Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no i generały przywieźli do Kocka covida podobno. narazie tylko poczta pantoflowa, ale może być ciekawie. 

Opublikowano
22 minuty temu, pafnucy napisał:

bezmyślna ustawa kaczora też może doprowadzić kogoś do śmierci. 

W jaki sposób  ???

Opublikowano (edytowane)

sprzęt wojskowy tylko z chłopakiem oglądałem. no ale taki generał z potwierdzonym później  covidem był na spotkaniu z dyrekor podstawówki i ona już kwarantanna...

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Niestety takie sytuacje są wpisane w tego rodzaju protesty... U nas poinformowali dokładnie gdzie i kiedy będzie protest a nawet powywieszali bannery na dojazdach 10 km przed miejscem akcji.

Czy karetka powinna zostać przepuszczona? Dawaj dane z sytuacji. Droga wszak mogła być tak zapierdzielona, iż nie było gdzie zjechać.

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, pafnucy napisał:

sprzęt wojskowy tylko z chłopakiem oglądałem.

:ph34r::ph34r::ph34r:

Opublikowano (edytowane)

No  przecie  nie  z biedroniem

121006586_3427821507240258_3680645343801

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
58 minut temu, Denwer napisał:

Typowa  bolszewicka  logika    dawniej  byli   źli  panowie  który  trzeba  było okradać.  A  teraz  system  podatkowy   wedle  nowych bolszewików  trzeba  okradać  bo  za dużo  biorą.    Każdy  złodziej  tłumaczy  swoje  złodziejstwo  w taki  sam  sposób  jak  ty. 

W takim razie kazdy normalny człowiek jest według PISowskiej wykładni bolszewikiem bo chce płacić jak najmniej by jak najwiecej jemu zostało.  Z tego miejsca chciałbym wyrazić swój podziw dla socjotechniki propagandy PISowskiej która wmówiła lewicowym gamoniom ze płacenie coraz więcej państwu jest patriotyczne , słuszne i dobre bo ojczyzna rośnie w siłę a ludziom żyje sie dostatnio.  

Nazwałeś mnie złodziejem?

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Zwrot  akcyzy  to  za czasów  PiS   był  także  jaki  tu sukces  leppera   skoro  był  wtedy  w koalicji  nie  rządził  samodzielnie 

Skoro tak piszesz to nie znasz postulatów Leppera z którymi szedł od początku swojej aktywności politycznej

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Niestety takie sytuacje są wpisane w tego rodzaju protesty... U nas poinformowali dokładnie gdzie i kiedy będzie protest a nawet powywieszali bannery na dojazdach 10 km przed miejscem akcji.

Czy karetka powinna zostać przepuszczona? Dawaj dane z sytuacji. Droga wszak mogła być tak zapierdzielona, iż nie było gdzie zjechać.

Bzdura wielka karetka to rzecz święta i nikt nie ma prawa blokować karetce drogi co do blokady dróg bo protesty to najgłupszy sposób jaki może być .

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

No  przecie  nie  z biedroniem

121006586_3427821507240258_3680645343801

Nie trzeba jechać za granice by wstydzić się naszych rodaków. W kraju też potrafią odstawiać niezłą manianę. Proletariat dostał forsę z socjalu to ich stać. Szkoda tylko, że w kwestiach kultury i dobrego wychowania nie zrobili takiego postępu. No ale tego pis im nie da. Wielu jeżdżących gdzieś na wczasy nawet w PL zauważyło ten problem. Za granica jest to samo. Polak skąpy wszystko zje i wypije bo all inclusive. Ale napiwku to już nie łaska Nie pojedzie na wycieczkę po okolicy nie kupi pamiątek tylko przy basenie będzie leżał bo to za darmo. Nie jest tajemnicą, ze wiele hoteli w miejscach turystycznych oferuje np dla Niemca tańsze wczasy z tym samym poziomem co dla Polaka.

Druga strona medalu to nasza emigracja zarobkowa i nie tylko zarobkowa. Wielu sumiennie pracuje. Ale jest też wielu, którym praca nie w głowie. Za to piją rozrabiają i kradną. Więc nie dziwota, ze wielu ludzi z Polski się za nich wstydzi.

A twoja propaganda jak zwykle manipuluje słowami. Ci wymienieni wyżej ludzie nie wstydzą się Polski jako kraju. Tylko współobywateli, którzy robią wstyd za granicą.

Opublikowano

Nie bzdura gdyż gdyby się po wypadku co zastawiło w poprzek lub jechałby kombajn to sytuacja byłaby taka sama. Zauważ, że karetka utknęła w jadącym korku. Korek mógł zrobić korytarz i albo karetka nie była na bombach albo kierowcy ją olali. Mógłbyś forsować swoją teorię pod warunkiem gdyby owa karetka ominęła wszystkich a mister rolnik rzuciłby był jeszcze bronami pod koła.

Opublikowano
31 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Zwykłe  durnie   żeby  karetkę  blokować 

13 minut temu, hubertuss napisał:

Tylko współobywateli, którzy robią wstyd za granicą.

Masz na myśli  

Komorowskiego  (szoguna)

Kwaśniewskiego  ( Filipiny)

Kopaczową

Opublikowano (edytowane)

Żeby to było tylko tyle co zrobiła ta trójka to byli byśmy cenieni i szanowani. Co zrobiła Kopaczowa?

PS dajcie już spokój z ta karetką. Gdyby to był strajk przeciwko po to byście pierwsi krzyczeli, ze wina karetki. Ja wasze zaprzaństwo znam. A jak strajk przeciwko pisowi to rolnik zły.

@Denwer a napisz może jak to z meleksem było? A może coś o hiszpańskich wakacjach posłów pisu i ich zon? Co oni tam odstawiali? Innych polityków pis już nie chce mi się przypominać czy szukać. Ty jesteś po prostu cyniczny. Wymieniasz jedynych celowo zapominasz o drugich. tak jak z ta karetką. Wina rolników twojej ocenie jest uzależniona od tego przeciwko koku protestują.

A kogo Niemcy w samolocie bili?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Ten film to klasyczny przykład kretyństwa kierowców. Sądzą po próbach zjeżdżania to karetka miała sygnały włączone. inaczej nikt by nie próbował jej zjeżdżać na pobocze.

Wszystko pięknie tylko jedno ale. To nie sztuka wcisnąć hamulec i zjechać do prawej, tylko zjechać w takim miejscu aby po zatrzymaniu karetka mogła swobodnie mnie ominąć. Czasem zamiast natychmiast stawać ładuję gaz w podłogę i zatrzymuję się ciut dalej, czasem kiedy gościu przede mną spanikuje z takim manewrem omijam go i zatrzymuję się przed nim. najlepiej to widać po ciężarówkach na filmie. Niewielu zatrzymuje się na mijanego a mistrzowie zatrzymują się na swojej wysokości. Co ma wtedy zrobić kierowca karetki kiedy miejsca i tak jest za mało?

Droga z Ząbkowic do Wrocławia do łatwych nie należy. jak lecą na Kudowę to najpierw ze trzy zdrowaśki i prośba o nie spotkanie kretyna z naprzeciwka.

Opublikowano
15 minut temu, hubertuss napisał:

A kogo Niemcy w samolocie bili?

Niedoszłego  Premiera  Platformy  Obywatelskiej  :D  :D  :D  

Opublikowano (edytowane)

On już chyba nie był posłem po nawet. Za to żona jak najbardziej posłanką pis wtedy była. Czyli można podsumowując były polityk po plus aktualna wtedy polityk pis. 

@Denwer napisz coś o meleksach. Patrząc na zdjęcia to musiało być tam grubo. Jak to Karski mówi niezły jubel był. Przy tym co europosłowie pis tam odstawili to Kwach i Komorowski to jak aniołki. A może coś napiszesz o hiszpańskiej wycieczce? Bo tam tez chyba niezła imprezka była. Jak zawsze we wszystkim złym politycy pisu potrafią przebić inne opcje. Swego czasu rozwodników w pis tez było najwięcej.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

On już chyba nie był posłem po nawet

Posłem  nie  był  ale  ich kandydatem  na Premiera  w 2005  roku  już  tak 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v