Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Denwer chyba to że w Internecie jesteś anonimowy to bredzisz takie farmazony. Na rolniczym spotkaniu lub proteście raczej byś się nie odważył. 

Opublikowano (edytowane)

W obydwu przypadkach ( wpisy Pana Wojciechowskiego)  wniosek jest jeden. Uprawianie boksu nigdy nie kończy się brakiem skutków ubocznych. Łeb regularnie okładany jednak szwankuje, nawet po latach. 
Uznaniowość, albo limitowanie uboju rytualnego to jest k**estwo pierwszej wody. Zakazujemy całkiem, albo dopuszczamy całkiem, To jedyne rozwiązania. 

Sprawa druga z powrotem na rynek europejski. To tu typowa nieznajomość zagadnienia, Nawet komentować szkoda.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
4 minuty temu, szmergiel napisał:

zakazac tego k**estwa rytualnego   w calej europie i koniec

Zakazać handlu używanymi traktorami i to w całej Europie

1 minutę temu, HF86 napisał:

Denwer chyba to że w Internecie jesteś anonimowy to bredzisz takie farmazony. Na rolniczym spotkaniu lub proteście raczej byś się nie odważył. 

Nie jest anonimowy i on o tym wie

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, soltys48 napisał:

Zakazać handlu używanymi traktorami i to w całej Europie

wyjebane na to mam.mam glowe i moge robic co innego,zreszta juz bede zaczynal za niedlugo.

ps. wiem ze to taka pyskowka jak w piaskownicy ale zrozum czlowieku ze sa ludzie ktorzy sa przeciwnikami takiego uboju z powodow humanitarnych i wlasnych przekonan i maja gdziej aspekty finansowe.ja juz wiele razy pisalem ze jestem przeciwnikiem tego typu ubojowi wogule ,nie tylko w polsce ale wszedzie i mam do tego prawo tak jak ogromna czesc spoleczenstwa swiatowego ktora tego typu dzikiego zachowania nie popiera. sprobuj to zrozumiec soltys

https://www.newsweek.pl/polska/uboj-rytualny-poparcie-spoleczne-newsweekpl/lwsvj2e

Edytowane przez szmergiel
  • Haha 1
Opublikowano

A od kiedy to zwierzęta mają cechy człowieka?

Ubuj humanitarny ?

Jak czytam takie coś to nie wiem czy się z tego śmiać czy płakać. 

Społeczeństwo popiera zakaz dopóki nie zgłodnieje bo wtedy myśli się czym innym a nie głową. 

Opublikowano (edytowane)

ty nawet nie rozumiesz co napisalem a probujesz cos odpisac czlowieku.nie osmieszaj sie. i nie pisz bredni o tym ze spoleczenswo zglodnieje skoro nadprodukcja wszystkiego.czlowieku zastanow sie co piszesz.

ps.wyjdz poza swoje podworko i porozmawiaj z ludzmi to zobacztysz ile osbo popiera uboj rytualny a ile nie i wtedy sie wypowiedz

https://krytykapolityczna.pl/kraj/naukowcy-uboj-rytualny-jest-dzis-nie-do-obrony/

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano

Najgorsze to uprawnienia dla aktywistów. A reszta to ciężki temat. Jak chcą zamknąć norki to 10 lat wygaszania no i odszkodowania. Ubój religijny to już naruszanie praw religijnych, jak nie u nas to za granicą zabiją. A wtedy biedne zwierzęta będą cierpiały jeszcze więcej. Setki kilometrów bez wody i jedzenia. Jak taki byk usiądzie to za chwile drugi może go zadeptać.  

Opublikowano
21 minut temu, HF86 napisał:

Jakie  farmazony   możesz wymienić  ??

19 minut temu, soltys48 napisał:

Jestem  twoje  śledztwo  i  kozulka  było jak kulą  w  płot   :D  :D  :D  

Opublikowano

@szmergielWiesz kto naprawdę popiera zakaz uboju rytualnego ?

Takie miastowe *ipy i rurkowce co zwierzę widziało tylko w necie bo na żywo to zaraz by uciekały gdzie piepsz rośnie bo to bestie ich gonią. 🤣

Opublikowano

Co ty myślisz w swojej małej głowie. Fermy norek będą na Ukrainie a tam nie przejmują się niczym. Trzeba podnosić standardy. Jednak zmiany muszą być albo w całej UE albo na świecie. 

Denver ma krew na rękach. 

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

@szmergielWiesz kto naprawdę popiera zakaz uboju rytualnego ?

Takie miastowe *ipy i rurkowce co zwierzę widziało tylko w necie bo na żywo to zaraz by uciekały gdzie piepsz rośnie bo to bestie ich gonią. 🤣

za glupi jestes zeby cokolwiek zrozumiec.twoj swiat konczy sia na chlewie i tyle. mozgownica nie pojmuje ze wiekszosc jak ma do wyboru uboj z ogluszaniem i bez to wybiera z ogluszaniem i  nie potrafisz tego zaakceptowac bo masz jakas blokade w glowie i tyle.

Opublikowano (edytowane)

Jest za tym aby zwierzęta cierpiały jeszcze więcej. 

A aktywiści jakby co sprzedają krowy,byki za rzęźnie i zarabiają kasę. 

Bo taki aktywista nie umie doić krowy ani nie ma sprzętu do tego. Może próbowali byka doić 🤣

Edytowane przez leszek1000
Opublikowano
8 minut temu, szmergiel napisał:

ps.wyjdz poza swoje podworko i porozmawiaj z ludzmi to zobacztysz ile osbo popiera uboj rytualny a ile nie i wtedy sie wypowiedz

Zawsze przecież łatwiej zakazać uboju rytualnego, niż przyjąć uciekających przed wyrżnięciem ludzi. :lol: Zaraz wyjdzie że więcej ludzi popiera zakaz uboju niż przyjęcie innych osobników swojego gatunku.

Opublikowano
2 minuty temu, szmergiel napisał:

za glupi jestes zeby cokolwiek zrozumiec.twoj swiat konczy sia na chlewie i tyle. mozgownica nie pojmuje ze wiekszosc jak ma do wyboru uboj z ogluszaniem i bez to wybiera z ogluszaniem i  nie potrafisz tego zaakceptowac bo masz jakas blokade w glowie i tyle.

Ta ale napewno nie jestem miękka *c*pa. 

Posłuchaj całości. 

Opublikowano

szmergiel szanuje twoje zdanie. Musisz zrozumieć że zakaz uboju musi być w całej UE. Oraz sprzedać żywego inwentarza poza UE zakazana. Bo tak to nic się nie zmieni. 

Trzeba pamiętaj jak Ukrainie zabijali naszych. Zrobili rzeź, rozrywali ludzi, przecinali żywcem brzuch z kobietą w ciąży. To co dopiero takie zwierzę. Tam wszystkie fermy powstaną. 

Opublikowano
4 minuty temu, leszek1000 napisał:

Jest za tym aby zwierzęta cierpiały jeszcze więcej. 

A aktywiści jakby co sprzedają krowy,byki za rzęśnie i zarabiają kasę. 

Bo taki aktywista nie umie doić krowy ani nie ma sprzętu do tego. Może próbowali byka doić 🤣

Tu jest pokazanie jak aktywiści dbają o zwierzęta. 

Opublikowano

wlasnie o to mi chodzi.pisze juz iles razy ze jestem za calkowitym zakazem tego ale niestety tu na forum do niektorych co nic  nie mysla nic nie dociera i nic nie rozumieja.

napisze jeszcze raz ostani.Tak jak wiekszosc spoleczenstwa jestem za calkowitym zakazem tego kurwstwa wszedzie  i tyle.koniec

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v