Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
58 minut temu, dsbh napisał:

Czyżbyś się czegoś obawiał ?

Albo to wiadomo jakie szkolenia za parę lat będą szykanowane? Może się nie spodobać jakiemuś gogusiowi że bylem tam, czy siam. A potem i dzieci będą miały problemy. 

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, szmergiel napisał:

jesteś idiota.

matko jedyna że tacy ludzie się rodzą. człowieku przecież to co napisałeś to świadczy o całkowitym braku mozgu

40 lat żyje na tym świecie i nigdy nie spotkałem idioty co by powiedział że  opłaci się urodzić chore dziecko bo można zarobić na mszach o uzdrowienie. Boże ten świat upada już całkiem.masakra

"sumek666 dał ostrzeżenie szmergiel za ten post"

Mam nadzieję, że zdążyliście się pożegnać z "kolegą"

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, akooo napisał:

Kobiety które dokonują aborcji mogą mówić że to nie rusza je ale w głębi serca mają wyrzuty. Już nie mówię o konsekwencjach duchowych

A cosz sie tak martwisz o sumienie i spokój ducha bliźnich? Ma możliwość, dokonuje wyboru, podejmuje decyzję i ponosi konsekwencje. Albo tak będzie, albo społeczeństwo sflaczeje i faktycznie będzie oczekiwać że Państwo załatwi wszystko za nie. Łącznie ze spokojem sumienia. To je bitwa, codzienna pieprzona bitwa i podejmowanie decyzji. Upadek i podnoszenie się, bo jutro jest kolejny dzień. Życie na cmentarzu nie ma sensu, bo jest za krótkie.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
23 minuty temu, debrzyna napisał:

Chrzest , datki  na msze za uzdrowienie . no i za pochówek  

Ale nikt nikogo nie zmusza, chcesz płacisz nie to na komunalnym Ciebie zakopie grabarz bez księdza,dziecka nie musisz chrzcic itd 

Opublikowano

Czytam obecnie o propozycji ochrony dzieci z zespołem Downa. Taki program: Down the road. Kurcze, jak ci dorośli już ludzie cierpią. Oni dożywają około czterdziestki i wykańczają ich wady. Wiedzą o tym w wieku lat około trzydziestu. Całe dorosłe życie osiągają dzięki medycynie i medycyna ich utrzymuje. W tamtym programie były przypadki lekkie a są i takie które dorosłości nie zaznają...

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

A cosz sie tak martwisz o sumienie i spokój ducha bliźnich? Na możliwość, dokonuje wyboru, podejmuje decyzję i ponosi konsekwencje. Albo tak będzie, albo społeczeństwo sflaczeje i faktycznie będzie oczekiwać że Państwo załatwi wszystko za nie. Łącznie ze spokojem sumienia. To je bitwa, codzienna pieprzona bitwa i podejmowanie decyzji. Upadek i podnoszenie się, bo jutro jest kolejny dzień. Życie na cmentarzu nie ma sensu, bo jest za krótkie.

Nie można być obojętnym. Mało to znieczulicy społecznej w obecnych czasach?

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Czytam obecnie o propozycji ochrony dzieci z zespołem Downa. Taki program: Down the road. Kurcze, jak ci dorośli już ludzie cierpią. Oni dożywają około czterdziestki i wykańczają ich wady. Wiedzą o tym w wieku lat około trzydziestu. Całe dorosłe życie osiągają dzięki medycynie i medycyna ich utrzymuje. W tamtym programie były przypadki lekkie a są i takie które dorosłości nie zaznają...

No i co w związku z tym,co proponujesz,eliminację takich osób? To już w historii było przerabiane.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, debrzyna napisał:

Moim marzeniem jest żeby nawet grabarz nie brał w tym udziału Nawet mam plan 

To co chcesz  wyparować przy odrobinie czegoś tam zresztą sposobów jest mnóstwo.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

akuku - skoro kobita wie, że nie podoła to na podstawie tego co widziałem ją rozumiem. Idąc dalej, skoro twardo postanowi o usunięciu to także to rozumiem. Konsekwencje, z którymi się zmierzy wpisane są w to postanowienie i jest to jej podwórko.

Opublikowano

No ale w sumie nie ma się dziwić że ludzie mają poglądy jakie mają skoro niektórzy księża mówią publicznie aby nie chodzić do kościoła a inne autorytety temu wtórują. Wystarczy spojrzeć na poziom na tych obecnych manifestacjach,na transparenty. Śmieszyło mnie jak dzisiaj na TVN jakiś "magister" czy "profesor" tłumaczył wulgarny język jakoby ten miał podkreślać zdeterminowanie środowiska,normalnie jakbym Świat Według Kiepskich oglądał tam też były takie wstawki z "magistrami" w TV.

Opublikowano
9 minut temu, sumek666 napisał:

"sumek666 dał ostrzeżenie szmergiel za ten post"

Mam nadzieję, że zdążyliście się pożegnać z "kolegą"

Proponowałbym nie wywalać, może i ostro ale chyba źle zinterpretował post Kolegi i pojechał na emocjach. Przynajmniej tak mi się wydaje, ale mogę się mylić choć cofnąłem się do poprzednich postów.

• Like 3
Opublikowano

Nie ma co się spierać każdy ma prawo do wyrażania własnego zdania i protestów , mnie przeraża tylko sposób w jaki to robią i nie znajduję usprawiedliwienia  dla języka jakim się posługują być może dlatego że takie slowa w rodzinnym domu był y mi obce

Opublikowano

Niewiem jak debrzyna ale jeden facet gdzieś na świecie z drugim umówili się, że jak przyjdzie pora to ten drugi pierwszego zniknie. Pierwszy niema gdzie zgłosić reklamacji kontraktu bo drugi zawinął się wcześniej ba kontrakcie gdzieś w Emiratach 😉

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, debrzyna napisał:

Moim marzeniem jest żeby nawet grabarz nie brał w tym udziału Nawet mam plan 

Ciekawe jaki 🤔 tylko nie rób głupstw 🙃

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Proponowałbym nie wywalać, może i ostro ale chyba źle zinterpretował post Kolegi i pojechał na emocjach. Przynajmniej tak mi się wydaje, ale mogę się mylić choć cofnąłem się do poprzednich postów.

No bez przesady, ten pan akurat grabi sobie i to nie pierwszy raz 

Opublikowano

lajki mi się skończyły.

Debrzyna nie zdradzaj sposobu, bo jeszcze kto Cię ubiegnie i będziesz musiał nową strategię obmyślać. ;)

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Jego flustracje wylewają się w każdym temacie i chyba już mało kto tu nie został zwyzywany od głupców czy idiotow itp... 😋Handelek panie nie idzie.. 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v