Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, jacus napisał:

przeciez te ponad 1,3 miliona rolnikow ktorzy biora doplaty gdzies musi mieszkac 😛,   gdzie masz takie wsie ?? na zadupiu 4 chalupy na krzyz, bo z 3 sie nie zrobii.....

prawda jest brutalna prezes was wsiowe pis-uary wyruchal w dupe bez wazeliny- ma w tym w koncu wieloletnie doswiadczenie😂

Pocieszające jest to że Ty nie głosował a też będziesz wyruchany 🤣🤣🤣

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Żaden rząd nic nie może wprowadzić w kraju sam od siebie tylko z nakazu lub z rozporządzenia Unii NADCHODZI ZIELONY ŁAD W UNII za rok będzie jeszcze gorzej .

dobrze się czujesz? może zlikwidować tych darmozjadów skoro to i tak zarządzenie z Brukseli przychodzą?

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Czy wy próbujecie udowodnić że to wieś głosowała na PIS a rolnicy już nie?

Cześć rolników też, ale na wsi prawdziwych farmerow którzy tylko z tego żyją jest po jednym dwóch na wiosce, przynajmniej tak jest w centralnej Polsce 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Pocieszające jest to że Ty nie głosował a tyż będziesz wyruchany 🤣🤣🤣

bydla nie mam, pies ma kojec,

tylko z kukurydza moze byc problem -bo zakaz uboju rytualnego bedzie dotyczyl takze kurczakow a sprzedaje do paszarni, ale cena jeszcze nie znana .

wiec jestem wyruchany tak tylko czesciowo 😂, za to wy macie full wypas az  wam gardlem wyjdzie🙃

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Co unijne to unijne ale piatka Kaczyńskiego dla zwierząt to jak nazwa wskazuje wymysł małego lewaka.

Tak to 5 małego Kaczyńskiego dar dla Polskiego rolnictwa by tylko mógł dostać kasę z Unii nic nie obciętą za praworządność coś w tym jest i Unia nic nie mówi i  milczy jak u nas to wprowadzają nie ma zastrzeżeń .

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Ulman napisał:

Teraz nie ma winnych . Miasta na PIS nie głosowały wieś nie rolnicy nie , więc kto do cholery?

no mówię że ja!

Galan Synu. zastanów się nad sobą.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Tak to 5 małego Kaczyńskiego dar dla Polskiego rolnictwa by tylko mógł dostać kasę z Unii nic nie obciętą za praworządność coś w tym jest i Unia nic nie mówi i  milczy jak u nas to wprowadzają nie ma zastrzeżeń .

Umiesz uzasadnić i wykazać że to naciski unii a nie głupota Jarusia czy tylko tak to sobie tłumaczysz by się nie czuć wydymanym?

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

no mówię że ja!

Galan Synu. zastanów się nad sobą.

Dobrze Tatusiu ale nic nie dzieje się tak sobie tylko coś jest na rzeczy to gdzie  jest Unia czemu milczy na 5 Kaczyńskiego za rok będzie gorzej jak wprowadzą wszystkie restrykcje .

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Umiesz uzasadnić i wykazać że to naciski unii a nie głupota Jarusia czy tylko tak to sobie tłumaczysz by się nie czuć wydymanym?

Wiem że za tym stoi  Unia a Jaruś to dobry strateg wybrała kasę nie rolników .

Opublikowano

Dobrze Tatusiu ale nic nie dzieje się tak sobie tylko coś jest na rzeczy to gdzie  jest Unia czemu milczy na 5 Kaczyńskiego za rok będzie gorzej jak wprowadzą wszystkie restrykcje .

a co mają gadać? to pięknie się wplata w światowy trend. jeszcze tylko pedałom kaczorek każe śluby brać i medal mu dadzą.

Opublikowano

To że narusza się równe traktowanie rolników w Unii .

Przecież w innych krajach UE nadal są hodowle i ubój rytualny wiec nie wiem o czym piszesz.

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

bydla nie mam, pies ma kojec,

Ty się tak nie ciesz, bo po pieska przyjdzie pani Jadzia z Danusią. Azorka zabiorą pod pretekstem złego traktowania, a za pół roku pieska zwrócą i dodatkowo dorzucą rachunek za opiekę, na skromne 30tysięcy złotych, a Ty płacz i płać.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v