Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Pewnie, ze wyjeżdżali. Ale wtedy wielu robiło to bardziej ze względów ekonomicznych. Bo takiego szczucia na rożne grupy społeczne nie było. Teraz do względów ekonomicznych doszły względy światopoglądowe. Rząd zamiast zatrzymywać młodych w kraju zachęca ich do wyjazdu tworząc atmosferę szczucia i pogardy. Tak może i trzeba być mobilnym ale z punktu widzenia naszego kraju lepiej być mobilnym w jego granicach. A nie wyjeżdżać za granicę. Zwłaszcza w przypadku zawodów wyuczenie, których kosztowało podatnika dużo.

Po kampaniach wyborczych gdzie widać było, że młodzi nie głosują tak chętnie na pis. Politycy tej partii stwierdzili, ze trzeba przyciągnąć młody elektorat. I jak go przyciągają? Popatrz jakiej grupy wiekowej są teraz protestujący.

Co do aborcji i swobodnego seksu. To bez przesady jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Bo po pierwsze aborcja na życzenie czyli w przypadku tgz wpadki była nie legalna od lat. Po drugie są teraz takie środki anty, że szybciej można się bać jakiejś choroby niż nie planowanej ciąży.

Znajomy bez problemu znalazł by pracę w kraju ale woli jeździć za granicę, bo tam więcej zarobi. Polityka go nie interesuje. Takich osób znam jeszcze kilka. Wczoraj i dziś dla większości liczą się względy ekonomiczne. Ponadto, pamiętasz ile osób deklarowało wyjazd z kraju, po wygranej pierwszej kadencji Pisu a wtedy jeszcze nie zaczęli rządzić. To się nazywa uprzedzenie chyba.

2 godziny temu, hubertuss napisał:

@Denwer nie rozśmieszaj ludzi.

Powinieneś życzyć zdrowia przeciwnikom. Kogo będziesz krytykował, gdy ich zabraknie ?

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

nikt tak nie podzielił wszystkich jak zrobił to pis. wystarczy zobaczyć co się dzieje po pomyśle 5 kaczora.

Platforma na pewno nie łączy ludzi. Obie partie są do siebie podobne pod tym względem. A jeżeli już mowa o strajkach, dlaczego nie strajkowali ludzie żyjący z rolników ?

Opublikowano
23 minuty temu, dsbh napisał:

Powinieneś życzyć zdrowia przeciwnikom. Kogo będziesz krytykował, gdy ich zabraknie ?

Może też sie tak zdarzyć, że przez działania przeciwników nie będzie ani kogo krytykować, ani komu krytykować.😂

44 minuty temu, Denwer napisał:

122448293_3477146682307740_4851666797717

@Denwer a wczoraj @DTaras  prosił aby nie uprawiać seksu ze wszystkim jak leci, a Ty dzisiaj z panią Godek wyjeżdżasz.😂

• Like 1
Opublikowano

@staszel131415 Ale dzielił to Duda w kampanii. Opozycja nikogo nie dzieli. A Dyda w kampanii szczuł na lgbt wyciągając ten temat bo zwycięstwo było nie pewne. Znowu brak ci argumentów i kłamiesz.

@mirro wielkim orędownikiem sprowadzania Czeczenów był nie jaki Lech Kaczyński. @staszek131415 kłamie jak @Denwer

Nikt nikogo nie szczuł niech sobie ta ideologia istnieje ale nie wyrażam zgody by ludzie którzy ją głoszą uczyli moje dzieci i szczucia na kościół jakie robią te rozwydrzone k**wy

@staszel131415 Ale dzielił to Duda w kampanii. Opozycja nikogo nie dzieli. A Dyda w kampanii szczuł na lgbt wyciągając ten temat bo zwycięstwo było nie pewne. Znowu brak ci argumentów i kłamiesz.

@mirro wielkim orędownikiem sprowadzania Czeczenów był nie jaki Lech Kaczyński. @staszek131415 kłamie jak @Denwer

Nikt nikogo nie szczuł niech sobie ta ideologia istnieje ale nie wyrażam zgody by ludzie którzy ją głoszą uczyli moje dzieci i szczucia na kościół jakie robią te rozwydrzone k**wy

Opublikowano

Stasiu czyj tekst skopiowałeś 🤔

Jak możesz mówić "moje dzieci" jak ty kobitki nie masz no chyba że własna 🖐😜

Opublikowano

Ta większość z tych kobiet matkami nigdy nie będzie bo wiek prokreacyjny mają już za sobą a darcie ryja to zapewneefekt menopauzy

https://wyborcza.pl/7,162657,26424035,nie-nie-zapadl-zaden-wyrok-pisze-marta-lempart-z-ogolnopolskiego.html

Idąc tokiem myślenia tej pani to przestępcy bęą na ogłoszeniach wyroku mówić pier**le takie sądy to że pani sędzia jest mgr nie uprawnia jej do wydawania wyroku ale jaja dobrze że rolnicy się odcięli od tych protestów mają jednak swój rozum i widzą że to jest protest polityczny a aborcja jest przykrywką

Opublikowano
13 minut temu, staszek131415 napisał:

dąc tokiem myślenia tej pani to przestępcy bęą na ogłoszeniach wyroku mówić pier**le takie sądy

Idąc zaś Twoim tokiem myslenia, to właśnie odmawiasz tym kobietom prawa do uczciwego procesu. 

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Idąc zaś Twoim tokiem myslenia, to właśnie odmawiasz tym kobietom prawa do uczciwego procesu. 

Błądzisz no ale ateiści tak mają cóż nawet Jaruzelski pojednał się z Bogiem przed śmiercią . mam nadzieję że i Ty dostąpisz tej łaski

https://www.gazetaprawna.pl/galerie/800340,duze-zdjecie,1,jaruzelski-pojednal-sie-z-bogiem-wyspowiadal-sie-i-ucalowal-relikwie-swietych.html

https://polskatimes.pl/tajemnica-spowiedzi-jaruzelskiego-jacek-palkiewicz-o-ostatniej-rozmowie-z-generalem/ar/3495443

Opublikowano
4 minuty temu, staszek131415 napisał:

Błądzisz no ale ateiści tak mają

Ale za to znam swoje miejsce i wiem że "wyżej wała nie podskoczę". Za to poddaję pod rozwagę takie cuś.

Łk 17, 7-10
" Tak i wy, gdy uczynicie wszystko, co wam polecono, mówcie: „Słudzy nieużyteczni jesteśmy; wykonaliśmy to, co powinniśmy wykonać”»

Opublikowano

Kierujesz się nienawiścią do Kościoła jak myślisz gdzie jest wiecej pedofilóó wśód księży .lekarzy a może nauczycieli czy bezrobotnych ?

Tak na prawdę to nie walczysz zpedofilą tylko z kościołem czyli z innymi ludzmi bo kościół to nie księża czy budynek tylko ludzie wierzący

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, staszek131415 napisał:

Nikt nikogo nie szczuł niech sobie ta ideologia istnieje ale nie wyrażam zgody by ludzie którzy ją głoszą uczyli moje dzieci i szczucia na kościół jakie robią te rozwydrzone k**w

Jak nie szczuł jak szczuł. To Duda w kampanii zaczął o lgbt czym rozkręcił spór tak jak teraz pis z aborcją. A co do uczenia dzieci> Kto uczy gdzie uczy. Nakładli ci do głowy dyrdymałów o jakiejś seksualizacji dzieci i innych pierdołach których tak naprawdę nie ma i ty tym omamiony sobie nie wyobrażasz.

A księża powinni uczyć religii twoje dzieci? Czy o sekuzalizacji dzieci przez księży w zakazany prawnie sposób propaganda pis nic nie mówi?

Oglądam Kawę na ławę i tam widać chłopakom z pisu rurka mięknie. Zarówno Horała I Dera zaczynają mówić, ze trzeba się na tym pochylić bo chyba jednak nie należy zmuszać kobiety do noszenia i rodzenia dzieci bez głowy, mózgu czy innych ważnych narządów, które te dzieci zaraz po urodzeniu skażą na śmierć.

Natomiast w zdumienie wprawił mnie Dziambor z Konfederacji. Miałem go za mądrzejszego. Ale teraz nie wiem czy taki głupi czy taki cynik. Niby cieszy się z obrony każdego życia i podpisał wniosek do TK. Ale z drugiej strony też twierdzi, ze nie należy zmuszać kobiety do noszenia i urodzenia dziecka, które zaraz po porodzie umrze lub go nie doczeka. I tak się zastanawiam taki głupi, ze nie wie co podpisuje i co tym osiągnie.? Czy taki cyniczny, ze zmienia zdanie w zależności od potrzeb?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, staszek131415 napisał:

Tak na prawdę to nie walczysz zpedofilą tylko z kościołem czyli z innymi ludzmi bo kościół to nie księża czy budynek tylko ludzie wierzący

Jeżeli w Kościele wszyscy, poza mną, to pedofile, to faktycznie będę walczył ze wszystkimi. Bo pedofilia to krzywdzenie młodego człowieka. Nie walczę z wiara.

Opublikowano

Ale Ty masz beret zryty jak te rozwrzeszczane kobitki żal mi Cię

Pewnie sam nim jesteś ......

Opublikowano (edytowane)

Kościołem kierują pedofile i pedały i tam ich najwięcej... Żadne inne środowisko nie jest tak skażone... Mało tego to mafia która to ukrywa.. 😋

Broni swoich bo przecież wiadomo że kryją aby też  być bezkarnym.. Dziwisz nic nie wie i niczego nie słyszał 🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Widocznie małpa w klatce z napisem LGBT przestała reagować na walenie pałą po kratach i przestała skakać. Zepsuła się i trzeba było podejść z pałą do innej klatki.

Opublikowano
3 minuty temu, staszek131415 napisał:

Ale Ty masz beret zryty jak te rozwrzeszczane kobitki żal mi Cię

Pewnie sam nim jesteś ......

Niem a co się dąsać. Tłoczą ci do głowy brednie o jakiejś seksualizacji dzieci w szkołach. Ty nie dajesz na to zgody. Ale tego nie ma. Tłoczą ci do głowy o zagrożeniu lgbt ty w to wierzysz. Natomiast są realne fakty pedofilii w kościele i ty w to nie wierzysz. To kto ma tu zryty beret? Straszą cię czymś czego nie ma i ty nie dajesz na to zgody. Z drugiej strony są zjawiska udowodnione i autentyczne i ty na to zgodę dajesz bo udajesz, ze tego nie ma.

Opublikowano
3 minuty temu, szmergiel napisał:

po co zmieniac cos co bylo dobra dla kazdej strony? zwlaszcza teraz widac jak sie obudzili lewaki i ateisci a jak trwoga to Boga

Tu się z tobą zgodzę coś co było było dobre dla każdej strony i każda strona szanowała to przez 27 lat. Ale pis znany ze swoje nieudolności postanowił to zmienić. I wiesz czym to się skończy za kilka lat? Referendum w którym Polacy opowiedzą się nawet za aborcją na życzenie.

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, hubertuss napisał:

Oglądam Kawę na ławę i tam widać chłopakom z pisu rurka mięknie. Zarówno Horała I Dera zaczynają mówić, ze trzeba się na tym pochylić bo chyba jednak nie należy zmuszać kobiety do noszenia i rodzenia dzieci bez głowy, mózgu czy innych ważnych narządów, które te dzieci zaraz po urodzeniu skażą na śmierć.

Przypuszczam, że Staszek to wyjątkowy człowieka, niczym Matka Teresa, który mimo losu: np. kiedy kobieta zgwałciłaby go, następnie urodziłoby mu się niepełnosprawne dziecko a sąd nakazałby mu  24h opieką nad nim, byłby zrealizowany/ czuł się potrzebny. Zrozumcie Go! Każdy ma prawo do swego Ja.

Staszek...taki czarny humor.

Gdybym urodziła się niepełnosprawna mając zdrowy rozum, miałabym żal do rodziców, że mnie nie usunęli. Nie wyobrażam sobie bycia zależnym od kogoś.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Tu się z tobą zgodzę coś co było było dobre dla każdej strony i każda strona szanowała to przez 27 lat. Ale pis znany ze swoje nieudolności postanowił to zmienić. I wiesz czym to się skończy za kilka lat? Referendum w którym Polacy opowiedzą się nawet za aborcją na życzenie.

i tu ty tez masz racje ze moze tak byc bo mlode jest juz tak wypaczone iz jest duze prawdopodobinstwo ze tak zaglosuja bo sie wolnosc podoba.juz tu widac jak starszym lewizna w glowie pomiszala i bredza bez sensu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v