Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

A skąd taki wniosek?

Kolega mi powiedział 

Opublikowano

gościo od robienia szumu? ani mi sie śni takiemu wyświetleń dokładać.

Opublikowano

@Ywa teraz związki zawodowe są zarządzane przez pis. Nikt nawet palcem nie kiwnie, ze w górnictwie coś nie tak. Za po jak tylko coś nie tak było to była zadyma i walki z policją. Teraz jest wszystko cacy.

Opublikowano
13 minut temu, pafnucy napisał:

gościo od robienia szumu? ani mi sie śni takiemu wyświetleń dokładać.

bravo najlepiej zatkać uszy ......WSTYD!

Opublikowano

Gościu jest za***isty,😂 

" Transformacja mu się źle kojarzy, ponieważ kojarzy mu się z tą z lat minionych, których nie pamięta, ponieważ z racji wieku nie może pamiętać, ale wie co działo się w 89 roku". 

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

@Ywa teraz związki zawodowe są zarządzane przez pis. Nikt nawet palcem nie kiwnie, ze w górnictwie coś nie tak. Za po jak tylko coś nie tak było to była zadyma i walki z policją. Teraz jest wszystko cacy.

Najlepsza walka z protestującymi to bierność/ brak reakcji/ nie pokazywanie w tv czyli cacy......

Mirro gościu jest akurat mało ważny ...zakładam, że nie obejrzałeś

Opublikowano
6 minut temu, Ywa napisał:

wstyd to takich słuchać. o glifosacie jeszcze nic nie gadał? na pewno będzie.

Opublikowano
7 minut temu, Ywa napisał:

Mirro gościu jest akurat mało ważny ...zakładam, że nie obejrzałeś

Ano właśnie że obejrzałem. Powiem tyle, że wnioski wolę zachować dla siebie,ponieważ z dostępnych rozwiązań najbardziej racjonalne wydaje mi się Użycie M107 Barret.

Opublikowano

Wolę cięcia chirurgiczne.

Choć ciekawą perspektywą wydaje się " GAU Bushmaster", tym bardziej że nasi maja się brać za jej produkcję. Takie 30mm to już potrafi ucieszyć serce żołnierza.😂

Opublikowano (edytowane)

Tchórzewski stwierdził, że jest optymistą, jeżeli chodzi o przyszłość górnictwa i kopalń polskich.

- Udało nam się rozwiązać kryzys w 2015 roku, uda nam się i teraz. Energetyka i górnictwo zmierza we właściwym kierunku, wszystko jest uzgodnione z Komisją Europejską i to, co do tej pory się w Polsce działo, też było z nią uzgadniane. Jest problem, ale nie jest to żadna katastrofa

W ocenie byłego ministra - a obecnego posła - kryzys górnictwa wziął się z powodu ciepłej zimy i chłodnego lata.

Były minister ocenił też, że ewentualne zamknięcie kopalni to kwestia polityczna, do której przyczynia się tzw. pakiet zimowy. Jest to propozycja Komisji Europejskiej pn. "Czysta energia dla wszystkich Europejczyków"

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ulman napisał:

jest na tym samym oddziale?

Trafiłeś do  choroszczy  za pisanie bajek. Chyba większość bajkopisarzy ma coś z głową. Zdrowia życzę 🙋 

10 godzin temu, Ywa napisał:

Wstyd to oglądać takiego debila. Co łazi do sklepu tylko poto żeby zadymy robić. Zero szacunku dla ludzi tam pracujących. Należy współczuć policji że muszą z takim debilem się użerać . 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

To proszę profesjonalizm prezesa oraz rekomendacja od samego prezydenta Dudy: Kierownictwo lubińskiej spółki twierdzi, że przyczyną wypadku były błędy konstrukcyjne technologicznego cacka (wartego 2,5 mld zł), uruchomionego z pompą zaledwie przed rokiem. Obecny prezes Radosław Domagalski-Łabędzki już w grudniu na łamach DGP nazywał inwestycję w nowoczesny piec błędem większym niż zakup chilijskiej kopalni Sierra Gorda.https://forsal.pl/artykuly/1098052,khgm-awarii-najwiekszego-na-swiecie-pieca-mozna-bylo-uniknac-kghm-straci-kilkaset-mln-zl.html

Opublikowano (edytowane)

Chyba los polskich kopalni jest przesądzony nawet morawiecki chyba był ostatnio na sląsku i przedstawił program dla sląska .                       rosjanie już zaczynają mysleć o stracie mld $ z powodu przestarzałej gospodarki gdzie UE ich towary obarczy podatkiem za slad weglowy . UE  nastawiła sie na inwestycje w zielony ład który ma przyniesc miejsca pracy ale tez innych obarczy kosztami za ślad węglowy .          czy to zle czy dobrze ,          napewno daje zarobić i przynosi miejsca pracy nawet niezle płatne 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Denwer nie musimy słuchać rozpoczęcia roku po niemiecku, ponieważ możemy chętnie kupować niemic. "zielone" technologie, Jarecki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v