Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, mirro napisał:

A to co? Niemcy stawiali na edukację podbijanych Narodów i planowali masową naukę języka?

dobrze się czujesz?

Opublikowano

A nie widzisz jakiegoś błędu w tym wpisie ? Przecież ani Ty, ani ja nie słuchalibyśmy rozpoczęcia roku szkolnego w żadnym języku. Eksterminacja była tylko kwestią czasu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Trafiłeś do  choroszczy  za pisanie bajek. Chyba większość bajkopisarzy ma coś z głową. Zdrowia życzę 🙋

Od razu widać żeś obeznany z tematem. Ciekawe czemu? 

Kiedy PIS załatwi te reparacje od Niemiec? 

Opublikowano

A oto przemówił Pan Prezydent.

https://wiadomosci.wp.pl/81-rocznica-wybuchu-ii-wojny-swiatowej-andrzej-duda-na-westerplatte-6549219638917760a

"Archeolodzy mówili mi, że miejsce, w którym odnaleźli szczątki naszych żołnierzy było zachwaszczone i zaśmiecone. Wierzę, że dzięki troskliwości ekipy Muzeum II Wojny Światowej, to miejsce będzie nie tylko godne, ale też piękne i odwiedzane przez młodzież - podkreślił prezydent podczas swojego przemówienia na Westerplatte."

Panie Prezydencie, tak wygląda wiele miejsc spoczynku tych co polegli za Polskę. Ale zamiast zająć się nimi, woleliście stawiać iglice i gadające ławeczki. 

Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał:

Od razu widać żeś obeznany z tematem. Ciekawe czemu? 

Kiedy PIS załatwi te reparacje od Niemiec? 

Jak   Korwin Mikke  zniszczy  UE 

1 godzinę temu, mirro napisał:

A to co? Niemcy stawiali na edukację podbijanych Narodów i planowali masową naukę języka?

Raczej  wszystkich  Niemcy  by  nie  wymordowali 

images?q=tbn:ANd9GcS9TeMfQKE53PSncuMQ88o

Opublikowano (edytowane)

@mirro teraz jest moda na Westerplatte bo władza walczy z Gdańskiem i ogólnie samorządami. A to jest jakiś oręż. Wcześniej pis wykorzystywał w doraźnej polityce wszelkie pomniki. Do Smoleńska i gdzie kolwiek w kampanii wyborczej na wyścigi jeździli kwiaty składać. Po wypadku pies z kulawą nogą tam nie zajrzy jeśli chodzi o najważniejszych oficjeli.

@Ulman jak  to czemu. Bo oni robią propagandę na zasadzie głupki głupkom na własnym poziomie. Tak aby jedni potrafili zrobić a drudzy zrozumieć.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

To czemu was władza traktuje jak głupków i wmawia że dostaniemy?

Może tobie wmawia bo mi nie 

Opublikowano

Nawet jeśli w końcu wysmarują jakiś raport. To nikt nie złoży oficjalnie pozwu do państwa niemieckiego czy przeciwko państwu niemieckiemu. To jest robione tylko i wyłącznie na użytek propagandy.

Opublikowano

Jak piszą rzeczy niewygodne to zawsze albo nie czytasz albo to kłamstwo. Typowe dla sekty

@hubertuss socjalny elektorat PIS jest z założenia roszczeniowy i ma wyćwiczoną nienawiść do Niemiec więc temat darmowej kasy "bo im się należy" od odwiecznego wroga łykają jak indor kluchy

Opublikowano

No pewnie socjalistyczny rząd pisu obiecuje tym naiwnym biedakom, że forsę na ich dostatnie życie dadzą źli Niemcy. A te naiwne biedaki ten kit łykają. Choć lata lecą nawet wyceny tych szkód nie ma co tu mówić o oficjalnym pozwie. Ale oni wciąż wierzą, ze kasa będzie. Tak jak przekop Mierzei miał być sfinansowany z wydobytego tam bursztynu tak samo będzie kasa od Niemców.

Opublikowano
54 minuty temu, Denwer napisał:

Raczej  wszystkich  Niemcy  by  nie  wymordowali 

Oto głos rozsądku. I tym wpisem rozwaliłeś sens walki i śmierci tylu ludzi. No i zakładam że Zamojszczyzna to tylko pomyłka w działaniach.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak piszą rzeczy niewygodne to zawsze albo nie czytasz albo to kłamstwo. Typowe dla sekty

@hubertuss socjalny elektorat PIS jest z założenia roszczeniowy i ma wyćwiczoną nienawiść do Niemiec więc temat darmowej kasy "bo im się należy" od odwiecznego wroga łykają jak indor kluchy

Czemu nienawidzisz Niemców ??

To ty tutaj reprezentujesz elektorat któremu wszystko się należy 🤣😂

Opublikowano
14 godzin temu, mirro napisał:

Gościu jest za***isty,😂 

" Transformacja mu się źle kojarzy, ponieważ kojarzy mu się z tą z lat minionych, których nie pamięta, ponieważ z racji wieku nie może pamiętać, ale wie co działo się w 89 roku". 

on jest za***isty a ty jeszcze lepszy ,uważasz np historyków za głupców i idiotów no bo z racji wieku nie mogli widzieć i pamiętać np bitwy pod Grunwaldem I wojny światowej ,powstań i wielu innych wydarzeń, myślisz że to co czego nie widziałeś ,z racji wieku nie pamiętasz ,nie dotknąłeś to nie istniało ,nie istnieje?

• Like 2
Opublikowano

Długo nad tym myślałeś? Przecież ja tylko cytuję wypowiedź tego Pana. Ani to historyk, ani naoczny świadek, ani zainteresowany poznaniem sedna sprawy. Jeżeli nie żył w tym czasie, to autorytarnie nie może stwierdzać ponieważ musi pozostawić sobie margines błędu na to czego jeszcze nie poznał. Więcej pokory dla własnej niewiedzy albo niezrozumienia. 

Opublikowano

Właśnie widać Denwerze, że czytujesz jedynie słuszny kierunek...

Niemcy wjeżdżając do Polski nie mieli zamiaru eksterminować Polaków. Jako nadludzie mieli zrobić z nich siłę roboczą. I to realizowali. Wszak rasa Panów z definicji nie będzie istnieć bez podwładnych o czym nagminnie zapominają nasi wojskowi i tzw. elyty. To na marginesie. Żołnierze płacili w sklepach za żywność, którą paczkami słali do Niemiec gdyż tam nie było. Grabienie to wynik przedłużającego się blitzkriegu a problem polski to szok pourazowy po zderzeniu z rzeczywistością. Taki muzułmański bojownik czy żołnierz z zainteresowaniem pytał what is this? Wskazując na kamizelkę. On tego nie miał bo jak Allach będzie chciał to i tak go weźmie. Do mózgu Ci dochodzi wówczas z kim walczysz. Tak mieli Niemcy a następnie poszli w terror co zresztą im uja dało.

A kasa z reparacji? Tymi samymi pojęciami operują Węgrzy i czekają tylko aby kłótliwy Polak poszedł krok dalej. Wówczas jako beneficjent gospodarki Niemiec konkurencyjny do Polski otrzyma owe pieniądze w postaci przenoszonego biznesu.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Niemiec był jest i będzie zawsze wrogiem nigdy przyjacielem Polski niech nikt nie opowiada bo teraz Polacy pracują u Niemca tak pracują bo u nas nigdy nie było rządu przyjaznemu Polsce tylko obcym .

To co do oporu  ludzi z Zamojszczyzny podczas drugiej wojny światowej tak stawiała największy opór .

Niemiec powinien zapłacić 2 biliony odszkodowania .

Ale Polska zawsze była i tak będzie aż do skończenia świata gnębiona przez inne narody .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
20 minut temu, galan99 napisał:

Niemiec był jest i będzie zawsze wrogiem nigdy przyjacielem

Nie  każdy  niemiec  był  zły 

Opublikowano
17 minut temu, many12 napisał:

118229219_957885711354445_5707411333160870476_n.jpg

Propaganda śmieciowa wklejana tu przez @Denwer tego im nie mówi. Oni są hodowani w specjalnym roztaczanym nad nimi propagandowym kloszu. Który chroni ich mózgi przed nie pożądanymi punktu widzenia pisu informacjami. Które mogły by zrujnować cała propagandową robotę w nich wpompowaną. 

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Długo nad tym myślałeś? Przecież ja tylko cytuję wypowiedź tego Pana. Ani to historyk, ani naoczny świadek, ani zainteresowany poznaniem sedna sprawy. Jeżeli nie żył w tym czasie, to autorytarnie nie może stwierdzać ponieważ musi pozostawić sobie margines błędu na to czego jeszcze nie poznał. Więcej pokory dla własnej niewiedzy albo niezrozumienia. 

zabolało co?ja nie mam czasu ciągle tu siedzieć i śledzić ciebie,a ty jesteś historykiem że wypowiadasz się w kwestiach historycznych?dokładnie więcej pokory miruś,dla własnej niewiedzy ,pycha poprzedza upadek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v