Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przynajmniej mam swoje poglądy i sie ich nie wstydze i nie dopasowuje do partii i przekazu TVPis. 

Masz jakis pomysł  czym zasypać dziurę gdy stracimy rynki zewnętrzne? Może kazdy jak małorolny chłopek ma sobie byki ubijać i sprzedawać?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ulman napisał:

Przynajmniej mam swoje poglądy i sie ich nie wstydze i nie dopasowuje do partii i przekazu TVPis

Ty nie  masz żadnych  poglądów   jesteś  zwykłym zgorzkniałym  starym  kawalerem  co  tylko  widzi  zły  pis  i zły  pis   gdyby  twoje  posty podsumować  to  będzie  tego  z kilka  jak nie kilkadziesiąt  tyś  PiS  pisowcy  itd   niema  tu  większego  maniaka   i  tak  od  lat  tu  trwasz  w tej manii  od  lat  nieprzerwanie 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

PiS wprowadził taka możliwość że możesz sam zawieść byka do ubojni i potem sam sprzedać to mięso  i ty zarobisz na tym  miesie nie ubojnia.  

Do roboty a nie tylko narzekać lenie śmierdzące.

Ty na głowę upadłeś? Czy ty rozumiesz te bzdury, które tu wypisujesz? Jak zawieźć byka do ubojni i mięso sprzedać? Gdzie? Na targ wieźć? A jak ktoś ma setki czy dziesiątki zwierząt gdzie przechować mięso zanim transport przyjedzie? A może lepiej samemu je ubić po co ubojnia. Zakaz uboju rytualnego to duży cios dla branży wartej ponoć 6 mld zł rocznie. To nie tylko hodowcy byków to także hodowcy zbóż, wytwórcy pasz i koncentratów itd. Pis w końcu pokazał jaki jest dla wsi.

Opublikowano (edytowane)

Ty masz tematy szamba złego Tuska i opozycji  ja pisze o lewakach z PISu. W ilości memów z centrali jesteś nie do pobicia. Teraz też zaciekle bronisz debilizmu bo taka jest linia partii.

@hubertuss Marecek mysli kategoriami małorolnego chłopka mądrali co wie lepiej. Sam se byki wyhoduje wyeksporuje znajdzie nowe rynki i nie bendzie żaden zły kapitalistyczny pośrednik na nim zarabiał

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Tak tak zawiezie do ubojni byka do ubicia a potem mięso w bagażnik i hajda do Izraela czy na bliski wschód. Będzie im wmawia, że rytualnie sam ubił. Widać, ze ten człowiek to pisowski trol nie wiem czy mający coś wspólnego z rolnictwem. Wiadomo, ze zakaz uboju rytualnego bydła na eksport uderzy w rolnika nie tylko hodowcę tych zwierząt. Ale także w hodowcę zbóż. On tego nie wie i nie rozumie. Powtarza tylko pisowską propagandę.

To tak jak ze świniami. Wytwórnia pasz w moim mieście jak mawia Trzaskowski kupowała żyto. Teraz już nie kupuje bo jak powiedział właściciel nie ma świń to nikt nie chce paszy na życie. Ale trol tego nie zrozumie. Bo on ma bezwiednie tu tylko klepać psiowską propagandę sukcesu. Aż dziw bierze, ze w szczujni nie mówią, że to Tusk kazał z Brukseli.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Z drugiej strony dobrze rolnicy wybrali pis to teraz mają nagrodę. Kara dla naiwnych musi być. Szkoda tylko, ze ci mądrzejsi ucierpieli. Górnicy, rolnicy to grupy, które omamił pis. A po wyborach dał kopa w d. Za Tuska górnicy już demolowali by Warszawę a teraz siedzą cichutko jak myszki pod miotłą. Bo szefowie związków to partyjna przybudówka pis. A Szeregowy górnik to jest tylko od płacenia składek i demolowania miasta gdy rządzą przeciwni. Jak rządzi pis to ma siedzieć cicho nawet jak go zwalniają i zamykają kopalnie. To samo będzie z rolnikiem.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Kallina86 napisał:

Ponarzekamy, podrzemy się między sobą i do następnych wyborów zapomnimy... 

nie wiem jak inni bo ja na pewno nie zapomnę

3 godziny temu, Kallina86 napisał:

Ponarzekamy, podrzemy się między sobą i do następnych wyborów zapomnimy... 

nie wiem jak inni bo ja na pewno nie zapomnę

Opublikowano

No pewnie w szczujni będą mówić, ze po złe a pis dobry. Jak ich znam powiedzą, ze ten zakaz uboju Tusk wprowadził w Brukseli. Dadzą przed wyborami nowy zasiłek. Nawet jak za niego po wyborach każą zapłacić i ludzie będą głosować. No chyba, ze wybory będą za miesiąc. To może i mniej ludzi zapomni a i nowego zasiłku nie ma za co dać bo budżet w ruinie. 200 mld długu jest.

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Wystarczy zobaczyć jaką socjal patologie wytworzył w USA Niemczech, Francji .czy Belgii.

w pewnym sensie masz rację ,bo gdy nie było socjalu to patologia w ,,naturalny" sposób wymarła z głodu ,chorób lub zamarzła pod mostem w zimie

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, galan99 napisał:

Unia wygrała gospodarka Polski pada będziemy mieli tanie zboże a drogo w sklepach czy nie jest wspaniale dla zachodniego kapitału tak zachodni kapitał nakarmi .

No proszę nawet szczujni nie trzeba. Kaczyński wymyślił ustawę, kazał posłom za nią glosować pod groźba kar a wyborca pisu tłumaczy to sobie, że Unia kazała. To tak jak z tymi podwyżkami nie dawnymi co to najpierw Tusk kazał dać rządowi i sejmowi a potem zabrał.

@Ulman masz rację jak ktoś nie korzysta a tylko go doją to musi być z nim nie w porządku coś.

Co do socjalu to nie oszukujmy się to on ściąga do Europy tych ludzi z Afryki. Bo u nich pewnie się mówi, ze w Europie dają forse i mieszkania za darmo jak ktoś nie ma gdzie mieszkać i ci biedni ludzie tu jadą. Zwolennicy pisu podnieście jeszcze 500 plus do np 2000 plus na dziecko i zobaczycie co się będzie  u nas działo.

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, hubertuss napisał:

Dadzą ci jakiś nowy 500 plus i będziesz zadowolony.

na pewno dadzą🤬,jak już to zabiorą,a jak by dali to także i tobie tylko ty nie będziesz zadowolony

29 minut temu, Ulman napisał:

tak na PIS zagłosujesz bo przecież nie ma alternatywy

i znów masz rację

Opublikowano

To ma wypaczone lewicowe poglądy. 95% ludzi których znam prowadza biznes rozwijają się i żyją na dobrym poziomie uważa że działania PISu  hamują biznes by wykarmić socjalny elektorat

Opublikowano

@witejusWiesz mnie do głosowania na pis za to, że mi coś dadzą nie namówisz. Bo ja wiem, ze jak dadzą to zabiorą. Ja rozumiem, ze forsa na 500 plus nie leci z nieba i to do głosowania na pis mnie nie przekona. Ale wielu jak widać przekonało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v