Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, DTaras napisał:

Tak? Ulman gustuje w skrzeczliwych babkach?

Nie on popiera  Korwina

Opublikowano
22 minuty temu, DTaras napisał:

Dziwną sprawą jest podejście szefów, którzy jak im na strzelnicy poleci regulator z tłoczkiem angażują wszystko aby go odnaleźć. A wiadomo, że jak się znajdzie to meldunku pisać nie trzeba,

Nic nowego, zamiast zanieść na warsztat uzbrojenia, to trzeba pisać meldunek. W przypadku Grotów powinno być to robione standardowo. Wiadomo że kolejne partie powinny być pozbawione choć części wad poprzedniej, ale to Polska więc tu wszystko składa się na karb złego wyszkolenia użytkownika. 

Kiedyś na strzelnicy piznąłem Wistem o deski, kiedy plastik został mi w rękach. No i naraziłem się komisji sukcesu.

31 minut temu, DTaras napisał:

hciałem zamówić komplet polowy gdyż nie oszczędzam opakowania. Wyszło, że najlepiej ns Allegro - tfuu!

Wiesz ile par niemieckich butów  taktycznych kupiłem za własną kasę ? A w ciul. 

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Mamy w Tarnowie ZM i to oni robią zajebiaszce karabinki i karabiny. Ale te zakłady, jako jedyne walczą o swoje przetrwanie. Reszta to ta pojebana PGZ, czyli odwieczna przechowalnia swoich z niemożnością zrobienia czegokolwiek pożytecznego.

Yyyyyyyy że tak się wtrącę , to chyba OC Obronę Cywilną Kolega miał na myśli? Bo np w Zamościu była Brygada Obrony Terytorialnej, w Lęborku i to były poddziały piechoty.

No ale jak zapobiec aby taka Jachira czy Korwin nie dostali się tam już więcej? 

Zacznę od końca. Jachira to świeża krew - to drugie ja wczasach licealnych - trzeba szumieć, żeby o tobie było głośno aż mamcia przyjeżdżała do szkoły  co w rezultacie obyło się bez relogowania.

Rzeczywiście POmyliłem z cywilną ale to na owe czasy było to samo. Wiadomo, że do NATO-wskiego holikoptera do 400 metrów wysokości trzeba strzelać z wyprzedzeniem czterech sylwetek celu - powyżej o każda sylwetkę więcej - się wiedziało w szkole średniej bo było Przysposobienie Obronne  i Liga Obrony Kraju. Startowałem nawet w zawodach w Olsztynie: rzut granatem, strzelanie do celu i bieg na 1000 m.

"niemożnością zrobienia czegokolwiek pożytecznego" - tak blokują nas te szabesgoje, że POwtórzę po raz enty - nie możemy się wznieść ponad bardzo duży POtencjał w nas drzemiący.

2 godziny temu, DTaras napisał:

Many - wytłumacz mi ,proszę ,sens powyższej literatury.

"A czy żołnierz coś wymyślił? Często tylko dlatego przeżył... Nie dyskryminuj bo pocóż dach w wierzowcu jak się mieszka na parterze?" - Zadałeś  pytanie - czy żołnierz  myśli. Zgodzę się, że wykonuje rozkaz ale to go nie zwalnia od myślenia - aha sam sobie odpowiedziałeś -  czasami w obliczu zmieniającej się sytuacji działa intuicyjnie, odruchowo -  wyszkolenie mu na to pozwala,  improwizuje i  wykonuje swoje zadanie. Dach na wieżowcu jest wykończeniem całości - zero półśrodków. 

Opublikowano

Żołnierz jest wyszkolony jak piłkarz - w stałych fragmentach gry. Reszta to przede wszystkim jego własna inwencja. Mirro - ja się nie przypierdzielam do wygody, kroju ani czy mi pasuje do koloru oczu. Jest co jest a na dobrą sprawę mógłbym przyjść lepiej ubrany w kolorze czystej oliwki. Szczycą się szkoleniem wzorowanym na jednostkach specjalnego przeznaczenia to niech urealnią podejście do przyborów. Chciałem zamówić czyli i zapłacić a gdyby ktoś był przesadnie skrupulatny niech i nawet mi wpisze we wkładkę - wisi mi to. Potrzebuję roboczego ciucha specjalistycznego to gdzie mam go szukać? Nie dość, że cena niepoważna to do zamknięcia sprawy potrzebny byłby specjalny papier do drukarki - 210 mm szeroki i ze cztery metry długi. To takie tam wnioski przy odzyskaniu przytomności po zderzeniu z konkretną rzeczywistością. Szef już raz oczy wyłupil jak go zapytałem poco mu spowrotem kamizelka bez ceramiki i hełm bez mocowań. A jak zaproponowałem, że wezmę na kwity ze sobą to będzie miał trochę mniej roboty w przyszłości to się o mało nie obsmarkał. Widać droga do normalności żmudna, kręta i usłana betonowymi zaporami 😁

Opublikowano

kuźwa. prawie jak kaczyński prezesem zwany. tylko wyższy odrobinę.

Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

Denwer dajesz fotki różnych. daj raz swoją facjatę.

Daj  to  chiński  sprzedawca  jaj.  Co  ty   biedroń   czy   jaki  grzyb

Opublikowano (edytowane)

łooo. a czemu Pan Biedroń akurat?

tak se pomyślałem, że osoba która pokazuje tyle różnych osób , mogła by i siebie pokazać.

Ty , ale to z Biedroniem to mam nadzieję że nie pytanie osobiste?? :o

Edytowane przez Gość
Opublikowano
17 minut temu, pafnucy napisał:

tak se pomyślałem, że osoba która pokazuje tyle różnych osób , mogła by i siebie pokazać.

No to  źle  pomyślałeś   ale  bądź   cierpliwy  nadejdzie  taki  dzień  że  mnie  zobaczysz  tylko   czy  będziesz  wiedział  że  to  ja  hyyy

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Denwer dajesz fotki różnych. daj raz swoją facjatę.

Nie da bo patrzeć na siebie nie może 

49 minut temu, pafnucy napisał:

łooo. a czemu Pan Biedroń akurat?

Ty , ale to z Biedroniem to mam nadzieję że nie pytanie osobiste?? :o

Z Biedroniem by się dogadał bo równie usilnie promuje LGBT

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v