Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No przecież prezesa, nie widać 🤔

2 minuty temu, pafnucy napisał:

ale że to nasz kot narodowy?🤔

Opublikowano (edytowane)
Dnia 24.10.2020 o 13:35, mirro napisał:

Dla ateisty Bóg nie istnieje. Nie ma go, więc nawet nie będzie dyskutował na tematy z nim związane. Nie jestem ateistą. 

Za to bardzo ostrożnie podchodzę tak do gloryfikowania ludzi, jak i potępiania ich totalnego. Za to oczekuję reakcji ludzi na zło. Jeżeli nie reagują, a pieprzą np o dobru Kościoła, to we mnie sprzymierzeńca nie znajdą. 

jak się to ma do religijności ? człowiek to istota jeśli nie chodzę do kościoła   nie jestem katolikiem ?  kościół nie oddaje wielkość wiary 

12 minut temu, ogarek napisał:

Ten co zdechl chiba.. 😋

u cia dalej to samo to chyba twoja pasja wkurwianie innych ?

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Ale jest nakazane ze trzeba chodzić do kościoła w przykazaniu, jaki by nie był to każdy ma swój rozum.

dzie?

Opublikowano

Znaczy myślis że jesteś  katolikiem bo chodzisz do kościoła? No typowe myślenie katola..... 😋

Opublikowano
3 godziny temu, Sean napisał:

Ten rząd i to razem z opozycją doprowadzą do wojny domowej, w każdym razie są na dobrej drodze do tego.

Całego zajścia nie było widać ale zastanawia mnie co tam robią barwy LGBT ?

2 godziny temu, leszek1000 napisał:

Właśnie oglądam jest live z manifestacji. Tam pani powiedziała w prost, my chcemy pełnej aborcji. To jest nasze ciało i możemy robić co chcemy. 

W zasadzie samobójca może tak samo powiedzieć i nic nikomu do tego dlaczego tak postąpił.

Drugi przykład. Weźmy taką sytuację przykładowo. Para (konkubinat) zaliczyła wpadkę. Dziewczyna ze względów zawodowych chce usunąć a partner nie wyraża zgody. Kto ma rację w tym przypadku ?

36 minut temu, pafnucy napisał:

ludzie kochane. weźta idźta na priwa.

Wszyscy 🤔 ?

To jest drugi po pogodzie albo nawet pierwszy, najszybciej rozwijający się temat na forum.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

Całego zajścia nie było widać ale zastanawia mnie co tam robią barwy LGBT ?

Nie ważne, ważne że komuś udało się skłócić naród.

Opublikowano (edytowane)

Ale który dzień bo wedle bibli to sobota jest dniem swietym... 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

Mylisz się chłopie i nie znasz Dekalogu.. Który został przeinaczony... 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

Znaczy myślis że jesteś  katolikiem bo chodzisz do kościoła? No typowe myślenie katola..... 😋

Aty wiesz co to  wyznanie wiary w kościele Rzymsko Katolickim.

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Pamiętaj, abyś dzień święty święcił

W niedziele i święta we Mszy świętej nabożnie uczestniczyć

wersja przykazań kościelnych ???

Przykazanie to łączy i uzupełnia znane z poprzedniej wersji przykazanie I i II (Ustanowione przez Kościół dni święte święcić oraz w niedziele i święta we Mszy św. nabożnie uczestniczyć

to ludzie wymyślili 

a biblijna ??

„dies Hominis” (dzień Człowieka). Niedziela staje się dniem radości (w Chrystusie), dniem odpoczynku i solidarności z drugim człowiekiem. Następnie przywołane jest określenie „dies Dierum” (dzień Dni - ważniejszy niż wszystkie inne). Niedziela bowiem jest świętem nadrzędnym, objawiającym sens czasu, podkreślającym, że Chrystus jest Początkiem i Końcem

gdzie napisane chodz do kościoła ?? 

3 minuty temu, ogarek napisał:

Ale który dzień bo wedle biblij to sobota jest dniem swietym 

dokładnie 

Opublikowano
Przed chwilą, ogarek napisał:

Mylisz się chłopie i nie znasz Dekalogu.. 

Ogarek, zapewne nie szczekliwym człowiekiem jesteś, kto wierzy i się stosuje dobrowolnie jest szczęśliwym i spełnionym a kto kombinuje no to ma jak ma.

Opublikowano

Sęk w tym, że żadnym. Kościół jako zgromadzenie wymaga uczestnictwa i generalnie dyscypliny. Dzień święty święcić. Na tym opiera się obowiązek w prawie kanonicznym. Zaatakowano temat z dwóch stron czyli ustawiono niedzielę jako święto i eucharystię jako centrum święta stąd obowiązek.

Opublikowano (edytowane)

3 minuty temu, DTaras napisał:

Sęk w tym, że żadnym. Kościół jako zgromadzenie wymaga uczestnictwa i generalnie dyscypliny. Dzień święty święcić. Na tym opiera się obowiązek w prawie kanonicznym. Zaatakowano temat z dwóch stron czyli ustawiono niedzielę jako święto i eucharystię jako centrum święta stąd obowiązek.

A a paczaj a ja myślałem że to Bóg wyznaczył dzień 7

I tak jest zapisane w świętych Księgach że to sobota... 

A to kto to ustanowił ? Ci co nie czytali ksiąg czy jak? 

Edytowane przez ogarek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v