Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Sean mądrzy chyba nie są skoro drzwi pomylili. Rozumiesz? Drzwi właściwych nie umieli znaleźć choć tabliczka na nich wisi. To kto ich tam wie co oni ryzykują czego nie.

A, ze Giertych zemdlał. No cóż może ujawniły się jakieś problemy pod wpływem stresu o których nie wiedział np coś z sercem czas pokaże.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

No ba, jak coś znaleźli na niego w domu, to aż sam zemdlał jak to zobaczył.  :P

1 minutę temu, DTaras napisał:

sin - trzeba być niezłym sukinsynem aby presję całego dnia wytrzymać. Nie bądź taki fifarafa.

Dla zwykłego zjadacza chleba pewnie tak, ale nie bądź śmieszny, nie dla takiego profesjonalisty.

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

W TVPis nie  ma kryzysu  w koalicji nie ma protestujących rolników, Ardanowskiego krytykującego lewacką 5 dla zwierząt. Nie ma też prawie Covidu za to jest cały czas  Giertych który dobrze zarobił na jakiejś działce. Przez ostatnie kilka dni sędzina z telefonem a teraz co najmniej do poniedziałku będą pchać tłuszczy pod beret Giertycha. Potem pewnie znowu będzie  zła UE, LGBT, gówno w Wiśle  i inne równie ciekawe tematy. Ludowi potrzeba chleba i igrzysk - tak jest od zawsze.

W tym ciągu zdarzeń zapomniałeś o jednym elemencie. W szczujni najpierw będą próbowali wykorzystać Giertycha by obsmarować Tuska. Już dzisiaj szczuli, ze przecież Giertych zna Tuska a Tusk korzystał z jego usług.

Opublikowano

O to to to, też trzeba to sprawdzić.  :P

1 minutę temu, hubertuss napisał:

W tym ciągu zdarzeń zapomniałeś o jednym elemencie. W szczujni najpierw będą próbowali wykorzystać Giertycha by obsmarować Tuska. Już dzisiaj szczuli, ze przecież Giertych zna Tuska a Tusk korzystał z jego usług.

Opublikowano (edytowane)

@Sean Ty się śmiejesz a wielu w pisie poważnie o tym myśli, ze może da się w to jakoś Tuska wkręcić. W końcu to dyżurny wróg pisu i od lat próbują go we wszystko uwikłać. Nawet w to, ze najpierw dała potem zabrał podwyżki rządowi.

Opublikowano (edytowane)

Mały mściwy kardupel wydał rozkazy i tyle... Wie że już długo nie porzadzi bo wszystko wali się na łeb to postanowił dokonać zemsty... Na Lepera zmontowali aferę której nie było to i tu chcą wykończyć bo nie wygodny i tyle. Wygrał wiele spraw i zalazł pis-owi jak nikt inny. To bolszewia na całego i tyle.. Nic mu nie zrobią jeśli go nie zamordują 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Te mendy zmontują na rozkazy wszystko i dla nich nie liczy się człowiek i jego prawa tylko cel....a tu mamy czasy sługusów i aparatczyków jak za komuny.. 

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

@Sean Ty się śmiejesz a wielu w pisie poważnie o tym myśli, ze może da się w to jakoś Tuska wkręcić. W końcu to dyżurny wróg pisu i od lat próbują go we wszystko uwikłać. Nawet w to, ze najpierw dała potem zabrał podwyżki rządowi.

Jak można kogoś czystego uwikłać, weź mnie nie rozśmieszaj, majątki to im spadły z ciężkiej pracy.

Opublikowano

Za Stalina mówili pokaż człowieka paragraf się znajdzie. Tez umieli każdego uje..ć. Z drugiej strony ludzie pisu uwikłani w wielkie przekręty jak Bierecki czy Szumowski chodzą sobie na wolności. Ten młody od GETBECK tez chyba krzywdy nie ma to samo MIsiewicz.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Sean napisał:

Jak można kogoś czystego uwikłać, weź mnie nie rozśmieszaj, majątki to im spadły z ciężkiej pracy.

Tak samo im spadły tak jak innym politykom z każdej partii i wielu jeszcze w Polsce. Za takie hasło to byś pół Polski mógł posadzić. Bo co myślisz wszyscy mający swoje firmy tak uczciwie podatki płacą.

Ta nie ma winnych bo kasa polityczna na wzajem se krzywdy nie zrobi. Po jednej i po drugiej stronie aferzyści chodzą na wolności i się z ludzi śmieją.

Co zrobią Szumowskiemu?

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Skoro zna Tuska to pewnie ich dziadkowie poznali się w wermachcie. Wraz ze swoim oddziałem przebywali kiedyś   w Sandomierzu a jak wiedomo  tam Wisła łączy sie z Sanem. Skoro Wisła to wiadomo że Warszawa a więc czajka i Trzaskowski. Jesli chodzi o San to hmm...... pewnie chodzi o San Escobar w którym to Giertych już wtedy planował ukrycie pieniędzy które Kaczyński bedzie chciał mu zabrać.  Niestety ich niecne plany juz wtedy wynotował w swoim pamietniku Ojciec Mateusz a teraz CBA go odnalazła i cały niecny plan wyszedł na jaw

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie jestem za żadną partią dla jasności, ale złodziei w końcu trzeba zacząć karać, bo o taki kapitalizm im chodziło. 

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Kto będzie karał ludzi którzy zawlaszyli wszystko i nikt ich nie kontroluje?.. Będą sami siebie kaRac? 

Toć to komuna i bolszewia i tyle 

Opublikowano

Gówno zrobią, wszystko się wali na łeb i nie ma na nic kasy... Teraz tylko będą kraść co się da i zwala na covid a społeczeństwo poniesie wszelkie koszty... 

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Czyli jak ktoś ma za dużo według twojego mniemania to jest złodziejem?

Nie , ale trzeba się temu przyjrzeć, bo ludzie obracają takimi majątkami, że nawet ci się w główce nie śniło, pytam skąd?

Opublikowano (edytowane)

I kto ma się przyglądnąć? Ci co wykonują rozkazy pomylonego kardupla? 

Chłop musi dostać po d*pie żeby zrozumieć że jest głupi i tyle.. 😋

Edytowane przez ogarek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v