?🤔

3 minuty temu, cinek1808 napisał:

Tego jeszcze nie grali

Screenshot_20201025-230211.png

@Strongman Ty tak poważnie?

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, DTaras napisał:

Ogarek - popraw jeśli łaska

"A gdy Bóg ukończył w dniu szóstym swe dzieło, nad którym pracował, odpoczął dnia siódmego po całym swym trudzie, jaki podjął. Wtedy Bóg pobłogosławił ów siódmy dzień i uczynił go swietym" 

Więc który to dzień jest dniem swietym wedle Boga... Bo coś tu nie pasi z tą niedziela 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Widać w tle że milicja była. Przecież to rządowe zgromadzenia a takie jest legalne. Krzyczeli wszyscy hasła Jarosław Polskę zbaw

Niedziela jest dniem świętym i jest pierwszym dniem tygodnia według kościoła

Opublikowano (edytowane)

Hmmm... czyli to kosciol wymyślił i przeinaczył... No tak żem podejrzewał.. 😋

To w końcu kto kosciol czy Bóg ma rację?.. Jak można powoływać się na Boga i przeinaczać to co ustanowił? 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Źle  się dzieje w państwie polskim, jeden w sumie naród, a za dużo nienawiści między ludźmi. A to nic dobrego nie wróży.

Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał:

trzeba przyznać, że się z pisownią trzymasz 😉

jakaś aktualizacja była całego Windows i ustawienia się trzymają a dzieci jeszcze nie grały na klawiaturze jak na keyboardzie  najgorsze ze mały też zaczyna  cykać a ma do gamingu klawiaturę na niej wszystko ustawisz 

Opublikowano
10 minut temu, ogarek napisał:

"A gdy Bóg ukończył w dniu szóstym swe dzieło, nad którym pracował, odpoczął dnia siódmego po całym swym trudzie, jaki podjął. Wtedy Bóg pobłogosławił ów siódmy dzień i uczynił go swietym" 

Więc który to dzień jest dniem swietym wedle Boga... Bo coś tu nie pasi z tą niedziela 😋

co ci nie pasi _? masz wolna sobote odpoczywasz,w niedziele swietujesz

Opublikowano

Ale z tym jest zadyma ogarek i trzeba się cofać do źródeł starego testamentu. Niedziela np po rusku to woskreslenie co znaczy zmartwychwstanie. Generalnie sobota to był dzień siódmy a niedziela nabrała znaczenia później.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v