Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mirro napisał:

Akurat to co napisałeś to chyba bardziej o samym NFZ i paszportach biometrycznych.😂 Albo raczej chipowaniu kotów przez gminę.🤣

Przeczytaj dalszą część co edytowalem to przestaniesz się śmiać. Paszport to wstęp jak i te maseczki 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
4 minuty temu, tomaszmab napisał:

Przeczytaj dalszą część co edytowalem to przestaniesz się śmiać

Mnie tam nie do śmiechu. Kiedyś dane mi było poznać Apokalipsę wg Św Jana. Przez te parę lat dane mi było zobaczyć bestialstwo na poziomie apokaliptycznym.

Ale obecnie, to raczej skupiłbym się na tym.

https://forsal.pl/artykuly/1483314,wiekszosc-ofiar-pandemii-nie-umrze-z-powodu-koronawirusa-kryzys-glod.html

Albo ten zjebany rząd w końcu zajmie się tym na poważnie, albo wykończymy się samym strachem przed COVID.

Opublikowano

2 dni temu bodajże kolejny chyba już trzeci wybuch w Libanie, czytałam jeden z kilku artykułów o ich trudnej sytuacji https://oko.press/przeklety-los-libanu-wojna-korupcja-wybuch-czy-kluczowy-kraj-dla-bliskiego-wschodu-to-przetrwa/ Prosty przykład: statki transportujące paliwo do elektrowni są przejmowane przez należących do jednej z grup polityków, którzy mają władzę w danym regionie, a surowiec jest dystrybuowany między swoich, którzy na nim zarabiają. Wszystko jest przedmiotem sekciarskich rozgrywek, a publiczne dobra są rozprzedawane.

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, tomaszmab napisał:

9 I sprawia, że wszyscy: 
mali i wielcy, 
bogaci i biedni, 
wolni i niewolnicy 
otrzymują znamię na prawą rękę lub na czoło 
17 i że nikt nie może kupić ni sprzedać, 
kto nie ma znamienia - 
imienia Bestii 
lub liczby jej imienia. 

Rządzący wspomagają się religią  więc Biblia ich drogowskazem.Tłumacząc ten archaiczny język na współczesny Bestią może być np. urząd skarbowy, korporacje farmaceutyczne można popłynąć dowolnie.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

Yva, ale niektórzy dalej czekają na kosmitów, kiedy wykończą nas takie oszołomy jak Pan Kaczyński, Pan Morawiecki + Marszałek Terlecki.

6 minut temu, Ywa napisał:

.Tłumacząc ten archaiczny język na współczesny Bestią może być np. urząd skarbowy, korporacje farmaceutyczne można popłynąć dowolnie.

Za każdą z tych Bestii stoi człowiek i jego wola, wolna wola oraz jakieś mniej lub bardziej ułomne prawo stworzone przez kolejnych mniej lub bardziej ułomnych ludzi. Człowiek więc jest Bestią, bo nic nie jest w stanie przewyższyć jego kretyńskich pomysłów. 

Opublikowano

Ło kurnnna, wąż owinięty na lasce to szatański znak 😁😁😁 Było w tej biblii co to za wąż? Stary symbol podobnie jak symbol czerwonego krzyża, który niewiele ma wspólnego z tym o czym piszesz. Apokalipsa była na owe czasy Rzymskie opowiedziana i tak ją umieść, że historia kołem popyla to wiesz...

Hyhy korporacje farmaceutyczne 😁 Nie idźcie tą drogą bo skończycie jak owi co im każde niepowodzenie wyjaśnia teoria spiskowa.

Jeżeli zaś chodzi o sytuację w Libanie i mechanizm opisany przez Ywę to poco szukać daleko? Na Węgrzech to działa i nasi coś upaństwawiają, repolonizują, szykują inwestycje...

Opublikowano

ale faktycznie czerwonego krzyża niemal na karetkach nie widać. 

Opublikowano (edytowane)

To Bestią można nazwać Kościół? Nienawiść/pogardę można odnaleźć w jego przekazie do drugiego człowieka również.

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Hyhy korporacje farmaceutyczne 😁 Nie idźcie tą drogą bo skończycie jak owi co im każde niepowodzenie wyjaśnia teoria spiskowa.

Tu też obrót dużego pieniądza występuje.

Dla dużej rzeszy Bestią jest PO/KO a innych Pis więc każdy jakąś tam w sobie pielęgnuje.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
tomaszmab napisał:

3 minuty temu, mirro napisał: Akurat to co napisałeś to chyba bardziej o samym NFZ i paszportach biometrycznych.😂 Albo raczej chipowaniu kotów przez gminę.🤣 Przeczytaj dalszą część co edytowalem to przestaniesz się śmiać. Paszport to wstęp jak i te maseczki

O to to. Zgadzam się w 100 procentach teraz w wielkich instytucjach nie ma nic dobrego

Nie o ten post mi chodziło. Jak kasować posty z aplikacji

Opublikowano
5 godzin temu, DTaras napisał:

jarecki - nie do końca. Spadkobierca z ustawy ma większe prawa niż z testamentu...

i tak i nie zależy jak zapiszesz , jak masz dzieci itp . jest wiele kluczków prawnych które dają przywileje nie obdarowanym , ale tak samo jest w związku formalnie zawartym zwiąkiem są zachówki , dochółwki .............    akurat jest sprawa jakiejś aktorki co umarła a ,, majątek '' zapisała opiekunce coś w ubiegłym roku było i nie chodzi o willas .

Opublikowano

Takie sprawy to zawsze gnój. Niema - jak zapiszesz. Tylko transakcja zmniejsza schedę i do takich należy umowa dożywocia. Ale gdy zechcesz dzielić podług swojej woli to już może być jazda...

Opublikowano

prezes powraca do rzadu po prawie 13 latach przerwy-znaczy koniec zjdnoczonej kurwicy bliski, dojna zmiana niedlugo zoostanie oderwana od koryta ,kwik rodzin,pociotkow i znajomych rycerzy rad nadzorczych i spolek skarbu panstwa, bedzie slyszalny bardziej niz zarzynanych norek i bydla....................................

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

prezes powraca do rzadu po prawie 13 latach przerwy-znaczy koniec zjdnoczonej kurwicy bliski, dojna zmiana niedlugo zoostanie oderwana od koryta ,kwik rodzin,pociotkow i znajomych rycerzy rad nadzorczych i spolek skarbu panstwa, bedzie slyszalny bardziej niz zarzynanych norek i bydla....................................

przed śmiercią ludzie zdrowieją na trochę podobno...

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

W takim przypadku Suworow proponował serię z Pepeszy, celem rozluźnienia tłoku przy korycie,😂

Opublikowano

Denwer - odczekałeś chwilę i powtarzasz temat? Po pierwsze to nie jest flaga naszego kraju. Po drugie: gdzie tu profanacja? No chyba, że chcesz aby ktoś zaczął produkować biało-czerwony papier toaletowy to rób tak dalej.

Opublikowano

Symbol. Gdzie jest sprofanowany? Przepraszam łysy członek paradujący z godłem stylizowanym na uj wie co, dodatkowo ozdobiony w złodziejski sposów biało-czerwoną opaską na ramieniu, rzygający pod żywopłotem to co on jest?

Opublikowano

ten rzygający to bym wiedział, ale opaska się nie zgadza, to nie wiem.

Opublikowano

@Denwer jak zwykle wrzuca śmieciową propagandę. Sprawa z przed paru dni a on tego kotleta odgrzewa. @Denwer ten co to wyświetlił ma gdzieś,. ze ty się nie zgadzasz. Poza tym gdyby nie twój prezydent a potem Ziobro tej spirali nakręcania sporu o lgbt by nie było. To pis Duda w kampanii wywołał tą nagonkę na lgbt i pis teraz zbiera żniwo. Tak się was nakręca i programuje. Najpierw wasi wodzowie atakują jakąś grupę. Potem ta grupa odpowiada na atak a wy się nakręcacie, że to oni tj ta grupa was atakują. I tak żyjecie w atmosferze oblężenia która kreują wam wasi wodzowie. I żyjecie w przekonaniu, ze tylko ci wodzowie was przed tym oblężeniem uratują. Tak wygląda programowanie waszych umysłów.

Opublikowano

Znaczy... Brak jest głosu z tego środowiska, iż używanie symboli ogólnych wypłaszcza temat bo to nie sprawka wszystkich Polaków a i oni także Polakami są. Tego mi brakuje aby ktoś temat przyhamował zanim nabierze nieobliczalnego rozpędu. Niech tam, użyli bandery, w zasadzie wirtualnej. Byle nie przeholować..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v